Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Θέρμανση με φυσικό αέριο


geor1234

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Πλησιαζοντας τον χειμωνα και μιας και ειμαστε βορεια εγκαινιασα την εγκατασταση θερμανσης. Και το αποτελεσμα ηταν 2 σοβαρα προβληματα. Το ενα αφορα τον ιδιο τον λεβητα και την εταιρια που εκανε την εγκατασταση και το αλλο αφορα τον θορυβο-βουητο-βομβος που μεταφερεται μεσω της χαλκοσωληνας και εν μερη ειναι προβλημα του λεβητα, ή μαλλον της λανθασμενης επιλογης του λεβητα. Οποτε ξαναεπανεπανερχομε με το πιο πανω ερωτημα σχετικα με τον θορυβο ροων και τι πιθανες λυσεις μπορει να υπαρξουν. Οι παραμετροι του προβληματος: λεβητας αεριου kiturami world 3000 16 με inverter κυκλοφορητη ο οποιος δεν μπορει να δεχθει χειροκινητη μειωση στροφων. Απο την εξοδο του λεβητα εως την εισοδο στο διαμερισμα περιπου 2,5μ φ22. Στην εισοδο του διαμερισματος εχουμε σπασιμο σε 2 κλαδους. Ο ενας με μηκος περιπου 4,5μ με φ15 και 2 σωματα πανω και ο δευτερος κλαδος σε μηκος 5μ με φ22 και στην συνεχεια στα υπολοιπα 8,5μ με φ15 και 2 σωματα πανω. Το βουιτο δημιουργειτε κατα την διαρκεια λειτουργιας του κυκλοφορητη. Δεν ακουγεται νερο που κυλαει απλα ενα βουητο μεσω της χαλκοσωληνας. Εξαερωση εχει γινει πληρης.και εχω κλεισει και τα αυτοματακια της εξαερωσης πλεον Απο την εταιρια μου ανεφεραν πως πρωτη φορα τους συμβαινει, θα ψαχναν να βρουν μικροτερο κυκλοφορητη και λοιπα και λοιπα. Να επισημανω πως οσο πιο πολυ απομακρυνεσε απο την αρχικη πηγη τοσο λιγοτερος θορυβος ακουγεται.Πρακτικα τι λυσεις θα προτεινατε. Σκεφτηκα να αλλαξω τελειως τον λεβητα μιας και εχω και ενα αλλο θεμα σοβαρο με την πληρωση νερου, αλλα αφενως μεν για φετος δεν υπαρχει αλλο χρημα, αφετερου δε, επειδη εινα πολυ μικρες οι αποστασεις πιστευω πως και με αλλο λεβητα παλι θα ειχα θεμα με τον κυκλοφορητη, ποσο μαλλον στην αγορα που κυκλοφορουνε μεγαλυτεροι λεβητες απο αυτο που εβαλα. Υπαρχει τροπος να μειωσω περισσοτερο την κινηση του ρευστου στον σωληνα ?

Link to comment
Share on other sites

στον δευτερο κλαδο τα σωματα ειναι 3 και οχι 2 οπως εγραψα καταλαθος. Επισης τα σωματα ειναι τα europanel elegants βιοσωλ, στον πρωτο κλαδο 1 σωμα 2.2-900-700 και 1 2.2-900-500 και στον δευτερο κλαδο κατα σειρα 1 1.1-900-700, 1 2.2-900-700 και 1 1.1-900-400. Θεωρειται λυση να προσθεσω και καποιο αλλο σωμα ισως ή σωματα ? Καποια παρομοια εμπειρια ?

Link to comment
Share on other sites

Τι εμπειρία φίλε geor;

Βρες μου τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κυκλοφορητή που έχει το μηχάνημα πάνω....

Από ξεκινάνε όλα...

Αμα τα βρεις τότε μπορούμε να συζητήσουμε....

Εγω έψαξα και εκνευρίστηκα.

Είπες ότι είναι inverter....

Είναι;

Θέλω να το δώ κάπου επίσημα γραμμένο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα aithilenio.

Τα στοιχεια που γραφει ο κυκλοφορητης πανω ειναι: εταιρια NANOKEM, model KPM-101E maxhead 6,5m flow 40lt/..... power 110w water temperature 85c water pressure 3kg/....... οπου εχει τελιτσες δεν φαινοταν καθαρα το υπολοιπο της μοναδας μετρησης αλλα υποθετω πως ειναι τυποποιημενοι οι τυποι για ολες τις περιπτωσεις, ηταν βραδυ οταν ανοιξα το κουτι. Απο την αντιπροσωπεια που ειπαν οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα ρυθμισης, απλως χρησιμοποιουν εναλλακτικα ενα ιταλικο κυκλοφορητη που ειναι μικροτερος και εχει 3 σκαλες ρυθμισεις. Περιμενω καποια περισσοτερα στοιχεια για να δω αν θα τον αλλαξω.

Επισης καποια ιδεα για το που μπορει να εξαφανιζεται το νερο απο το κλειστο κυκλωμα ακομα και οταν ειναι τελειως κλειστος ο λεβητας? Πουθενα εντος σπιτιου δεν φαινονται νερα, ουτε και κατω απο τον λεβητα φαινεται βρεγμενο. Η βανα πληρωσης φαινεται να λειτουργει αφου ανοιγεις αυξανεται η πιεση, κλεινεις σταματα να αυξανεται. Απο το 1,2 βρισκεται μεσα σε λιγες ωρες στο 0 η πιεση με κλειστο το λεβητα και χωρις να εχει χρησιμοποιειθει καθολου το κυκλωμα του ΖΝΧ. Φυσικα παντα υπαρχει στο τελος και η λυση της βαριοπουλας :) αλλα την αφηνουμε παντα για το τελος :))

Επισης ειδα και το site που εχετε. Ο γρηγορης εισαι? διαβασα και το αρθρο για τους κυκλοφορητες, σιγουρα ο μηχανολογος δεν υπολογισε κατι τετοιο που αναφερεται στο αρθρο ουτε και μου το ανεφερε.........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.