Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ-new


mvoulgarelis

Recommended Posts

Αγαπητοι συνάδελφοι,

επαναφέρω το θέμα της αλλαγής θέσης κτιρίου. Συγκεκριμένα έχω μια άδεια του '95 (άρα έχει λήξει) για δύο κτίρια σε εκτός σχεδίου περιοχή, στην Πάρο. Τα κτίρια βρήσκονται στα τούβλα και θέλω να κάνω αναθεώρηση για αποπεράτωση.

Το ένα κτίριο από τα δύο όμως, εξ'αιτίας της διαμόρφωσης του εδάφους, κατασκευάστηκε στριμένο κατά 90° σε σχέση με την άδεια, κατα τ'αλλα δεν υπάρχει καμία άλλη παρανομία ή υπερβαση Σ.Δ. κτλ.

Στην πολεοδομία Νάξου μου λένε ότι το κτίριο είναι αυθαίρετο και θα βγεί πρόστιμο με βάση τα μ² που η νέα θέση δεν "πατάει" στην παλιά.

'Ολο αυτό μου φαίνεται κάπως υπερβολικό από τη στιγμή που δεν κάνω υπέρβαση Σ.Δ. και η νέα θέση είναι καθ' όλα σύνομη, και ψάχνω τρόπο να αποφύγω το πρόστιμο.

Στην ΔΟΚΚ μου είπανε για την απόφαση 7587/04 που μιλάει μικρές παραβάσεις που μπορούν να εξαιρεθούν από κατεδάφιση και στην οποία συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή θέσης κτιρίου. Το να βγάζει πρόστιμο όμως δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

mvoulgarelis

 

Πριν 25 χρόνια περίπου το ίδιο μου είπανε και μένα σε παρόμοια περίπτωση.

Πήγαινα για προσθήκη ορόφου και ανακάλυψα ότι το ισόγειο αντί να είναι ανατολικά τοποθετημένο είχε τοποθετηθεί, κατά προτροπή του εργολάβου, δυτικά, στο όριο του οικοπέδου.

Η μετατόπιση ήταν παράλληλη οπότε τα ελεύθερα 2,50μ στο δυτικό όριο θεωρήθηκαν αυθαίρετο κτίσμα.

Αφού πληρώσαμε τα τότε πρόστιμα συνεχίσαμε με την προσθήκη του ορόφου...

 

Καλά ξεμπερδέματα...

Link to comment
Share on other sites

Αφού σύμφωνα με την απόφαση 7587/04 η αλλαγή θέσης είναι μικρή παράβαση (2.1.α.3.) άρα δεν έχει ισχύ το άρθρο 17 του Ν1337/83 που ορίζει πρόστιμο κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.