Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Απαίτηση Αναθεώρησης Οικοδομικής Άδειας


siona

Recommended Posts

Γεια σας. Το 2002 ο πατερας μου αποφασισε να ριξει πανω απο την δικη του πλακα εναν οροφο για να μεινω εγω μελλοντικα. Αρχισαν ολες οι διαδικασιες,βγηκαν αδειες και επεσαν και τα μπετα. Μετα σταματησαν οι εργασιες και τωρα μετα απο 9 χρονια αποφασισα να συνεχισω το σπιτι. Οταν πηγα για δανειο, μου ζητησαν απο την τραπεζα ολα τα απαραιτητα εγγραφα απο την πολεοδομια. Η αδεια της οικοδομης ειχε ληξει οποτε εγινε ανανεωση επ αοριστου διοτι οπως προειπα τα μπετα εχουν ηδη πεσει.

Για να μην πολυλογω...το εμβαδον της κατοικιας οπως ειναι στην αδεια ειναι 141 τμ και απο οτι βλεπω στα στοιχεια το εμβαδον που μετραει στο ΣΔ ειναι 149 τμ ( το παραθετω σαν στοιχειο γιατι δεν ξερω αν σας ειναι χρησιμο για την ερωτηση που θελω να κανω)

Θελω να κανω μια μετατροπη σε εναν εξωτερικο τοιχο. Να τον "βγαλω" 1 μ πιο εξω στην βεραντα με αποτελεσμα να μεγαλωνει το εμβαδον της κατοικιας κατα 3,5 τμ. (ειναι σχετικα μεγαλη η βεραντα)Επισης τα κουφωματα που σκοπευω να βαλω δεν εχουν καμια σχεση με τις διαστασεις που εχουν στην κατοψη της αδειας.

Για αυτες τις αλλαγες θα χρειαστω καινουρια αδεια?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

ναι

 

Πρέπει να πας σε τεχνικό γραφείο να σε ελέγξουν αν θα είναι νέα άδεια ή αναθεώρηση υπάρχουσας, αν έχεις υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για την επέκταση του σπιτιού σου κλπ

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά Siona δεν μπορεί να κοστολογηθεί έτσι από ένα φόρουμ.

Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Τετραγωνικά, περιοχή (τιμή ζώνης) μελέτες που θα απαιτηθούν να εκπονηθούν και μερικά ακόμα.

Είναι πολλοί οι παράμετροι στην περίπτωση σου και δεν υπάρχει διατίμηση κόστους για αυτά.

 

Μόνο αν πας με τα δεδομένα σου σε ένα τεχνικό γραφείο θα μπορέσουν να σου το κοστολογήσουν και να σε ενημερώσουν κατάλληλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.