Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσφαλμένη εφαρμογή μελ. θέρμανσης. Τί κάνω;


ert3

Recommended Posts

Παρακαλώ για τις απόψεις σας στο εξής ζήτημα: 1)Με ρωτάει διαχειριστής πολυκατοικίας αν πρέπει να βγει νέα μελέτη κατανομής δαπανών, καθώς ένα διαμέρισμα έχει ένα σώμα λιγότερο από ότι "δείχνει" η μελέτη θέρμανσης που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία, ή είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να βάλει το σώμα που του λείπει. 2)Στην περίπτωση που αποφασίσουν να βγάλουν νέα μελέτη δαπανών πώς υπολογίζονται οι συντελεστές αυτού του διαμερίσματος καθώς με βάση το αναθεωρημένο κείμενο-οδηγία του ΤΕΕ υπάρχει τρόπος υπολογισμού μόνο όταν κάποιος βάλει επιπλέον σώμα από τα οριζόμενα στη μελέτη θέρμανσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν μπήκε το σώμα; Μήπως οι θερμίδες που του αναλογούσαν έχουν προστεθεί σε άλλα σώματα στον χώρο;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τη μελέτη θέρμανσης και τις απώλειες δεν έχουν βάλει καθόλου το ένα σώμα και δεν έχουν 'μεγαλώσει' τα υπόλλοιπα, οπότε οι ερωτήσεις παραμένουν ως έχουν..

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει νομοθεσία που να σε καλύπτει να κάνεις μελέτη Κ.Δ.ΚΘ λόγω αλλαγής των σωμάτων. Εκτός και αν πάρεις το ΟΚ από όλους τους ιδιοκτήτες (και ίσως με πρακτικό γενικής συνέλευσης) να προχωρήσεις σε νέα μελέτη βάσει της οδηγίας του ΤΕΕ (που δεν έχει γίνει ακόμα νόμος του Κράτους).

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά και πάλι πώς γίνεται η Μ.Κ.Δ. αφού η οδηγία του ΤΕΕ προβλέπει τύπο μόνο για κάποιον που έχει σώματα με θερμίδες παραπάνω από αυτό που υποδυκνείει η μέλέτη θέρμανσης;Για αυτόν που έχει λιγότερα τί γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Νομότυπα δεν μπορείς να προσφέρεις τπτ. Το σχέδιο της ΤΟΤΕΕ που αναθεωρεί την κατανομή δαπανών, είναι ακόμα σχέδιο χωρίς καμία ισχύ.

 

Ότι κάνεις, θα γίνει άτυπα με την συμφωνία όλων των ενοίκων και προφανώς χωρίς να δημιουργήσεις κάποιο επίσημο έγγραφο (σφραγίδα-υπογραφή).

 

Πάντως, αν από την μελέτη απωλειών προκύπτει ότι τα υπάρχοντα σώματα σε ένα ή περισσότερα διαμερίσματα, δεν καλύπτουν την απαιτούμενη ισχύ, το δίκαιο είναι να γίνει η κατανομή, σα να υπήρχαν τα σώματα κατ' ελάχιστο που απαιτεί η μελέτη.

 

Γιατί διαφορετικά, αναγκάζονται να υπερλειτουργούν σώματα παρακείμενων διαμερισμάτων για να θερμάνουν αυτά που έχουν μικρότερη εγκατεστημένη ισχύ από την προβλεπόμενη και κάνουν ανω-κάτω την κατανομή δαπανών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.