Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση πλάκας με νευρώσεις (Zoellner)


george68

Recommended Posts

έχω μια πλάκα με νευρώσεις (Zoellner ή Τσέλνερ) με ενσωματωμένα φελιζολ, η οποία σοβατίστηκε από κάτω, το πάχος είναι περίπου 40εκ … χρειάζεται επιπλέον θερμομόνωση(είναι η οροφή του διαμερίσματος)? και αν ναι τι προτείνεται ? επίσης θα ήθελα να μου πείτε πόσο βάρος μπορεί να αντέξει ανά 1μ2 . ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και χρειάζεται επιπλέον θερμομόνωση.από πάνω τί υπάρχει? δώμα? βατό? μή βατό? στέγη?κι άλλος όροφος?

τί χρήση έχει το κτίριο και ο εν λόγω όροφος? από εκεί θα προκύψουν τα φορτία υπολογισμού.

Link to comment
Share on other sites

κοινόχρηστη πλάκα διώροφης πολυκατοικίας διαμερισματων, εξωτερικό περιβάλλον,

απλός σε μια μεριά θέλει να βάλει λέβητα και δεξαμενή πετρελαίου και θέλω να δω τη φορτία αντέχει η πλάκα δεν λέω πάνω στα δοκάρια αλλά στην χειρότερη θέση εκτός φυσικά των μπαλκονιών.. αν δεν κάνω λάθος νομίζω έχει μέγιστα ανοίγματα 6 μέτρων? ... και να δω αν χρειαζεται επιπλεον θερμομονωση μια και θα κανει υγρομονωση..

Link to comment
Share on other sites

ωραία.

αφού συνορεύουμε με εξωτερικό περιβάλλον προφανώς ΠΡΕΠΕΙ να γίνει θερμομόνωση-υγρομόνωση.το πώς νομίζω το βρίσκεις.

από κανονισμό σκυροδέματος:οι δοκιδωτές πλάκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν αναμένουμε κινητό φορτίο άνω των 5kn/m2 (ήτοι 500kgr στο m2) και συγκεντρωμένο φορτίο άνω των 7,5kn (ήτοι 750kgr).

η πλάκα είναι υπάρχουσα? πώς την επέλυσε ο στατικός σου?

για κτίρια κατοικιών ΣΥΝΗΘΩΣ (το τονίζω γιατί δεν γνωρίζω όλες τις παραμέτρους σου...) οι πλάκες φορτίζονται για μόνιμη φόρτιση 2-2,5 kn/m2 (επικαλύψεις-μονώσεις κλπ) και κινητή φόρτιση 2kn/m2 (άνθρωποι- έπιπλα κλπ).

ελπίζω να βοήθησα.

edit:

α έχω κι εγώ μια ερώτηση

τι διαστάσεις έχει η πλακα?

τι διαστάσεις έχει ο λέβητας και η δεξαμενή?

το φορτίο τους πότε μπορεί να θεωρηθεί κατανεμημένο και πότε συγκεντρωμένο?

Link to comment
Share on other sites

ειναι παλια πλακα απο το 80 νομιζω οποτε δεν μπορω να βρω κατι παραπανω.. οποτε αυτα που μου ειπες ειναι υπερ αρκετα και ευχαριστω... καλο πασχα...

 

δεν ξερω ακομα που ακριβως θα τα βαλει αλλα με βαση τα νουμερα που ανεφερες ποιο πανω δεν νομιζω να εχουμε προβλημα .. παντως εγω θα του προτεινω να τα βαλει πανω απο δοκορι για καλο και για κακο...

Link to comment
Share on other sites

αν έχεις δυνατότητα να τα τοποθετήσεις πάνω από δοκάρι μην το συζητάς...και πάλι όμως με φειδό και έλεγχο..δεν ξέρω κατά πόσο οι παλιοί τηρούσαν τις φορτίσεις που έγραψα...

καλό πάσχα και σε εσένα.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι αφού σε ανησυχεί και θέλεις να ελέγξεις τα φορτία που αντέχει η πλάκα να ζητήσεις να σου δώσουν το τεύχος με τον στατικό υπολογισμό του ακινήτου.

 

Θα βρεις και στις γενικές παραδοχές με τι κινητά φορτία έχει γίνει ο υπολογισμός άλλα και για την συγκεκριμένης πλάκα που ενδιαφέρεσαι. (κατά πάσα πιθανότητα αφού αναφέρεις διαμερίσματα θα είναι κινητά φορτία τα 200κιλά/μ2)

 

Με βάση αυτό προχωρας και καλό είναι όταν υπάρχει ανησυχία για αυτά τα θέματα να συνεργαστείς με έναν έμπειρο Πολιτικό Μηχανικό για οποιαδήποτε αποφυγή κακοτοπιάς.

 

Σε νορμάλ καταστάσεις (με κάθε επιφύλαξη φυσικά) ένα απλό λεβητοστάσιο με μια δεξαμενή πετρελαίου μαχ 2 κυβικών ειδικά αν τοποθετηθεί οριζόντια, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.