Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας κατανομής δαπανών αυτόνομης θέρμανσης?


antonis60

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Διαμένω σε μία πολυκατοικία τεσσάρων διαμερισμάτων με αυτονομία θέρμανσης κατασκευής 2007 με καυστήρα πετρελαίου και τέσσερις μετρητές Techem Compact IV σε kWh.Θα ήθελα να μάθω βάση ποιου νόμου βγαίνει ο πίνακας κατανομής δαπανών θέρμανσης , εάν υπάρχει κάποιο υπόδειγμα του πίνακα αυτού και ποιος είναι ο τύπος(εξίσωση) υπολογισμού που συνήθως χρησιμοποιούν οι εταιρείες κοινοχρήστων δίνοντας τους εμείς σαν πελάτες-καταναλωτές τα αντίστοιχα kWh του κάθε μετρητή.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

O νόμος που ισχύει αυτή τη στιγμή είναι ο Π.Δ. 27-97-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') και νομίζω ότι υπάρχει και στα downloads. Υπάρχουν αρκετά ανοιγμένα threats για αυτό το θέμα. Αν έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να ρωτήσεις να σε βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

O νόμος που ισχύει αυτή τη στιγμή είναι ο Π.Δ. 27-97-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') και νομίζω ότι υπάρχει και στα downloads. Υπάρχουν αρκετά ανοιγμένα threats για αυτό το θέμα. Αν έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να ρωτήσεις να σε βοηθήσουμε.

 

σε ευχαριστω πολύ

Link to comment
Share on other sites

antonis60

 

Υποψιάζομαι οτι κάποιες ιδέες περνάνε απο το μυαλό σου, σχετικά με τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και μάλιστα όσον αφορά τη κατανομή δαπανών θέρμανσης.

 

Για να ζητάς πληροφορίες βάσει ποιου νόμου βγαίνει ο πίνακας κατανομής δαπανών του κτηρίου σας, νομίζω οτι αισθάνεσαι ''ριχμένος'' ειδικά σ' αυτό το σκέλος των κοινοχρήστων.

 

Η αλήθεια της ιστορίας είναι οτι, εάν 4 οικογένειες αγοράσατε τα διαμερίσματα του κτηρίου απο τον κατασκευαστή, αυτός όταν έφτιαξε τα διαμερίσματα, έκανε κανονισμό πολυκατοικίας (σε συμβολαιογράφο), που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την κατανομή δαπανών των κοινοχρήστων και μέσα σ' αυτά έβαλε την κατανομή θέρμανσης, ανάλογα με τα χιλιοστά του οικοπέδου και όχι σύμφωνα με το ΠΔ/85 που αναφέρει παραπάνω ο συνάδελφος και συνεπώς είναι παράνομο, αφού του ΠΔ/85 είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζεται απο τότε σε πολυκατοικίες.

Αυτή είναι η 1η περίπτωση που μπορεί να σου συμβαίνει.

 

Η 2η περίπτωση (που συνήθως απαντάται), είναι να προβλέπεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας η εφαρμογή της κατανομής δαπανών θέρμανσης σύμφωνα με το ΠΔ/85, αλλά επειδή οι εταιρείες κοινοχρήστων δεν διαθέτουν το απαιτούμενο πρόγραμμα για τους υπολογισμούς (και να το είχαν δεν θα ήξεραν να το χρησιμοποιήσουν), υπολογίζουν την κατανομή δαπαναών θέρμανσης (υποθέτω) πάλι με τα χιλιοστά, γιατί ποντάρουν στο οτι πρέπει κάποιος απο τους ενοίκους, να είναι γνώστης του αντικειμένου (περί δαπάνης θέρμανσης κλπ.) για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα!!!!

 

Δυστυχώς τα παραπάνω που γράφω, προέρχονται απο πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις που μου έχουν τύχει σε παλαιές (μετά το 1985) & νεόδμητες πολυκατοικίες και οι μόνοι οφελειμένοι είναι οι εκάστοτε εργολάβοι-κατασκευαστές.

 

Αν θέλεις άλλες πληροφορίες για την κατανομή δαπανών, γράψε τις ερωτήσεις σου και όλο κάποιος καλοθελητής συνάδελφος θα σου απαντήσει για να σε βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.