Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με θυροτηλέφωνα


panagism9

Recommended Posts

Έτσι δουλεύουν όλα τα θυροτηλέφωνα? Όταν έκανα τις συνδέσεις εδώ και ένα χρόνο ο φωτισμός δούλευει μέρα νύχτα.Αυτό βέβαια συνεπάγεται στο να καίγονται οι λάμπες.Έτσι και σε μένα η τύπου σωλητή λάμπα http://www.tsoupakis.gr/tsoupakisshop/product_thumb.php?img=images%2FLAM5.jpg&w=500&h=375 15V 3W έχει καεί...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κλαησπέρα, έχω θέμα με το θυροτηλέφωνο ο ιδιοκτήτης πάτησε το κουμπί στην είσοδο και από τότε "κόλλησε" το κουδούνι ορόφου!

Έλεγξα το μπουτόν είσοδου και δείχνει οκ, αλλά με επιφύλαξη!

Δεν έχω ίδεα με τα θυροτηέφωνα! τι είναι το ΑΡ? το ΡΖ?

Για να σταματήσω τον ήχο απλά αποσύνδεσα το κόκκινο καλώδιο (κλέμα 6), έχει κανείς ιδέα πιο είναι το πρόβλημα? όπως και κάποιος να μου εξηγήσει τη χρωματολογία και τις κλέμενς (λειτουργία).

Διάβασα ένα οδηγό εγκατάστασης της karson αλλά δεν βρίσκω το συγκεκριμένο θυροτηλέφωνο της urmet..!

Δεν μπορώ να κάνω πολλές επεμβάσεις λόγου πολυκατοικίας (3όροφη) και οι ένοικοι καθόλου ευγενικοί!!

post-87159-0-29914500-1374923747_thumb.jpg

post-87159-0-81792900-1374923771_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κόλλησε το κουμπί (το σιδεράκι στο εσωτερικό μπορεί να κάνει συνέχεια επαφή)  ή κάποιο καλώδιο να κάνει βραχυκύκλωση.Θα αποκλείσω το δεύτερο γιατί έτσι στα καλά καθούμενα να το κάνει είναι λίγο περίεργο...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Με φώναξαν να πάω να δώ τα θυροτηλέφωνα σε μία πολικατοικία όπου το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι όταν πατάει κάποιος κάποιο κουδόυνι απο την μπουτονιέρα στην είσοδο της πολικατοικίας, κανένα κουδούνι σε κανένα διαμέρισμα δέν ακούγεται. Επικοινωνία ήχου απο τα διαμερίσματα με μπουτονιέρα στην είσοδο δέν έχει πρόβλημα , όπως επίσης και απο όλα τα σπίτια ανοίγει κανονικά η πόρτα της εισόδου. Το μοναδικό πρόβλημα είναι που δέν ακουγονται στα σπιτια ο ήχος όταν σου χτυπάει κάποιος.  Δέν έχω ξαναασχοληθεί με θηροτηλέφωνα. Γνωρίζει κάποιος να με καθοδηγήσει πως να ψαχω κ τί να ελένξω? Υποθέτω κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει απο τη μπουτονιέρα.

Link to comment
Share on other sites

καλο θα ηταν να ξεραμε μαρκα μοντελο... τωρα ετσι γενικα μπορω να σου πω οτι εφοσων ολα τα αλλα λειτουργουν κανονικα τοτε εχει σ προβλημα στον κοινο αγωγο... δηλαδη... απο καθε κουδουνι φευγουν 2 καλωδια το ενα ξεχωριστο για καθε σπιτι το αλλο λογικα ειναι κοινο σε ολα εσυ καπου εχεις προβλημα στο 2ο και μαλιστα στην αρχη. 

αυτο βεβαια ειναι εικασια και μονο  γιατι οπως ειπα καλο θα ηταν να ξεραμε μαρκα μοντελο

Link to comment
Share on other sites

Παλιά μπουτονιέρα είναι φίλε μου.Δέν γνωρίζω μάρκα καθότι δέν έχω πάει να δώ ακόμη.  Θέμα καλωδίωσης δηλαδη λές είναι ε?Να χει βλαβη η συσκευή δύσκολο ε? τί θα πρέπει να μετρήσω τώρα ελει πέρα?

Link to comment
Share on other sites

δεν παει το μυαλο μου στη συσκευη γιατι ολα τα αλλα λειτουργουν οπως λες αλλα αναλογα και το ποσο παλια ειναι... βεβαια αφου δεν το εχεις δει εσυ... (φανταζομαι στο εξηγησε ο πελατησ το προβλημα) αρα δεν πρεπει να παιρνει τροφοδοσια τα κουδουνια. αφου τροφοδοτητε ολο το υπολοιπο κυκλωμα εγω θα περιμενα να εχει φυγει ενα καλωδιο απο εκει στα button. ριξε και μια ματια σε ολη την διαδρομη απο το τροφοδοτικο προς μπουτονιερα αν χρειαστει μηπως τραβανε καμια διακλαδωση νωριτερα (περισσοτερο απο κακοτεχνια το λεω αυτο) αν δεν βγαλεισ ακρη τραβα καμια φωτο για να μπας και βρουμε σχεδια

Link to comment
Share on other sites

Σευχαριστώ φίλε μου για την καλοσύνη σου. Αυτό που λές είναι και το πιό λογικό καπου διακόπτεται η τροφοδοσία απο τροφοδοτικο σε μπουτονιέρα. Θα δώ τη έξοδο βγάζει το τροφοδοτικό και θα περίμενα να μετρήσω ίδια τιμή κ στη μπουτονιέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φέλε μου georgio, πηγα είδα σήμερα τα τηλέφωνα. urmet είναι , σου ανέβασα και φώτο. Το πρόβλημα είναι όπως αναφέρω και παραπάνω ότι έν χτυπάει ο ήχος του κουδουνιού σε κανένα διαμέρισμα. Μεγάφωνο μικρόφονο επικοινωνία κανονική απο όλα τα διαμερίσματα. Το τροφοδοτικό βγζει 6v dc και 12 v ac. Έχει και μια έξωδο το τροφοδοτικό Ps. Τί ρόλο παίζει το Ps? Στην μπουτονιέρα γενικά έρχονται τα 6 και τα 12 v. Στα μουτόν όμως καθώς δέν έχω σχέδιο δέν γνωρίζω τί να μετρίσω.Ουδέτερο έρχεται κοινο στα μπουτον και επιστρέφει στα σπίτια ή ρεύμα? παντος στο κοινό που έρχεται στη μπουτονιέρα δέν βρήκα τα 6 ή τα 12 V. ;Aνοιξα και τα κουτιά διακλάδωσηςκατάλαβα τι παίζει όμως δέν πολυέβγαλα άκρη να δώσω τη λύση. Πρέπει σίγουρα να βρώ απο σχέδιο τί καλωδιο κοινό έρχεται στα μπουτόν. Έχει κάποιος παρακαλώ ασχοληθεί με το συγκεκριμένο μποντελο της urmet που να έχει κάποιο σχέδιο ή να μπορεί να με βοηθήσει?Θα σας είμαι υπόχρεος.

 

 

Είναι με 5 καλώδια τα τηλέφωνα στα διαμερίσματα.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.