Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολεοδομικοί όροι για ανεμογεννήτριες


Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδερφοι,

 

Γνωρίζει κανείς τι άδειες απαιτούνται από την πολεοδομία για μικρή ανεμογεννήτρια π.χ. άδεια εργασιών μικρής κλίμακος, άδεια οικοδομής για την θεμελίωση κτλ

 

Ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να ακολουθούνται;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος εννοεί μάλλον μικρή ανεμογεννητρια, αλλα δεν διευκρινιζει πόσο μικρή και πουθα μπει.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να περιμένεις λιγάκι, ετοιμάζεται νομοθεσία που τα απλοποιεί πάρα πολύ τα πράγματα για ανεμογεννήτριες αστικού περιβάλλοντος.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Οι ανεμογεννήτριες για τις οποίες ενδιαφέρομαι θα έχουν ισχύ της τάξης από 5kW έως και 20kW και κατά βάσει θα τοποθετούνται επί εδάφους.

 

Ασφαλώς θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζαμε τι συμβαίνει αν επιθυμούμε να τοποθετηθούν και επι κτηρίου βέβαια σε αυτήν την περίπτωση έχω καταλάβει ότι:

 

-Δεν υπάρχει σχτική πρόβλεψη στον ΓΟΚ (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

-Υπάρχει μία διάσταση απόψεων σχετικά με το κατά πόσο μπορούν η στήριξη επι του κτηρίου και τα δομικά του υλικά να αντέξουν τις μακροχρόνιες καταπονήσεις. Ακόμη υπάρχουν απόψεις ότι μπορεί να έχουμε και μετάδοση κραδασμών και θορύβων στον σκελετό του κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

Αν απαιτείται θεμέλιο (συνήθως οι μηχανές από 10kW και πάνω αν θες κάτι σοβαρό) , ισχύουν αυτά που σου είπα, όπως και για τις μεγάλες Α/Γ.

Για τα κτίρια δεν υπάρχει κάποια σχετική οδηγία. Λογικά αδεια εργασιών μικρής κλίμακας, αλλά αφού δεν υπάρχει σχετική κατηγορία τρέχα γύρευε να βγάλεις άκρη. Για καταπονήσεις πάντως, μάλλον ψιλοαστείο ακούγεται . Οι μικρές που μπορούν να μπουν σε κτίριο ( μέχρι 5 κW περίπου) τοποθετούνται σε ιστό 5-10 μέτρων και το βάρος τους είναι σχετικά μικρό ως προς την αντοχή του κτιρίου. Αν δεν τις βάλεις σε παράγκα δεν θα πάθει τίποτα.

Για το θόρυβο τώρα και ανάλογα το μοντέλο μπορεί και να είναι ψιλοενοχλητικό σε μια μονοκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.