Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστο βάθος 50 μέτρα αρτιότητα Natura


Recommended Posts

Η κα Μπιρμπίλη μας λέει λοιπόν (και εμείς κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοιχτό από το άγχος…) ότι για να είναι άρτια τα 4άρια στο Natura θα πρέπει να έχουν πρόσωπο 45μ. και ελάχιστο βάθος 50 μέτρα.

 

Το ερώτημά μου:

 

Αν ένα κομμάτι του οικοπέδου έχει βάθος 40 μέτρα και το υπόλοιπο έχει βάθος 60 μέτρα δεν είναι οικοδομήσιμο?

 

 

Πρέπει δηλαδή όλα τα σημεία να απέχουν από το πρόσωπο πάνω από 50 μέτρα ????

 

Παρακαλώ απαντήστε μου!

 

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς είπε η Μπιρμπίλη και πως ακριβώς άλλαξε η διατύπωση στο άρθρο του νομοσχεδίου και σε κάνει να ισχυρίζεσαι τα παραπάνω;

 

Edit: Συμπληρώνω:

1. Η Μπιρμπίλη είπε "Μοναδική επιτρεπόμενη παρέκκλιση είναι η δόμηση στα ήδη άρτια οικόπεδα των 4 στρ. που έχουν ήδη κατατμηθεί κατά την ψήφιση του παρόντος νόμου"

2. Η πως ακριβώς έγινε πλέον η διατύπωση του επίμαχου άρθρου δεν βρήκα.

 

Άρα για την ώρα δεν καταλαβαίνω ότι τα γήπεδα των 4000τμ που υπάρχουν σήμερα θα πρέπει να είναι άρτια στον κανόνα (ήτοι π>45μ, β>50μ επί εθνικών κλπ οδών ή π>25μ επί λοιπών νόμιμων οδών) για να εξακολουθήσουν να δομούνται και μετά την ψήφιση του νόμου αλλά μπορούν να είναι και άρτια κατά παρέκκλιση αρκεί να έχουν το εμβαδόν του κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Σας επισυνάπτω τις τελευταίες δηλώσεις της και τις αντιδράσεις που προέκυψαν :

 

……………………….Συνεχίζουν το «αντάρτικο» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη και ειδικότερα στο άρθρο 9 και την ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση σε περιοχές Natura, απειλώντας ακόμη και να καταψηφίσουν την επίμαχη διάταξη. Παρά τις αλλαγές στις οποίες προέβη η υπουργός όσον αφορά την αρτιότητα των 4 στρεμμάτων, μετά την ομοβροντία πυρών που δέχθηκε πριν λίγο καιρό από βουλευτές του ΠαΣοΚ στον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας αλλά και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, οι αντιδρώντες επανέκαμψαν θεωρώντας ότι δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις τους. Έτσι η τροποποίηση που παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θεωρήθηκε όχι απλώς ανεπαρκής, αλλά και πιο πίσω απ’ όσα είχε αφήσει η κυρία Μπιρμπίλη να εννοηθεί ότι θα εξετάζονταν για την τελική διατύπωση.

Συγκεκριμένα, οι περιορισμοί που τίθενται ως προς την αρτιότητα των 4 στρεμμάτων (θα πρέπει να εφάπτονται με εθνικές ή περιφερειακές οδούς και να έχουν ελάχιστο πρόσωπο 45 μέτρων και βάθος 50 μέτρων) προκάλεσαν νέο γύρο αντιδράσεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου ξεκίνησε η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

 

Άρα το ερώτημα μου παραμένει και περιμένει απάντηση ...

Link to comment
Share on other sites

Να ξεκαθαρισουμε κατι για την κατασταση που υπαρχει τωρα και οχι για τα νεα της Μπιρμπιλως. Ενα ακινητο που εχει εμβαδον > των 4 στρ. ειναι αρτιο και λογω των πλαγιων αποστασεων αν μπορει να εγραψει οικοδομη (δηλ πλατους > 30 κατι μετρων) ειναι και οικοδομησιμο. Τα προσωπα και τα βαθη χρειαζονται ΜΟΝΟ για την κατατμιση.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω τι ισχύει τώρα αλλά εγώ μιλάω για τα νέα της κας Μπιρμπίλως…

 

… και να δω ποιος θα βρεθεί να μου απαντήσει στην αρχική μου ερώτηση…

 

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το απόσπασμα που παρέθεσα είναι από το τελευταίο δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ με ημερομηνία 8-2-11 και κυκλοφόρησε ΜΕΤΑ από όσα συνέβησαν στην επιτροπή της βουλής. Αυτά που παραθέτεις, και που είναι ρεπορτάζ από όσα ελέχθησαν στην επιτροπή, πρωτοδημοσιεύθηκαν στον τυπο (ΤΟ ΒΗΜΑ online) την ίδια ημέρα, άρα γράφτηκαν νωρίτερα από το δελτίο τύπου.

Επιπλέον το ρεπορτάζ που παραθέτεις καταλήγει "Μετά απ’ όλα αυτά η υπουργός έκανε για μια ακόμη φορά πίσω δηλώνοντας ότι από την πλευρά της «κατανοεί τις αντιδράσεις και την κριτική για το θέμα της παρέκκλισης των 4 στρεμμάτων» και επιφυλάχθηκε για την τελική διατύπωση της επίμαχης διάταξης όταν θα εισαχθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια."

Συνεπώς τα "νέα της κας Μπιρμπίλως" είναι για την ώρα αυτά που εγώ παρέθεσα. Καθαρή εικόνα θα έχουμε μόνο αν δούμε το κείμενο του νομοσχεδίου όπως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Η κα Μπιρμπίλη λοιπόν διατύπωσε (κάποια στιγμή) την διάθεση της να ισχύσει το Π.Δ. 24/31.5.1985 μόνο κατά το κατωτέρω άρθρο για τα 4άρια natura οικόπεδα. Λίγο μετά λίγο πριν, αν της την είπαν οι βουλευτές και τα πάρει πίσω δεν το ξέρω. Το θέμα είναι ότι το εξέφρασε….

Πάνω σε αυτή της την σκέψη κάθισα λοιπόν και εγώ και σκέφτηκα. Διατύπωσα λοιπόν ένα ερώτημα… ένα ερώτημα μόνο.

Δεν με νοιάζει τι ισχύει και τι θα ισχύσει. Το ερώτημα παραμένει και τα δεδομένα του δεν είναι καινούργια και έχουν πρωτοειπωθεί στο κατωτέρω Π.Δ. !!!!

Αν έχει λοιπόν αντιμετωπίσει κάποιος άλλος το θέμα αυτό θα μπορέσει σίγουρα να μου απαντήσει στο πρώτο μου ερώτημα που για τελευταία φορά το θέτω γιατί μέχρι τώρα απάντηση δεν έχω πάρει !!!!!

«Ι.α) ελάχιστο εμβαδόν γηπέδου τέσσερις χιλιάδες (4.000) τ.μ.

β) για γήπεδα που έχουν πρόσωπο σε διεθνείς, εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές οδούς καθώς και σε εγκαταλειμμένα τμήματά τους και σε σιδηροδρομικές γραμμές απαιτούνται:

ελάχιστο πρόσωπο : σαράντα πέντε (45) μέτρα

ελάχιστο βάθος : πενήντα (50) μέτρα

ελάχιστο εμβαδόν : τέσσερις χιλιάδες (4.000) τ.μ.»

 

Το ερώτημα μου:

Αν ένα κομμάτι του οικοπέδου έχει βάθος 40 μέτρα και το υπόλοιπο έχει βάθος 60 μέτρα δεν είναι οικοδομήσιμο?»

Πρέπει δηλαδή όλα τα σημεία να απέχουν από το πρόσωπο πάνω από 50 μέτρα ????

Link to comment
Share on other sites

Έχει απαντηθεί ξανά το ερώτημα.

Ως βάθος θεωρείται το μέσο βάθος.

Πρέπει Εμβαδόν γηπέδου / Πρόσωπο γηπέδου >50 μ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, το απαιτούμενο βάθος αρκεί να υπάρχει σε ένα σημείο του γηπέδου.

Εχει τεθεί ήδη πολλές φορές το ερώτημα σε άλλα threads, και έχει απαντηθεί εξίσου πολλές φορές. Κάνε τον κόπο να κάνεις αναζήτηση και θα βρεις το ερώτημα, την απάντηση και την τεκμηρίωση που την συνοδεύει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.