Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνώμες για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό ( ΜΠΔ )


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Είμαι καινούργιος στο φόρουμ αλλά και καινούργιος Μηχανικός καθώς είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μετά τις σπουδές μου θέλω να ακολουθήσω το ελεύθερο επάγγελμα. Αρχικά να σας τονίσω ότι έχω πατέρα Μηχανολόγο που εργάζεται στο δημόσιο και αδερφό Πολιτικό Μηχανικό που ακολουθεί εδώ και μερικούς μήνες το ελεύθερο επάγγελμα.

Στο κυρίως θέμα τώρα. Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό για να διευρύνω τις γνώσεις μου αλλά και για να ''ζήσω'' λίγο έξω. Ποιό θέμα θα μου προτείνατε να κάνω μεταπτυχιακό ? Εγώ έχω επικεντρωθεί κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ψάξω μεταπτυχιακά. Πιστεύετε ότι η Αγγλία είναι μία καλή λύση και αν όχι σε ποια χώρα να πάω ? Τα θέματα στα οποία ( μετά από ψάξιμο ) έχω επικεντρωθεί είναι το Project Management και οι Ανανεώσημες πηγές ενέργειας. Πως σας φαίνονται σαν θέματα ? Γενικά θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα των μεταπτυχιακών. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πάρα πολλά παρόμοια θέματα στο φόρουμ! Κάνε μια έρευνα πρώτα..

Δες και εδώ: http://www.findamasters.com

Και εδώ: http://beton-i-forum.1506287.n2.nabble.com/-td2656854.html

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει αυτή την έρευνα απλά ήθελα πιο πολύ τη γνώμη σας πάνω στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού που θα μου ήταν πιο χρήσιμο στο μέλλον σύμφωνα πάντα με τον τομέα εργασιάς που έχω επιλέξει. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Από τη δική μου εμπειρία ο ελεύθερός σου χρόνος για τρελά parties θα είναι σίγουρα περιορισμένος. Δεν υπάρχει θέμα μεταπτυχιακού. Υπάρχει η διπλωματική εργασία.

 

Τον τομέα πάνω στον οποίο θα κάνεις ΜΠ εσύ θα τον διαλέξεις. Το λινκ που σου έδωσα παραπάνω θα σε βοηθήσει να βρεις πανεπιστήμιο και τα προσφερόμενα ΜΠ. (Το είδες καθόλου?) Κάνε την έρευνά σου, και αν έχεις απορίες στείλε τους mail. Θα σου απαντήσουν.

 

Καλό είναι πάντως αν θέλεις για Σεπτέμβριο να κάνεις τις αιτήσεις σου από τώρα, γιατί δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο, αλλά και η διαμονή, IELTS, δίδακτρα, και διάφορα άλλα!

 

Project Management θα βρεις ένα σορό όπως και για ΑΠΕ. Εγώ έκανα ΜΠ πάνω στη δομοστατική μηχανική. Πολύ περιορισμένος χρόνος, πάρα πολύ δουλειά λόγο των μεγάλων εργασιών σε συνδυασμό με τα αυστηρά χρονικά περιθώρια, αλλά στην τελική σίγουρα είναι κάτι που αξίζει μιας που μαθαίνεις πολλά γύρω από το αντικείμενο και αποκομίζεις μια καλή εμπειρία από την όλη φάση.

 

Αυτά τα ολίγα..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.