Μετάβαση στο περιεχόμενο

trypakias

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by trypakias

  1. Ματίνα, καλωσόρισες στην ομάδα και Καλο πτυχίο! Πρώτων : δυστυχώς δεν μπορείς να αγκυρωσεις τίποτα στην εξωτερική μόνωση! Σκέψου τα βάρη! Σκέψου ότι για να κάτσει ο σοβας, έχεις μια στρωση κολλας, Μετά διχτακι, λίγη ακόμα κολλά και Μετά το σοβα! Δεν μπορείς Επίσης να δουλεψεις με τους μεταλλικους οδηγούς της γυψοσανιδας γιατί δεν μπορεί να μπει το μονωτικο ενδιάμεσα, δεν πατάει σωστά! Οπότε τι κανείς; Δημιουργεις οδηγούς στήριξης και εκει στηριζεις ότι θες! (κατα προτίμηση μεταλλικους γιατί στην Ελλάδα δεν ξέρουν πως να δουλεύουν καλα το ξύλο, Ιδίως για στηριξεις, στατικά κλπ!) Μην ξεχνάς πως τα δομικά υλικά πρέπει να αναπνέουν!!! Αυτά με τη λίγη εμπειρία μου!
  2. Παιδιά να ρωτήσω κάτι, γνωρίζεται μήπως μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα κτήριο χτισμένο πριν το '80, το οποίο ανακαινίζεται ριζικά?
  3. sdim δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την πολεοδομία μας εδώ (καλαμάτα), η μελέτη είναι έτοιμη απλά δεν ξέρουν πως θα τη διαχειριστούν στην πολεοδομία, την παρασκευή που θα γινόταν συνέλευση έγινε κατάληψη από τους μηχανικούς, η συνέλευση έγινε χτες και σήμερα μόλις την κατέθεσα... Πες μου την απορία σου! Να ενημερώσω πως τα "πιστοποιημένα" προγράμματα π.χ. της 4Μ (το οποίο έχω, δεν έχω ελέγξει ακόμα αυτό της pi-systems) δεν δίνουν σωστούς υπολογισμούς. Ένα παράδειγμα : σε τοίχο με ύψος 3.10το εμβαδόν του τοίχου είναι 3,10 (τοιχίο) - 0,30 (το δοκάρι) δλδ 2,80 * το πλάτος - τα ανοίγματα... Αναλυτικά πρέπει να φανεί αυτό στο τεύχος υπολογισμών, αντιθέτως δεν φαίνεται, το αποτέλεσμα που σου δίνει είναι σχετικά κοντά με αυτό που υπολογίζεις με το χέρι. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω πιστεύω... Anyway κάθε απορία ή πρόβλημα που αντιμετωπίζεται σε καθένα από τα προγράμματα που δουλεύετε καλό θα ήταν να το στέλνατε στην εταιρεία παραγωγής του έτσι ώστε να το λάβει υπόψη της και να το βελτιώσει (κοινώς να σας διευκολύνει στο μέλλον)! Μέχρι τώρα ο μόνος σωστός τρόπος να κάνεις μελέτη και να την παραδόσεις με τον υποδεικνυόμενο τρόπο (άσχετα τα λάθη που έχει, π.χ. τον τρόπο που εντάχθηκε το κτήριο στο πρόγραμμα υπολογισμού του ΤΕΕ) είναι να την κάνεις με το χέρι. Φτιάχνεις τα Excel-άκια σου, κρατάς τη μεθοδολογία σου, ακολουθείς τις Τεχνικές Οδηγίες για τις απορίες σου και αν έχεις απορίες που δεν μπορούν να απαντηθούν καλώς ήρθες στην παρέα μας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.