Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Aυτόνομη θέρμανση


arsenalok

Recommended Posts

Πρώτα απ'όλα δεν μας διευκρινίσατε αν το σύστημα είναι κλασσικό δισωλήνιο, με πολλές στήλες μέσα στην οικοδομή. Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς δεν γίνονται πολλά πράγματα, δεδομένου ότι το κόστος θα είναι απαγορευτικό.

 

Εναλλακτικά θα πρέπει να ανακατασκευάσετε εξ ολοκλήρου την εγκατάσταση, με κολλεκτέρ και διανομή με ηλεκτροβάννα σε κάθε διαμέρισμα.

 

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιο συνάδελφο μηχανικό που θα κάνει αυτοψία στο κτίριο και θα σας εκθέσει με λεπτομέρεια τις δυνατότητες που έχετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για μετατροπή του καταστατικού για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη με την χρήση κατανεμητών σωμάτων) απαιτείται το 100% εκτός για μετατροπή από πετρέλαιο σε Φ.Α. που θέλει το 51% βάσει Νόμου.

Τώρα λαμβάνοντας υπόψιν ότι η πολυκατοικία κατασκευάστηκε το 1973 αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για δισωλήνιο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ ότι η καταλληλότερη και πιο ακριβοδίκαιη λύση είναι η μετατροπή σε αυτόνομη με κατανεμητές θέρμανσης που τοποθετούνται σε κάθε σώμα. Έτσι ούτε μεγάλες αλλαγές χρειάζονται να γίνουν στην εγκατάστασή σας ούτε να πληρώσετε τα μαλλιοκέφαλά σας. Η θέρμανση μπορεί να δουλεύει με την χρήση ελεγκτή θέρμανσης- τρίοδης (αντιστάθμιση) για σταθερή θερμοκρασία όλο το 24ωρο ή με ρύθμιση ζωνών. Σε κάθε σώμα εκτός του κατανεμητή θέρμανσης μπορεί να υπάρχει και ένας αναλογικός θερμοστάτης όπου ο χρήστης ρυθμίζει της θερμοκρασία χώρου που επιθυμεί. Αυτονομία θέρμανσης ανά δωμάτιο που δίνει κίνητρο σε όλους να εξοικονομήσουν αλλά και να εξισοροπίσουν την θέρμανση στο σπίτι τους.

Edited by Sirion
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.