Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΕΓΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΕ w.c


Recommended Posts

Καλισπέρα.

Υπάρχει μια εμπορική αποθήκη 600μ2 και ενα υπόστεγο 30μ2 σε επαφή με αυτή. Θα ήθελα να κάνω αλλαγή χρήσης τμήματος του υποστέγου σε w.c και να δείξω και μια τουαλέτα μέσα στην αποθήκη.Ξέρετε αν πρέπει εκτος από μελετες αρχιτεκτονικών και πυροπροστασίας να κάνω και ύδρευση αποχέτευσης ή να κάνω αναλυτικό προυπολογισμό όσον αφορά την τουαλέατα της αποθήκης και τους βόθρους;

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις λογικά ύδρευση και αποχέτευση αφού δεν υπάρχουν.

 

Για τις αμοιβές. Καταρχάς υπάρχει αναλυτικό θέμα εδώ. Περιληπτικά έχουν ως εξής. Κάνεις συμβατικό προυπολογισμό ως υπόστεγο και ως w.c. και υπολογίζεις τη διαφορά τους. Η διαφορά αυτή είναι ο προυπολογισμός της αλλαγής χρήσης τον οποίο κατανέμεις στις μελέτες σου κατά τα γνωστά.

Επίσης υπολογίζεις αναλυτικό προυπολογισμό για τις εργασίες που θα κάνεις. Τον αναλυτικό αυτόν τον κατανέμεις και αυτόν ανάλογα με τις εργασίες που κάνεις στις αντίστοιχες μελέτες και τον προσθέτεις με τους συμβατικούς προυπολογισμούς σε κάθε μελέτη. Έτσι τελικά οι προυπολογισμοί της κάθε μελέτης είναι το άθροισμα των δύο.

 

Για την πυρασφάλεια ότι χρειάζεται είσαι σίγουρος ?

Link to comment
Share on other sites

Aπ τη στιγμή που για το υπόστεγο δεν υπήρχε μελέτη πυρασφάλειας και τώρα αλλάζει ι χρήση του σε w.c. και αποδυτηρια φαντάζομαι ότι απαιτείται και πυρασφάλεια

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα κάνει μία συνένωση καταστημάτων και ενώ την πρώτη φορά που είχα κάνει αλλαγή χρήσης στο πρώτο κατάστημα μου είχε ζητηθεί πυρασφάλεια μετά στην συνένωση δεν μου ζητήθηκε.

 

Δηλαδή μήπως επειδή υπάρχει μία πυρασφάλεια για το υπάρχον κτίριο δεν απαιτείται για το νέο επειδή είναι και σε επάφη ?

 

Δεν είμαι και σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα γράψεις στον τίτλο της αδείας ότι το w.c. θα συνενωθεί με το υπάρχον κτίριο. Εάν ναι πρέπει να δείξεις και το υπάρχον το κτίριο στις μελέτες σου . Όμως στις αμοιβές, το εμβαδόν που θα υπολογίσεις θα είναι μόνο του υπόστεγου.

 

Εσύ κάνεις δηλαδή "Αλλαγή χρήσης υποστεγου σε w.c. και συνένωση του με υπάρχον κτίριο".

 

Στις συνενώσεις αποτυπώνουμε το υπάρχον κτίριο σε ότι σχέδια κάνουμε. Όμως μην φοβάσαι δεν θα χρειστούν μελέτες αποτύπωσης καθώς υπάρχουν τα εγκεκριμένα σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.