Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαναχώρηση από τη σύμβαση του εργοδότη


Chris_71

Recommended Posts

Συνάδελφοι, έχω το εξής πρόβλημα. Έχω υπογράψει σύμβαση με εταιρεία, για την κατασκευή κτιρίου γραφείων τους. Στην πορεία προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης υπερσυμβατικών εργασιών σε σχέση με την θεμελίωση του κτιρίου, οι οποίες ανεβάζουν το κόστος του έργου κατά σχεδόν 50%.

Υποπτεύομαι πως ο Κύριος του Έργου σχεδιάζει να υπαναχωρήσει από την σύμβαση και να μην προχωρήσει στην κατασκευή, λόγω του επιπρόσθετου κόστους.

Σε αυτή τη περίπτωση μπορώ να διεκδικήσω ή δικαιούμαι αποζημίωση π.χ. για διαφυγόντα κέρδη? Εάν ναι έως ποίου ύψους και βάσει ποιας νομοθεσίας?

Να σας ξεκαθαρίσω πως η υπαναχώρηση στη σύμβαση γίνεται αποκλειστικά με υπαιτιότητα του εργοδότη.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά αν έχει κάνει ένα σωστό συμφωνητικό, θα γράφεις μέσα ότι κάθε εργασία που δεν προβλέπεται από την σύμβαση του έργου (ως είχε την στιγμή που υπογράψατε), πρέπει να εγκρίνεται από τον επιβλέπων μηχανικό εγγράφως, αλλά και να κοστολογείται εκ των προτέρων. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να προβλέπεις σύμφωνα με το ανάλογο άρθρο του Α.Κ. οτι αρμόδια είναι τα δικαστήρια και ότι πρέπει να αποζημιωθείς σε περίπτωση αλλαγής εργολάβου...

Βρες δικηγόρο και ετοιμάσου για ασφαλιστικά μέτρα (αν είναι πολλά τα χρήματα αξίζει)

Link to comment
Share on other sites

Μπλέξαμε....

Το συνολικό ποσό της σύμβασης είναι περίπου 0,5 εκ. Το ανεκτέλεστο αγγιζει το 90%. Το κακό με τους δικηγόρους είναι οτι δύσκολα θα σου πουν ΜΗΝ πας δικαστικώς...Γι'αυτό ψάχνω κάποιον που να έχει ανάλογη περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να κάνω το έξυπνο, τέτοιες συμβάσεις "πάνε" πάντα με ποσοστό επί του κόστους... Οπότε τους αφήνεις να κάνουν ότι θέλουν! Και αυτό μόνο ως σημείωση.

 

Στο ερώτημα σου, καλό είναι να πιέσεις αρχικά μέσω δικηγόρων και αν δεν καταλαβαίνουν, τότε κινήσου δικαστικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.