Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λήψη άδειας ασκήσεως επαγγέλματος...


devotee

Recommended Posts

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Απο οτι καταλαβαινω εδωσε τις περιβοητες εξετασεις στο ΤΕΕ και πηρες την αδεια. Σωστα;

Έδωσα σήμερα εξετάσεις αλλά λένε ότι η άδεια θα έρθει σε κάνα μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Ναί σε κανένα μήνα θα σου έρθει και όπως σου είπαν, αν δεν χρειάζεσαι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο την έναρξη, μην την κάνεις! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπλέξεις χωρίς λόγο!

 

Στο ΤΣΜΕΔΕ μπορείς αφού σου έρθουν τα χαρτιά απο το ΤΕΕ να πας να ζητήσεις μόλις γίνει η εγγραφή σου σε αυτό (τη στέλνει αυτόματα το ΤΕΕ) να σε ενημερώσουν ώστε να μην περιμένεις να σου σταλεί η ειδοποίηση για να καταβάλεις τις εισφορές, αλλά να το κάνεις νωρίτερα για να πάρεις την βεβαίωση που χρειάζεται η εφορία για την έναρξη του επαγγέλματος.

 

Αυτά νομίζω για την ώρα....! :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σας!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι διπλ. μηχανικός και μέχρι τώρα εργαζόμουν με το γνωστό σύστημα των ΑΠΥ, άρα θεωρητικά είμαι ελευθερος επαγγελματίας. Αυτή τη στιγμή δεν εργάζομαι κάπου και φυσικά ούτε ως "ελευθερος επαγγελματίας" έχω δουλειά. Μπορώ να κάνω παύση εργασιών στην εφορία και παράλληλα να συνεχίσω να είμαι μέλος ΤΕΕ και να πληρώνω τις εισφορές μου στο ΤΣΜΕΔΕ (ένας Θεος ξέρει πώς)?

Link to comment
Share on other sites

Η έναρξη ή η παύση δεν έχει καμία σχέση με ασφαλιστικές εισφορές. Είτε κάνεις έναρξη στην εφορία είτε όχι το ΤΣΜΕΔΕ τρέχει.

Αυτό τουλάχιστον ξέρω εγώ.

Αυτό που θα γλιτώσεις είναι η υπολοβολή έστω και μηδενικού ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Το ταμείο το πληρώνεις έχεις δεν έχεις δουλειά, βρέξει χιονίσει. Στην κατηγορία ασφαλιστικά υπάρχουν ενδιαφέρον ανάλογα θέματα...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είμαι πολιτικός μηχανικός και έδωσα εξετάσεις στο ΤΕΕ το Φλεβάρη. Μου είπαν οτι 22 Μαρτίου βγαίνουν τα αποτελέσματα. Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος βγαίνει αυτόματα? Το πρόβλημα μου είναι οτι θέλω να καταθέσω χαρτιά για μια θέση εως τις 24 Μαρτίου και ζητάει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος... Υπάρχει περίπτωση να την έχω εγκαίρως ή θα πρέπει να τρέχω κάνα μήνα απο γραφείο σε γραφείο?

Link to comment
Share on other sites

Εχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος από την επόμενη μέρα των εξετάσεων, αν φυσικά (εννοείται δηλαδή) έχεις περάσει. Πχ έδωσες 15 Φλεβάρη, από 16 φλεβάρη είσαι μηχανικός και "με την βούλα".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Για να μην ανοιγω νεο θεμα.....

 

Μια φιλη μου τελειωσε δομικων εργων (Σερρες) και θελει να βγαλει αδεια ασκησεως επαγγελματος.

Τελικα απο που τη βγαζει?...απο το ΤΕΕ ή απο τη Νομαρχία?

Στο site του ΤΕΕ δε βρηκα τιποτα.

 

Αν ξερει καποιος και τι χαρτια χρειαζονται.....

Link to comment
Share on other sites

Για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Δομικών Έργων ΤΕ, για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Έργων Υποδομής ΤΕ και για τους Πτυχιούχους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς ΤΕ δεν χορηγείται έντυπο άδεια άσκησης επαγγέλματος αλλά το ίδιο το πτυχίο επέχει θέση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

 

Εγγράφονται όμως στο μητρώο της οικείας Διεύθυνσης της Νομαρχίας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά (δηλ. έδρα ή κατοικία), χωρίς να δεσμεύονται να ασκήσουν οπουδήποτε το επάγγελμά τους.

 

(σε μηχανολόγους ΤΕ και ηλεκτρολόγους ΤΕ χορηγείται έντυπο άδειας άσκησης επαγγέλματος)

 

* Λόγω του ότι είναι Μηχανικός ΤΕ ας απευθυνθεί στην διεύθυνση Ανάπτυξης (η οικεία διεύθυνση) της Αντιπεριφέρειας που ανήκει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.