Jump to content

myri

Core Members
 • Posts

  7,018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by myri

 1. Καλά ... εδώ υπάρχουν ΥΔΟΜ σε δήμους (πχ η ΥΔΟΜ Αμαλιάδος) που αρνούνται να εκδώσουν e-adeies εδώ και χρόνια και δεν καίγεται καρφί σε κανέναν!
 2. Ενημέρωση: Πριν λίγο ήρθε ο τεχνικός, άνοιξε τον λέβητα και φύσηξε τον αισθητήρα εισαγωγής νωπού αέρα (Kit Pressostato) και πράγματι πήρε μπρος. Ελπίζω να κρατήσει. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!
 3. Καλημέρα και πάλι, Δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά κάποια πληροφορία στο τεχνικό φυλλάδιο για το αν ο λέβητας είναι συμπύκνωσης ή όχι. Σχετικά με τη μόνωση εσωτερικά η καμινάδα φαίνεται στην φωτογραφία 1, στην αρχή δεν έχει μόνωση, λογικά όταν γίνεται κατακόρυφη (μέσα στο Inox, από το οποίο περνάνε άλλες 2 καμινάδες) μονώνεται. Επίσης από όσο καταλαβαίνω (φωτογραφία 2) και οι καμινάδες στην ταράτσα είναι μονωμένες, ήταν αναμμένη η θέρμανση σε άλλο διαμέρισμα (έβλεπα το καυσαέριο) και την έπιασα και δεν ήταν καυτή. Τέλος έψαχνα στο φυλλάδιο σωλήνα παροχέτευσης για τις συμπυκνώσεις και δεν διάβασα κάτι σχετικό. Έβγαλα μια φωτογραφία από το πάνω μέρος του λέβητα μήπως κάποιος μπορεί να καταλάβει αν υπάρχει κάπου και δεν το βλέπω. Και πάλι ευχαριστώ.
 4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ @dfeid για την άμεση απάντηση. Πρέπει να ψάξω για τον τύπο του λέβητα στο εγχειρίδιο (δεν το βρήκα με μια πρώτη ματιά). Και θα ανέβω αύριο στην ταράτσα μπας και καταλάβω τι γίνεται με την μόνωση. Μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιον σχετικό τεχνικό στην Αθήνα; Και πάλι ευχαριστώ!
 5. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά! Τη βοήθειά σας θα ήθελα σχετικά με έναν επιτοίχιο λέβητα αερίου Unical EVE-05 εσωτερικού χώρου που έχω σπίτι μου και χαλάει παραδοσιακά κάθε Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και μένουμε χωρίς θέρμανση και χωρίς ζεστό νερό! Ο λέβητας εγκαταστάθηκε από τον κατασκευαστή το 2013 και είναι σε λειτουργία περίπου 3 χρόνια (με το ίδιο πρόβλημα). Φέτος όπως και πέρσι τέτοια εποχή με πολύ κρύο σταμάτησε η λειτουργία του με την ένδειξη "AF". Σύμφωνα με τo εγχειρίδιο το πρόβλημα βρίσκεται στην εξαγωγή/απαγωγή του καυσαερίου (βλ. εικόνα 1). Παρόλα αυτά ο τεχνικός που έκανε και την εγκατάσταση, επέμενε πως το πρόβλημα ήταν στον αισθητήρα εισαγωγής νωπού αέρα (λόγω υγρασίας). Πράγματι έλυνε τον λέβητα τον φύσαγε λίγο στο συγκεκριμένο εξάρτημα και μετά δούλευε. Επίσης η "οδηγία" του ήταν όταν συμβαίνει να "κοπανάμε" τον λέβητα. Με τα πολλά όταν φτάσαμε στο απροχώρητο (πέρσι τέτοιο καιρό και λίγο αργότερα), αποφασίσαμε να αλλάξουμε το συγκεκριμένο εξάρτημα Kit Pressostato (εικόνα 2) και πράγματι μετά ησυχάσαμε μέχρι σήμερα. Επειδή δεν μπορεί όποτε πιάνει κρύο να συνεχιστεί αυτή η ιστορία και επειδή όλοι στην πολυκατοικία έχουν κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα με τον λέβητά τους, έχει κάποιος κάποια ιδέα στο τι μπορεί φταίει και πως να επισκευαστεί; Το βρίσκω δύσκολο να έχει χαλάσει ξανά το ίδιο εξάρτημα. Λογικά είναι εντός εγγύησης το εξάρτημα. Μήπως έπρεπε να ελέγξει άλλο εξάρτημα; Πχ την απαγωγή του καυσαερίου που γράφουν και οι οδηγίες; Πέρσι με την ευκαιρία της επισκευής συζήτησα με τον τεχνικό το θέμα της συντήρησης και μου τα μασούσε. Για την ακρίβεια δεν την έκανε. Μήπως ο λέβητας δεν είναι της προκοπής; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι μας αφήνει στα "κρύα του λουτρού" όταν έχει πολύ κρύο; Και είναι και εσωτερικού χώρου. Δηλαδή αν ήταν έξω τι θα γινόταν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 6. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει νεότερη νομοθεσία. Διάβασε εδώ http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2h/0.htm και ειδικότερα Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Η > Αρθρον-163 (Αρθ-2 παρ.1, 2, 4 και 5 ΠΔ-24/31-5-85, παρ.2 και 3 Αποφ-88217/3752/5.1/17-2-87, ΠΔ/29-12-89, ΠΔ/22-1-90, Αρθ-1 παρ.1 ΠΔ-21.6/11-7-91, Αρθ-1 παρ.1 ΠΔ-11/21-1-94) ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ, ΓΕΩΡΓΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ --- Επίσης σε ενδιαφέρει Ν-3937/11 (ΦΕΚ-60/Α/31-3-11) ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β Εθνικό σύστημα προστευόμενων περιοχών ΑΡΘΡΟΝ-9 Ρυθμίσεις για την προστασία και διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 2α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή ΖΕΠ, το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10000 τμ, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ.1 του Αρθρ 1 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85 ). Κατ' εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4000 τμ τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις.
 7. Παιδιά σας ευχαριστώ πααααααααρα πολύ. Ήδη έχω πάρει μια κατεύθυνση. Θα διαβάσω προσεχτικά αυτά που μου παραθέσατε και δα δοκιμάσω και την πλατφόρμα. Και πάλι ευχαριστώ.
 8. Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το ιστορικό του γηπέδου δεν το έχω. Διαβάζω όμως πάνω στο τοπογραφικό για δικαστικές αποφάσεις οπότε υποθέτω υπάρχει ένας πλούσιος φάκελος για το θέμα. Ο δρόμος που έχει τεθεί σε κοινή χρήση εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Ο αιγιαλός (γραμμή ορίου αιγιαλού & γραμμή ορίου) έχει καθοριστεί με ΦΕΚ το 1994. Το γήπεδο έχει εμβαδό 12στρ. >10 στρ. Άρα αν διαβάζω καλά το άρθρο 9 παρ.2α Ν-3937/11 (ΦΕΚ-60/Α/31-3-11) είναι άρτιο σύμφωνα με τον κανόνα (?). Δεν εντοπίζω κάπου στην νομοθεσία τον περιορισμό για το "πρόσωπο" σε αναγνωρισμένο δρόμο. Και αυτή η αναγνωρισμένη οδός έχει κάποιο ελάχιστο πλάτος; --- Η χρήση για την οποία το εξετάζω είναι για τουριστικές εγκαταστάσεις. Έχω μια αρχική προφορική απάντηση πως η χρήση επιτρέπεται. Εδώ έχω και την 2η ερώτηση μου (αν και δεν ταιριάζει στο νήμα) σύμφωνα με την παρακάτω παράθεση τα κτίρια πρέπει να είναι 50μ από την γραμμή αιγιαλού. Ο Τοπογράφος μου λέει πως είναι 30 μ η παραπάνω απόσταση αν ο αιγιαλός είναι οριοθετημένος. Αυτό σε ποια νομοθεσία μπορώ να το αναζητήσω;
 9. (από μεταφορά)-Pavlos33 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα μια κατεύθυνση σε κάποια θέματα που με απασχολούν σχετικά με την αρτιότητα οικοδομησιμότητα εκτός σχεδίου. Διάβασα το [ΠΔ 24/5.85 ΦΕΚ 270 Δ' 31-5-85 τροποποιήθηκε με Ν 3937/11 άρθρο 9] διότι η περιοχή είναι Natura και κατάλαβα τα βασικά θέματα σχετικά με την δόμηση εκτός σχεδίου. Την νομοθεσία την βρήκα εδώ: http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2h/0.htm Το γήπεδο με το οποίο ασχολούμαι είναι άρτιο βάσει της παραπάνω νομοθεσίας. Η βασική μου απορία είναι η πρόσβαση στο γήπεδο που γίνεται από τσιμεντοστρωμένη οδό πλάτους 5 μ κατά μέσο όρο. Η οδός φτάνει στο γήπεδο και συνεχίζει στο όριο αυτού έως την παραλία. Η οδός εντός του γηπέδου έχει τεθεί σε κοινή χρήση. Το ερώτημά μου είναι το εξής: επηρεάζει το πλάτος της οδού την οικοδομησιμότητα του γηπέδου; Γνωρίζετε την σχετική νομοθεσία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 10. Σκέφτομαι πως αν κάποιος δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και η κερδοφορία ορίζεται προ φόρων, λογικά τα έσοδα-έξοδα θα έχουν θετικό πρόσημο, άρα δε χάνει την ρύθμιση.
 11. Αγαπητέ @skidoo23 σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Πάντως αυτήν την στιγμή για ένα ΠΕΑ δε θα ασχοληθώ με την αδειοδότηση του συνεργείου. Αυτό είναι θέμα αυτού που έβγαλε την άδεια λειτουργίας.
 12. Σε ευχαριστώ πολύ @hkamp Σκεφτόμουν και εγώ αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία < στ) χώροι στάθμευσης οχημάτων και πρατήρια υγρών καυσίμων (κτίρια ή κτιριακές μονάδες που χρησιμοποιούνται για τη στάθμευση οχημάτων ή για πρατήρια υγρών καυσίμων ή για πλυντήρια αυτοκινήτων.) > Η βασική διαφορά είναι ότι υποψιάζομαι πως αναφέρεται σε "ανοικτούς χώρους" όπου είναι προφανές ότι δεν εκδίδεται ΠΕΑ Διότι στην τελευταία εγκύκλιο γράφει Σε κάθε περίπτωση, δεν εκδίδεται ΠΕΑ σε κατηγορίες κτιρίων που η κατανάλωση ενέργειας δεν αποσκοπεί στη ρύθμιση των εσωτερικών κλιματικών συνθηκών - προκειμένου να διασφαλιστεί η άνεση των χρηστών τους - και, ως εκ τούτου, δε νοούνται ως κτίρια κατά την έννοια του ν.4122/2013. Συνεπώς, σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαμορφωμένο κέλυφος δεν εκδίδεται ΠΕΑ (π.χ. σε ημιτελή, ασκεπή ή εγκαταλελειμμένα κτίρια ή κτιριακές μονάδες).
 13. Χωρίς να είμαι ελεγκτής δόμησης (για ευνόητους λογούς, δε θέλω να τσακώνομαι για τα 10εκ), θέλω να ρωτήσω, αφού θα μειώσεις την στάθμη του υπογείου, θα κάνεις αναθεώρηση της άδειας; Άρα αφού θα κάνεις αναθεώρηση ό,τι και να αποφασίσει το ίδιο σου κάνει. Το μόνο λογικό επειδή μπορεί να προκύψουν και άλλα θέματα να θες να την κάνεις αργότερα.
 14. Αγαπητέ @themoiko, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Και εγώ με βάση την κοινή λογική προσπαθώ να αποφασίσω Την σκέψη να βάλω το συνεργείο ως ΜΘΧ δεν την είχα κάνει. Και πάλι ευχαριστώ.
 15. Καλημέρα και από εμένα, Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με ένα ΠΕΑ καταστήματος σύμφωνα με την οικοδομική άδεια. Στην πράξη αυτή την στιγμή λειτουργεί ως συνεργείο αυτοκινήτων, τμήμα του οποίου έχει γραφεία/λογιστήριο (όγκος>10% του συνόλου). Ο χώρος του συνεργείου δεν έχει θέρμασνη/ψύξη, τα κουφώματα και της κυρίας όψης και του πίσω ακαλύπτου είναι πτυσσόμενα και είναι διαρκώς ανοικτά, δηλαδή λειτουργεί ουσιαστικά σαν pilotis, κλείνουν μόνο το βράδυ για λόγους ασφαλείας. Το εμβαδό του γραφείου είναι >50τμ αλλά δεν έχει δική του είσοδο δηλαδή δεν έχει αυτονομία. Κοιτώ τις εξαιρέσεις ΜΕΑ στην ΤΟΤΕΕ-1 σελ 15 και δεν εμπίπτει καθαρά σε κάποια από αυτές. Ούτε στις βιομηχανίες-βιοτεχνίες, ούτε στα εργαστήρια εμπίπτει. Κοιτώ την Εγκύκλιο ΥΠΕΚΑ ΑΠ 2012 έχει πάλι εξαιρέσεις ΜΕΑ με διευκρινήσεις πχ αναφέρεται σε πρατήρια καυσίμων και parkinh αυτοκινήτων.Καθώς και στο θέμα της λειτουργικής ανεξαρτησίας που με προβληματίζει για το γραφείο. Καθώς το γραφείο είναι σαφώς χωρισμένο από το λοιπό συνεργείο (με τζάμι και τοίχους) όμως δεν έχει χωριστή είσοδο. Πρέπει να μπεις στο συνεργείο για να πας στο γραφείο. Τέλος την Εγκύκλιο ΥΠΕΚΑ ΑΔΑ 6ΛΣΗ4653Π8-ΖΡΠ που αναφέρεται στις εξαιρέσεις για την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ. Ποια είναι η γνώμη σας; (1) Βγάζω ΠΕΑ; Σαν κατάστημα θεωρώντας πως το συνεργείο είναι κοντινή χρήση στο κατάστημα και δεν ασχολούμαι με τον διαχωρισμό του γαρφείου; (2) Δεν βγάζω καθόλου θεωρώντας πως η χρήση συνεργείου ταιριάζει με βιοτεχνία/εργαστήριο άρα εξαιρείται; (3) Βγάζω ΠΕΑ μόνο για το γραφείο; Θεωρώντας πως η χρήση συνεργείου ταιριάζει με βιοτεχνία/εργαστήριο άρα εξαιρείται αλλά το γραφείο όχι;
 16. Μπορεί να θέλουμε άδεια και για την φύτευση. Και τα δέντρα πακτωμένα είναι!
 17. Μα είναι σαφές, όπως "ξεμπέρδεψες" εμένα και ήδη κάτι ψιλιάστηκα πιο πριν όταν απαντούσες στον συνάδελφο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.