Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kόστος Ενεργειακής Επιθεώρησης


TomA

Recommended Posts

(το πόσταρα νομίζω πριν σε λάθος θέμα)

 

Παιδιά καλημέρα!!

Μια ερώτηση. Για μαγαζί 100 τ.μ. ισόγειο και 100 τ.μ. υπόγειο θα μετρήσω στην αμοιβή μόνο τα 100 τ.μ. που μετράν στην δόμηση ή και τα του υπογείου. Είναι ενας μη θερμενόμενος χώρος που δεν υπολογίζεται στον σ.δ. αλλά εγώ κατά την ενεργειακή επιθεώρηση θα τον λάβω υπόψη μου.

Και κάτι ακόμα.

Πάω και κάνω μια ενεργειακή επιθεώρηση σε ένα διαμέρισμα πουκατοικίας (3ος όροφος) 80 τ.μ. με κεντρική θέρμανση και ατομικό a/c.

Τελικά για την αμοιβή μου θα υπολογίζω μόνο βάση του πινακίου "Επιθεώρηση σε Κτίρια", άρα 80 x 2,00 = 160,00 , ή θα προσθέσω κόστος επιθεώρησης λέβητα και ψύξης ???

160,00 + 250,00 + 300,00 ??

Link to comment
Share on other sites

1) Νομίζω ότι λογικο να υπολογίσεις στην αμοιβη σου τα τετραγωνικά του θερμαινομενου μόνο χώρου. Εάν πάλι εχει πολυ δουλεια και ο μθχ τότε απλά ζητας μεγαλύτερη αμοιβη. Άλλωστε οι ελάχιστες ειναι αυτές που αναφερονται στον νομο και κατα περίπτωση μπορείς να ζητήσεις και μεγαλύτερη άσχετα με τα τετραγωνικά.

 

2) Σαφώς και αμοιβεσαι μόνο για επιθεώρηση κελυφους. Δεν εκδίδεις πιστοποιητικο για Λεβητα και ΚΚΜ. Και μάλιστα και να ήθελε κάποιος κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμη επιλογη στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και στο ΥΠΕΚΑ για επιθεώρηση Λεβητα και ΚΚΜ. Αναμένονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.