Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φίλτρο EMC - Inverter (Εργαλείο αυτοματισμού)


marlin

Recommended Posts

Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει να βρω πληροφορίες για το φιλτρο EMC που χρησιμοποιείται σε inverters??

 

 

 

 

PS: νέα & μικρή στον χώρο, καλώς σας βρήκα λοιπόν!! Το site είναι απο τα πιο χρήσιμα που έχω δει, μπράβο σας

Link to comment
Share on other sites

θα σου πρότεινα να δεις τα manuals των εταιριών που τροφοδοτούν γενικά την βιομηχανία (telemecanique, fuji, siemens). Εκεί περιγράφουν γενικά τα blocks από τα οποία είναι καταασκευασμένος ο inverter (ρυθμιστείς στροφών κατά το ελληνικότερο).

 

Περιληπτικά σου λέω ότι ο ρυθμιστής στροφών είναι ένας οδηγός ο οποίος μπορεί να μεταβάλει τις στροφές ενός ασύγχρονου κινητήρα (σ.σ. οποιοσδήποτε ασύγχρονος κινητήρας που τροοδοτείται από την ονομαστική τάση και ένταση ηλεκτρικού ρεύματος, θα δουλεύει με τις ονομαστικές του στροφές - συνήθως 1450 σ/λεπτό). Ο ρυθμιστής στροφών μπορεί να μεταβάλει κατά το δοκούν τις τιμές της τροφοδοσίας του κινητήρα με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι στροφές/λεπτό, ο χρόνος επιτάχυνσης από ηρεμία στις ονομαστικές στροφές, ο χρόνος επιβράδυσνης από ονομαστικές στροφές σε ηρεμία και άλλα).

 

Πως το κάνει αυτό? Πολύ απλά εξομοιώνει την εναλλασόμενη τάση τροφοδοσίας με μια σειρά από στιγμιαίες τιμές τάσης DC - οι οποίες προοδευτικά αλλάζουν σε πλάτος και φάση (+ / - από τον άξονα κλπ).

 

Υποθέτω ρο EMC φίλτρο (χωρίς να το έχω ψάξει, θα έχει να κάνει με αποκοπή συγκεκριμένων τιμών είτε από κάποιο σήμα ελέγχου (σ.σ. ο ρυθμιστής στροφών μπορεί να συνδεθεί με κατάσταση master/slave, ή με κάποιο άλλο σήμα και να διατηρεί κάποιο συμβάν => συγχρονισμός ταινιοδρόμων, εγκαταστάσεις σε γραμμές παραγωγής κλπ κλπ).

 

Ψάξε από τις εταιρίες τα manuals (συνήθως τα εγχειρίδια στα γερμανικά έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα), περιληπτικά όμως σίγουρα πληροφορίες σχετικά με copyright θα έχουν κοπεί.

 

εδώ είμαστε για περισσότερα (διακοπές μετα τον 15αύγουστο :roll: )

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

αν και ήθελα πριν ανατρέξω στα manuals που είναι πιο ειδικευμένα για το συγκεκριμένο μοντέλο να έχω μία γενική πληροφόριση επι του θέματος

θα το ψάξω κ γω παραπάνω

αν βρω κάτι καλό θα το ποστάρω σε περίπτωση που το χρειαστεί και κάποιος άλλος

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.