Μετάβαση στο περιεχόμενο

cmkapos

Core Members
  • Περιεχόμενα

    230
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Contact Methods

  • Website
    http://www.kapos.eu

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.064 profile views

cmkapos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. GADDAFY DUCK (κάποιες φορές μου καρφώνονται διάφορα λογοπαίγνια. Συγχωρήστε τις περιορισμένες γνώσεις μου στο Photoshop)
  2. Κοίτα μήπως αυτοί που το εγκατέστησαν παλιά είχαν κάνει καμιά πατάτα και ο ωρομετρητής δουλεύει ενώ η ηλεκτροβάνα σου είναι κλειστή. Να ελέγξεις δηλαδή τη λειτουργία του ωρομετρητή αν είναι αντίστοιχη με τη λειτουργία της βάννας.
  3. Βρε συνάδελφοι, αν ποτέ κοπεί το ρεύμα, θα σταματήσετε να είστε μηχανικοί; Ελεος πια, παίρνετε πτυχίο και το πρώτο που ψάχνετε είναι ένα "προγραμματάκι" να κάνει τη δουλειά για εσάς. Με χαρτί και μολύβι γίνεται η δουλειά και ένα calculator για να μην χάνετε χρόνο. Και άν θέλετε σύμβολα για το autocad και δεν βρίσκετε, Φτιάξτε μόνοι σας!!
  4. Δεν διευκρινίζεις πως μετράς την τάση με ανοικτό τον διακόπτη. Φάση-γείωση, φάση -ουδέτερο; Δώσε μας λίγες πληροφορίες ακόμα
  5. O Bασίλης ο Κόλλιας της DENCO είναι νομίζω από τα πρώτα ονόματα παγκοσμίως. Επειδή όμως έχουμε να συνεργαστούμε από την εποχή των δεξαμενών της Ρεβυθούσας, δεν ξέρω που είναι τώρα.
  6. ΙΦΠ Αν είναι να χρησιμοποιήσεις την εγκατάσταση για ψύξη, η μελέτη πρέπει να γίνει από τώρα. Συνήθως τα ψυκτικά φορτία και οι ροές νερού είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ στη φάση της ψύξης, παρά στη θέρμανση. Επίσης, ο σχεδιασμός σου για θέρμανση πρέπει να γίνει για θερμοκρασίες προσαγωγής νερού 55°C, ΠΟΤΕ υψηλότερες. Μια καλή ιδέα είναι κάθε FCU να έχει τρίοδη βαλβίδα, αντί να ανοιγοκλείνει τον ανεμιστήρα του και η βαλβίδα να ελέγχεται από θερμοστάτη. Και κάτι άλλο σημαντικό. Μην εμπιστεύεστε τους θερμοστάτες βολβού που συνήθως έχουν τα FCU επάνω, είναι πολύ αναξιόπιστοι. Προτίμα να έχεις σε κάθε χώρο για ολα τα FCU του χώρου, ή επάνω στο κάθε FCU ξεχωριστά ηλεκτρονικό θερμοστάτη που θα μετράει τη θερμοκρασία εισαγωγής του αέρα στο κάτω μέρος του FCU. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της θερμοκρασίας. Επίσης, εάν κατασκευαστικά είναι εφικτό, κάθε FCU καλό είναι να παιρνει μέσω σωλήνα Φ100 και τάμπερ λίγο νωπό αέρα απ'έξω, για καλή ποιότητα της ατμόσφαιρας. Για απόρριψη δε, βάλε κάπου ένα μικρό ανεμιστήρα (2 ACH είναι καλά για σπίτι).
  7. Tις καλύτερες ευχές μας για γρήγορη επάνοδό τους στην πατρίδα.
  8. Θα πρέπει να γίνει σωστή διαστασιολόγηση του ανεμιστήρα. Πολλές φορές, είτε από απειρία, είτε από φόβο, βάζουν ανεμιστήρες 3 και 4 φορές μεγαλύτερους από αυτούς που απαιτούνται. Επίσης, θα πρέπει να λειτουργεί και άλλος ανεμιστήρας για ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ νωπού αέρα γύρω από τη φούσκα, αλλοιώς αυτή θα τραβάει έξω όλο τον κλιματισμένο αέρα του εστιατορίου λόγω υπερβολικής υποπίεσης. Θέλουμε μια μικρή υποπίεση στην κουζίνα για να μην δραπετεύουν οι οσμές (απάγεις 10 και προσάγεις 9,5 π.χ.) αλλά αν απάγεις μόνο, θα έχεις μεγάαααααλα προβλήματα.
  9. Πρέπει να κάνεις τα παρακάτω και ΑΜΕΣΑ!!! 1. Αποσύνδεση όλων των κυκλωμάτων από τον πίνακα διανομής (και η φάση και ο ουδέτερος θα αποσυνδεθούν) 2. Εγκατάσταση ρελαί διαρροής έντασης 3. Σύνδεση ενός κυκλώματος κάθε φορά, που θα το ενεργοποιείς και θα βλέπεις αν σου ρίχνει το ρελαί 4. Αν το εντοπίσεις, άστο ασύνδετο και ψάξε να βρεις τι φταίει. 5. ΜΕΤΡΑ ΤΗ ΓΕΙΩΣΗ ΣΟΥ. Μπορεί να έχεις τιμές 40-600 Ohm, αντί του 1 που απαιτείται Τόσο δυνατή τάση που νοιώθεις μάλλον σημαίνει διαρροή, δεν είναι τάση από διαφορά θερμοκρασίας.
  10. Αυτός που σου είπε ότι απαραίτητα χρειάζεσαι 3Φ κατανάλωση, μάλλον δεν τα ήξερε καλά. Μετά, δεν χρειάζεται να παντρέψεις απαραίτητα την εγκατεστημένη σου ισχύ με την εγκατάσταση, αρκεί η εγκατεστημένη ισχύς να είναι μεγαλύτερη από την ισχύ που ζητάς. Το 0.70 είναι πολύ μεγάλο νούμερο για ετεροχρονισμό σπιτιού. Από την άλλη δεν υπολόγισες καθόλου κλιματιστικές συσκευές, που μοιραία θα εγκατασταθούν, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν τώρα. Οπως τα λες, νομίζω ότι η 3Χ35Α είναι καλή, αλλά αν προβλέπεις πολλά κλιματιστικά, ή ένα μεγάλο VRV, μπορείς να πας στα 3Χ50Α, αλλά θα έχει σημαντικά μεγαλύτερο πάγιο. Μετά, έχεις 5Χ16 τχ καλώδιο, ή μιλάμε τσάμπα;
  11. Εξαρτάται από τις εσωτερικές μονάδες, που δεν διευκρίνησες τι είναι. Αν είναι καναλάτες μονάδες, μπορείς μέσω μιας βαλβίδας σταθερής παροχής να φέρνεις νωπό αέρα σε αυτές απ'έξω, σε ποσοστό 20-30% του συνολικού όγκου. Απόρριψη θα κάνεις με απλό ανεμιστήρα. Πες μας κάποια χαρακτηριστικά της εγκατάστασης για να μπορέσω να καταλάβω τι αλλο μπορεί να γίνει.
  12. Καλύτερα να περιμένεις λιγάκι, ετοιμάζεται νομοθεσία που τα απλοποιεί πάρα πολύ τα πράγματα για ανεμογεννήτριες αστικού περιβάλλοντος.
  13. Κλιματιστική συσκευή inverter, VRV (μεταβλητής ροής ψυκτικού/θερμικού μέσου), με πολλές εσωτερικές μονάδες. Εχει COP 3,5 αντί για 1,00, δηλαδή με την ίδια ενέργεια αποδίδει 3,5 φορές περισσότερο από ένα ηλεκτρικό θερμοπομπό. Μπορεί να δεχτεί module ψύξης/θέρμανσης νερού για να τροφοδοτήσεις επίσης ενδοδαπέδιο σύστημα ή fan coils, ανάλογα με τις επιλογές που έχεις κάνει για το κτίριο.
  14. Αχρηστη και πολύ ακριβή τακτική. Καλύτερο το λευκό χρώμα, κάνει πολύ καλή διάχυση του φωτός.
  15. Το πρόβλημα όμως θα είναι ότι καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια, και μάλιστα με COP=1, θα επιβαρύνεις πολύ την ενεργειακή κατάταξη του ακινήτου. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αντλία θερμότητας αν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο φυσικού αερίου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.