Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στερέωση επένδυσης όψης σε εξωτερική μόνωση


matina_pr

Recommended Posts

Χρειάζεται να τοποθετήσω θερμομόνωση εξωτερικά σε συμβατική κατοικία, στην οποία, κατά την προμελέτη, είχε αποφασισθεί επένδυση των όψεων με πλάκες σκυροδέματος, ώστε να δίνει την αίσθηση εμφανούς μπετού. Το ερώτημά μου είναι: μπορεί η όποια επένδυση να "αγκυρωθεί" πάνω στη μόνωση και αν ναι με ποιό τρόπο, ή απαιτείται η χρήση έτοιμων θερμομονωτικών πλακών που μετά θα επιχριστούν με σοβά η με οποιοδήποτε διακοσμητικό ανάγλυφο;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ματίνα, καλωσόρισες στην ομάδα και Καλο πτυχίο!

Πρώτων : δυστυχώς δεν μπορείς να αγκυρωσεις τίποτα στην εξωτερική μόνωση! Σκέψου τα βάρη! Σκέψου ότι για να κάτσει ο σοβας, έχεις μια στρωση κολλας, Μετά διχτακι, λίγη ακόμα κολλά και Μετά το σοβα! Δεν μπορείς Επίσης να δουλεψεις με τους μεταλλικους οδηγούς της γυψοσανιδας γιατί δεν μπορεί να μπει το μονωτικο ενδιάμεσα, δεν πατάει σωστά! Οπότε τι κανείς; Δημιουργεις οδηγούς στήριξης και εκει στηριζεις ότι θες! (κατα προτίμηση μεταλλικους γιατί στην Ελλάδα δεν ξέρουν πως να δουλεύουν καλα το ξύλο, Ιδίως για στηριξεις, στατικά κλπ!)

 

Μην ξεχνάς πως τα δομικά υλικά πρέπει να αναπνέουν!!!

 

Αυτά με τη λίγη εμπειρία μου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.