Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συσκευή ιονισμού καυσίμων για αύξηση απόδοσης


cna

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

σε πρόσφατη περιπλάνησή μου στο διαδίκτυο "έπεσα" τυχαίως σε ιστοσελίδα εταιρίας του εξωτερικού που ξεκίνησε πρόσφατα (μάλλον) την δραστηριοποίησή της και στη χώρα μας. Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω ιστοσελίδα η εταιρία αυτή παράγει μια συσκευή μαγνητικού ιονισμού των υδρογονανθράκων από τους οποίους, ως γνωστόν, αποτελούνται τόσο η βενζίνη όσο και το πετρέλαιο. Το αποτέλεσμα υποτίθεται ότι είναι πληρέστερη καύση με συνεπακόλουθο την οικονομία καυσίμου και την αύξηση της ιπποδύναμης. Το ερώτημα που φυσικά προκλήθηκε είναι το κατά πόσον είναι λειτουργική μια συσκευή σαν αυτή ή πρόκειται περί κοροϊδίας; Αναρτώ το θέμα αυτό στην ενότητα "κουβέντα" καθώς νομίζω ότι η αρμοδιότητα για την απάντηση δεν ανήκει μόνο σε μια ειδικότητα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν χωρίς να είμαι ειδικός αλλά επειδή έτυχε να πέσω σε μια συζήτηση με μηχανολογους πρίν από καιρό για το θέμα θα σου γράψω αυτά που αποκόμισα.

Λοιπόν η "συσκευή" αυτή δεν είναι παρά 2 κυλινδρικά μαγνητάκια που τοποθετούνται στην τροφοδοσία καυσίμου λίγο πρίν το σωληνάκι της παροχής φθάσει στο μπέκ. Η λειτουργία του τώρα. Λόγω του τρόπου παρασκευής του καυσίμου, της διαδρομής του από το διυλιστήριο στο τεποζιτο σου και απο εκεί στον θάλαμο καύσης του μπλοκ του αυτοκινήτου σου αυτο ιονίζεται (κάποιοι υδρογονάνθρακες χάνουν ηλεκτρόνια) με αποτέλεσμα η ροή του καυσίμου να γίνεται παραπάνω τυρβώδης και έτσι η καύση του να είναι διαφορετική από αυτή που θεωρείται κατα τον σχεδιασμό της μηχανής και να έχεις απώλεια ισχύος. Το μαγνητάκι αυτό ή ηλεκτρομαγνήτης συγκεντρώνει τα "ιόντα" σε ένα σημείο ώστε το καύσιμο να έχει όσο το δυνατόν πιο "ομαλή" ροή και πιο κοντά στο θεωρητικό υπόβαθρο του σχεδιασμού. Τη συγκεκριμένη διάταξη συσκευής ξέρω ότι την χρησιμοποιούν και στο WRC και μάλιστα τοποθετούν ένα πρίν από το μπεκ και ένα ακριβώς μετά το ντεπόζιτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.