Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ποτε επιτρεπετε καθετη κατατμηση και ποτε οριζοντια?

Εαν ενας μηχανικος δεν εχει συμπεριλαβει καποια οικηματα μεσα σε ενα τοπογραφικο σχεδιο τοτε τι γινετε? και το εχει καταθεσει στην πολεοδομια.

εχει κυρωσεις?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Εννοείς μάλλον σύσταση κάθετης και οριζόντιας συνιδιοκτησίας.

Καταφεύγεις σε κάθετη όταν δεν μπορείς να να κάνεις κατάτμηση, δηλ. να δημιουργήσεις δύο άρτια οικόπεδα. Η σύσταση καθέτου γίνεται μόνο σε εντός σχεδίου ακίνητα ενώ η σύσταση οριζόντιας συνιδιοκτησίας ή ιδιοκτησίας κατ΄ορόφους δεν έχει κάποιον περιορισμό. Αυτά εν ολίγοις, ας με διορθώσουν/συμπληρώσουν οι συνάδελφοι.

Στο τοπογραφικό ο μηχανικός οφείλει να αποτυπώνει τις μόνιμες κατασκευές καθώς μη αποτύπωση αυτών τον οδηγεί σε ψευδείς δηλώσεις και δημιουργεί προβλήματα σε μεταβιβάσεις, οικοδόμηση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά και να συμπληρώσω .... ειδικά αν το άλλα οικήματα έχουν εξάντληση την δόμηση/κάλυψη τότε τα πράματα είναι πολύ σοβαρά ... το νέο κτίριο θα είναι αυθαίρετο ...

Τέλος νομίζω πως για ψευδή δήλωση τοπογραφικού υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις για τον μηχανικό (πειθαρχικό κ.τ.λ ... εφόσον θέλουν να φτάσουν στα άκρα)

 

Αν και δεν μου αρέσουν να δίνω μη νόμιμες συμβουλές πρόσεξε τουλάχιστον τα πρόσθετα κτίρια να είναι διατεθειμένοι οι ιδιοκτήτες να τα κατεδαφίσουν ή αλλιώς να πληρώσουν βαρβάτα πρόστιμα αν γίνει καμία στραβή ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.