Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλώδια απο τα panel προς τους inverter


vgpp

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω συμβατικά καλώδια εμπορίου για να συνδέσω τους inverters με τα κυτία παραλληλισμού. Γνωρίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένου τύπου solar cables για την κάθε περίσταση, απλά θα ήθελα να ξέρω εάν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα η χρήση των συμβατικών αντί των solar.

Link to comment
Share on other sites

Απο τι λιώνουν; Απο τον ήλιο; Μπορείς να κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένη την απάντησή σου; Εάν υπολογίσω δηλαδή την κατάλληλη διατομή για την εγκατάσταση και προστατεύσω τα καλώδια με σωληνώσεις ώστε να μην έρχονται σε άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω; επειδή δεν είναι solar; Τι διαφορές έχουν;

Link to comment
Share on other sites

Τα σολαρ ειναι διπλης μονωσης σε σχεση με τα απλα ηλεκτρολογικα.Οσον να'ναι σε μια εγκατασταση των 25 ετων θα παρουσιασουν φθορες κυριως στα σημεια πριν προστατευτουν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τις τιμές των καλωδίων στην αγορά. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η διαφορά σε τιμή εάν αγοράσω 500m καλώδιο συμβατικό ή καλώδιο solar. Αυτό ψάχνω. Δεν πρόκειται για τσιγκουνιά. Έρευνα αγοράς λέγεται...

Link to comment
Share on other sites

Ερευνα αγορας φιλε αλλα μαλλον θα την εχουν κανει ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ,ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ γλιτωσεις 100-200 ευρω σε ενα εργο δεκαδων χιλιαδων ευρω!

Ετσι δεν ειναι?

Και ολα αυτα ρισκαροντας το ονομα σου και την εγκατασταση σου!Ερευνα αγορας αξιζει να κανεις στα πανελ και στα ινβερτερ που ειναι το μεγαλυτερο ποσο του εργου και υπαρχουν αξιοσημειωτες διαφορες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.