Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Πρόβλημα με την ωρομέτρηση...


bennito

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Εχω ένα μεγάλο πρόβλημα και χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Ζω με την οικογένειά μου σε ένα διαμέρισμα 90 τ.μ τα τελευταία 2 χρόνια.Απο την πρώτη στιγμή που μπήκαμε είχαμε πρόβλημα με την θέρμανση του διαμερίσματος.Κάποιες φορές ενώ είχαμε κλειστό τον διακόπτη(εχουμε αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο) τα σώματα λειτουργούσαν στο φούλ.Καλέσαμε λοιπόν τεχνικό και αλλάξαμε την ηλεκτροβάνα η οποία είναι εξω απο το διαμέρισμα.Απο τότε όλα καλα.Πέρυσι λοιπόν πληρώσαμε για την θέρμανση ενα αρκετά μεγάλο ποσό το οποίο δεν θυμάμαι πόσο ήταν ακριβώς.Δεν έδωσα σημασία και άφησα λοιπόν τον χρόνο να περάσει.Φέτος λοιπόν μου ήρθε να πληρώσω για θέρμανση για το διάστημα Σεπτέμβριο Με Ιανουάριο 525 ευρώ(923 ώρες αυτονομίας).Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα θυμάστε οτι είχαμε πολύ ζέστη.Δεν το άνοιξα καθόλου.Αρα καλούμε να πληρώσω τις 923 ώρες αυτονομίας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.Το οποίο σημαίνει οτι θα έπρεπε να έιχα ανοιχτο το καλοριφέρ 15 ώρες την μέρα ΚΑΘΕ μέρα.Πράγμα αδύνατον.Ο διαχειριστης μου είπε οτι τα έχει τσεκαρει και έιναι όλα εντάξει.

Απο εκείνη την ημέρα είπα και στη γυναίκα μου οτι δεν θα ακουμπήσουμε το καλοριφέρ και θα λειτουργούμε το κληματιστικό μέχρι να βρούμε άκρη.Για τους επόμενους 2 μηνες λοιπόν το ανοίξαμε 2 ή 3 φορές για 2 με 3 ωρες.Ηρθε λοιπόν καινούριο χάρτι το οποίο με ενημερώνει οτι για το διάστημα 8 Ιανουαρίου με 8 Μαρτίου καλούμε να πληρώσω 105 ευρω για 85 ώρες αυτονομίας.ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.Ούτε 8 ώρες δεν το έχω ανοίξει για αυτό το διάστημα.

Τι μπορεί να γίνεται?Μπορεί κάποιος να κλέβει?Μπορεί κάποιος να ανάβει το καλοριφέρ του και να χρεώνομαι εγώ?Δεν ξέρω τι να σκεφτω πια.Το μόνο σίγουρο είναι οτι απο όλα αυτα δεν έχω κάψει ούτε το ένα τρίτο.

Σας Ευχαριστώ και περιμένω την πολύτιμη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

6 μαζί με το δικό μου.Είδα τα ειδοποιητήρια και στα αλλα διαμερίσματα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση.Οι ώρες αυτονομίας στα υπόλοιπα διαμερίσματα ολης της πολυκατοικίας ηταν 30, 45, 65 το μεγαλύτερο ήταν 120 ώρες την ώρα που εγώ είχα 923.Δεν είμαι τρελός και ξέρω πολύ καλά αν έχω κάψει και πόσο γιατι ο διαχειριστής μου λέει οτι τα έχω καψει.ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ.

Η εταιρία που βγάζει τα κοινοχρηστα ειναι η ATHENS OIL.

Link to comment
Share on other sites

κοίταξε την γενική κατανάλωση των ορόφων είναι κοντα στην δική σας? Κλείστα όλα και κατέβα στο ρολόι εαν γράφει τότε έχει τρελαθεί. Κοίτα την συνολική κατανάλωση της πολυκατοικίας είναι λογική?

Link to comment
Share on other sites

bennito

 

Κατά την γνώμη μου πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με την εταιρία για να έρθουνε να ελέγξουν το ρολόι .Αυτό που αναφέρεις δεν αποκλείεται να συμβαίνει .

 

Στην Βουλγαρία που σπούδαζα εγώ είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα .

Η αιτία ήταν ότι ο σπιτονοικοκύρης μου που έμενε ακριβώς από κάτω από εμένα είχε συνδέσει τα σώματα του δικού του διαμερίσματος με τα δικά μου χωρίς να το γνωρίζω εγώ , που ήταν ακριβώς από επάνω και από την ίδια ακριβώς πλευρά της οικοδομής με αποτέλεσμα κάποια ποσότητα ενέργειας που έκαιγε αυτός την πλήρωνα εγώ .

 

Επίσης είχε ενημερώσει την εταιρία όπου στο λογαριασμό που μου ερχότανε ήταν αυξημένος λόγο της πρόσθεσης της επιπλέον ενέργειας που έκαιγε αυτός με την αιτιολογία ότι και τα δύο διαμερίσματα του ανήκουν.

.

Δεν είμαι σίγουρος εάν έκανε το πρώτο σενάριο διότι είχε κάνει και κάποια ανακαίνιση στους σωλήνες του ζεστού νερού το καλοκαίρι όταν έλειπα Ελλάδα , αλλά το δεύτερο προφανώς γινόταν .

Ο σπιτονοικοκύρης μου που για κακή μου τύχη τότε ήταν και είναι αυτή την στιγμή Καθηγητής Πανεπιστημίου με τομέα την θερμοτεχνική και ήξερε απολύτως οτιδήποτε είχε να κάνει σχέση με την ενέργεια .

Οπότε και τα δύο σενάρια είναι πιθανά να έγιναν .

 

Αυτά στα αναφέρω διότι δεν γνωρίζω στην Ελλάδα κατά πόσο εύκολα μπορεί κάποιος ο οποίος κάνοντας τα παραπάνω μπορεί να σε κλέψει διότι όπως μας αναφέρεις ο διαχειριστής σας , σας ενημερώνει για όλα αυτά .

Κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνεις κάποια αναφορά στην εταιρία διευκρινίζοντας την κατάσταση ότι δεν κατανάλωσες τόση ενέργεια όση πλήρωσες και εάν υπάρχει κάποιος λογαριασμός ο οποίος να πιστοποιεί την παραγόμενη ενέργεια και σε μονάδες και σε αντιστοιχία χρήματος για να γνωρίζεις τι με τι σου αντιστοιχούν .

Όλα αυτά δεν ξέρω κατά πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν σε μια οικοδομή στην Ελλάδα , αλλά πιστεύω πως κάπου εκεί θα βρεις την άκρη .

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Λοιπόν κοίτα να δείς πως έχουν τα πράγματα.Είπα και εγώ οτι θέλω απο την εταιρεία καποιο χαρτί που να λέει ακριβως τι εχω κάψει και πότε η εν πάση περιπτώση ρώτησα τον τωρινό διαχειριστή με ποιό τρόπο υπολογίζουν το τι έκαψε ο καθένας και αυτός μου απάντησε οτι κρατάνε σε ενα μπακαλόχαρτο θα το έλεγα εγω πόσο ήταν η καταμετρηση την τελευταία φορά και βλέπουν πόσο είναι εκείνη την στιγμή και υπολογίζει ο εκάστοτε διαχειριστής τι έχει κάψει ο καθένας.Αυτό που δεν ξέρω βέβαια είναι η εταιρεία τι ρόλο παίζει και αν μπορεί να καταγράψει τι έκαψε το κάθε διαμέρισμα η το υπολογίζει συνολικά με την πολυκατοικία?Μάλλον θα πρέπει να μιλήσω απευθείας με την εταιρεία.....πάντως κάτι βρωμάει στην όλη υπόθεση.

Αν και κάποιος άλλος έχει κάποια ιδέα........

Link to comment
Share on other sites

bennito

 

Αυτή τη δουλειά κανονικά η εταιρία πρέπει να την κάνει και όχι ο διαχειριστής σας. Η καταμέτρηση όντος γινόταν έτσι και σε εμάς .Αλλά δεν γινότανε από τον διαχειριστή αλλά έστελνε η εταιρία μια κυρία η οποία κατέγραφε στο τετράδιο που είχε παρουσία μας τον αριθμό κατανάλωσης του κάθε μετρητή επάνω .Έπειτα εμείς υπογράφαμε στο τετράδιο που είχε .Χωρίς την παρουσία μας δεν μπορούσε να γίνει η καταμέτρηση αφού ο μετρητής ήτανε μέσα στα διαμερίσματα και το κάθε σώμα είχε το δικό του μετρητή (ένα μικρό ρολόι στην μέση του σώματος ).Επίσης στα σώματα φυσικού αερίου από δίπλα είχε σε εμάς ένα π.χ πόμολο στα δεξιά του σώματος όπου επάνω σε αυτό υπήρχε μια κλίμακα από το * μέχρι το 5 .

Έτσι εμείς στρέφοντας το με φορά προς τα δεξιά ρυθμίζαμε την θέρμανση που θα θέλαμε να έχουμε στο διαμέρισμα .

 

Στο τέλος του χρόνου επίσης γινόταν σύγκριση της χρονιάς που πέρασε από την προηγούμενη χρονιά για την κατανάλωση που είχαμε όχι όλοι μαζί αλλά ο καθένας την δική του κατανάλωση όπου με βάση τα στοιχεία εάν έκαιγες περισσότερο ενέργεια από την προηγούμενη χρονιά τότε πλήρωνες κάτι παραπάνω στο τέλος του καλοκαιριού .

Διαφορετικά εάν η κατανάλωση ήταν μικρότερη υπήρχε και κάποιο ποσό που όριζε η εταιρία ως επιστροφή χρημάτων λόγο οικονομίας .

 

Έτσι ήταν το σύστημα στην Σόφια .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.