Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Απωλειες του χαλκοσωληνα στον κλιματισμο.


Recommended Posts

Καλησπερα!Θελω να εγκαταστησω ενα κλιματιστικο, (συμβατικο οχι inverter) 12000 btu και με ενδιαφερει κυριως το κομματι της ψυξης και οχι της θερμανσης. Θελω να καλυπτει την σαλοκουζινα μου η οποια ειναι περιπου στα 24 τ.μ. Η μπαλκονοπορτα ειναι κολλητα με το σαλονι, και στο βαθος εκτεινεται η κουζινα. Γενικα το σπιτι δεν ειναι διαμπερες δηλαδη η διαρρυθμιση ειναι τετοια ωστε η σαλοκουζινα να βρισκεται παραλληλα με το μπανιο και το υπνοδωματιο. Σκεφτομαι οτι το κλιμαστικο πρεπει να μπει οσο πλησιεστερα γινεται στο παραθυρο ωστε να ειναι ελαχιστη η αποσταση με την εξωτερικη μοναδα, για την μειωση των απωλειων στο χαλκοσωληνα. Σκεφτομαι ομως και την εξης περιπτωση. Αν το κλιματιστικο μπορει να μπει οχι κολλητα στο παραθυρο αλλα σε αποσταση 2 μετρων απο αυτο, δηλαδη σχεδον στη μεση του σαλονιου, πλησιεστερα προς την κουζινα με την ελπιδα να μεταφερεται περισσοτερο η ψυξη στο διαδρομο και ενδεχομενως στο υπνοδωματιο. Κατα ποσο θα αυξηθουν οι απωλειες κατα τη γνωμη σας, (αν ο χαλκοσωληνας δηλαδη πλησιασει στα 3 μετρα μηκος) και επισης θα αξιζει τον κοπο κατι τετοιο, δηλαδη θα εχω καποιο αποτελεσμα δηλαδη μεγαλυτερη δροσια στο υπνοδωματιο σε σχεση με τη θεση διπλα ακριβως στο παραθυρο? Τελος, υπαρχει καποιος περιορισμος συμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ? Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μέχρι επτά μέτρα δεν χρειάζεται τίποτα και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Από επτά και πάνω και μέχρι δέκα πέντε χρειάζεται συμπλήρωση με ψυκτικό υγρό.

Οι αποστάσεις μέχρι τρία μέτρα είναι αστείες για σοβαρά κλιματιστικά και συνίσταται να υπάρχει μήκος σωλήνα τουλάχιστον ενάμιση μέτρο ,έστω και σε μορφή κουλούρας, διότι λειτουργεί ως αντικραδασμικό και σιγαστήρας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις πρόβλημα με τα 3 μέτρα αλλα δε σε βλέπω να καλύπτεις σαλοκουζίνα διάδρομο και υπνοδωμάτιο με ένα 12000. Προσεγγιστικά για τα 24τμ είναι καλό αλλα για περισσότερο δε σε βλέπω. Ασε που θα δουλεύει ασταμάτητα και θα πληρώνεις κατι που δε θα σε ικανοποιεί μέχρι να το πάρεις στο χέρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.