Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΗΝ1984

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

ΗΝ1984's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας Εύχομαι καλή χρόνια. Χαίρομαι για τη σύμπνοια και την αλληλοϋποστήριξη που περιβάλει τη συντεχνία σας, είστε παράδειγμα προς μίμηση στους καιρούς του διαγκωνισμού που διάγουμε. Αλλά δεν περίμενα εσείς επιστήμονες επιπέδου τουλάχιστον ΑΕΙ να κατατάσσεστε με χαρά στο επίπεδο του κάθε ηλεκτρολογάκου με το πιστοποιητικό του για να εξασφαλίσετε το εκατονπενηντάρι από τον κόσμο. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε την κάθε αυθαιρεσία που παρακαλέσατε να εφαρμοστεί, για να ξαλαφρώσει και το επάγγελμα του σερβιτόρου, δεν μπορείτε να την χαρακτηρίζετε πανάκεια και επιβεβλημένη προοδευτικότητα. Εάν είναι να εξασφαλίσετε ένα εισόδημα από πλασματικές υπηρεσίες τουλάχιστον κάντε το με αξιοπρέπεια ,αλλά και εδώ φαίνεται πως έχει εφαρμογή το λαϊκό γνωμικό « θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Αξιοπρέπεια τουλάχιστον για τους τύπους. Φυσικά και δεν μπορείτε να λυπάστε τους ιδιοκτήτες διότι την χαρά του ελέους την έχει ο ιδιοκτήτης που θα λυπηθεί τον κάθε πικραμένο άεργο και θα του δώσει υπόσταση και δουλειά. Επόμενη συντεχνία θα πρέπει να είναι οι υδραυλικοί, οι ξυλουργοί και όποια άλλη ειδικότητα έχει βιοποριστική ανάγκη. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την υπομονή σας. Παρακαλώ τους διαχειριστές να διαγράψουν τον λογαριασμό μου και ευχαριστώ για τη φιλοξενία όλον αυτό τον καιρό.
  2. Καλησπέρα Χρόνια πολλά και καλά. Θέλω να αντικαταστήσω σε ένα τρέϊλερ τον κοιλοδοκό έλξεως. Οι διάσταση του είναι 80Χ60Χ3 με μήκος 150 cm και ο αντικαταστατής θα είναι 60Χ60Χ3 με μήκος 200 cm. Θεωρείτε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ακαμψία του αντικαταστατή; Σκέφτομαι να κολλήσω από κάτω (για να είναι σε τάση εφελκυσμού) ένα δοκό τύπου Π (UPN) μόνο στις άκρες του συνόλου. Οι δυνάμεις που εφαρμόζονται, σε ηρεμία, στα σημεία στήριξης είναι: α=40~50 Kgr και στον ββ΄= 700~800 Kgr Τα μήκη τμημάτων είναι : αγ=170 cm , γδ~200 cm Ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα Από καιρό θέλω να υποβάλλω κάποιες απορίες που έχω σχετικές με τον τρόπο δόμησης στην Ελλάδα και κατά προέκταση στις χώρες της Ευρώπης σε σχέση με τον τρόπο δόμησης στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα, εάν θέλεις να κατασκευάσεις ένα διώροφο , συζητάς για μπετό, σίδερα, πέδιλα ,κολώνες ,θεμέλια σε βάθος , τούβλα και όλα τα σχετικά που αφορούν μια κατασκευή η οποία κατά τη γνώμη μου θα είναι ασφαλής και μακροχρόνια. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (βρέθηκα εκεί για δυο χρόνια λόγω εργασίας) τις ιδιωτικές κατοικίες θα τις χαρακτήριζα φύλο-φτερό. Mόνο ξύλο και συναφή υλικά που δίνουν στο κτίσμα – για κάποιον που έχει γνωρίσει αλλά δεδομένα- την εικόνα του συναρμολογούμενου τύπου LEGO και την ιδέα της επιφανειακής «λούστρικης» κατασκευής. Επίσης δείχνουν φτηνιάρικες κατασκευές , όλο φινέτσα και φαντασία, στιβαρότης μηδέν, θα πρέπει να γίνονται διαβουλεύσεις π.χ. εάν ο τοίχος θα κρατήσει το βαρύ κάδρο που χρειάζεται να αναρτηθεί. Όταν χρειάστηκε να φιλοξενήσω έναν αμερικανό συνάδελφο , του έκαναν εντύπωση τα σπίτια της Ελλάδας και σε συζήτηση για το κόστος κατασκευής είπε ότι εκεί φτιάχνεις δυο με τα ίδια λεφτά, εγώ τότε του θύμισα το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια που το σπίτι που άντεξε ήταν μόνο το χτιστό. Το ερώτημα μου είναι το εξής: ξέρουν αυτοί κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; Ξέρουμε εμείς κάτι που δεν ξέρουν αυτοί; Ξέρουν αυτοί κάτι που εμείς κάνουμε τα στραβά μάτια και το αντίθετο; Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την υπομονή σας.
  4. Καλημέρα Ουδεμία εριστική διάθεση στο κείμενο μου. Δεν είναι δυνατόν όμως σε χώρο που απαρτίζεται από τεχνικούς να καταδικάζεται μια σκέψη από το επίπεδο της ερώτησης χωρίς να δίδεται κάποιος λόγος που να στηρίζεται σε δεδομένα αλλά μόνο σε φήμες και εικασίες. Τη στιγμή που δεν γίνονται γνωστά τα δεδομένα όπως εάν υπάρχει ήδη κάποια μονάδα παραγωγής και το είδος της (απλό ηλεκτρικό θερμοσίφωνο ή μπόϊλερ),η διάταξη του χώρου(εξωτερικός τοίχος ή φωταγωγός με πρόσβαση), ύψος μπάνιου ή πατάρι, ύψος οικοδομής και άλλες λεπτομέρειες ουσιώδεις όμως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μια κατασκευή αντιοικονομική και απαγορευτική μέχρι και η σκέψη αυτής. Εάν είναι γνωστά τα δεδομένα , γνωστές οι ανάγκες και η διάθεση για «μακελειό» μέσα στο σπίτι , γνωστό το όριο κόστους και ο πιθανός χρόνος απόσβεσης τότε ξεκινά η εκτιμήσει υλοποίησης ή τοποθέτησης των σχεδίων στο συρτάρι για μελλοντική χρήση. Στο χώρο που κινούμαστε το «όχι» πρέπει να συνοδεύεται από το «διότι» και να μην συνοδεύεται από το «γιατί έτσι» Ευχαριστώ
  5. Η χρησιμοποίηση μπόϊλερ στο πατάρι εξασφαλίζει και την θέρμανση λιγότερης ποσότητας νερού με το ηλεκτρικό ρεύμα και λιγότερο χαμένο κρύο νερό, λόγω λιγότερων μέτρων σωλήνα, μέχρι να έρθει το ζεστό.
  6. Καλημέρα Τα ως άνω τα έχω εφαρμόσει με χειροκίνητη τρίοδο, με χρήση ηλιακού (πρώτη μονάδα παραγωγής) και ρεύμα- καλοριφέρ σε μπόϊλερ στο πατάρι (δεύτερη μονάδα παραγωγής). Η τρίοδος λόγω φωταγωγού τοποθετήθηκε μέσα στο μπάνιο και ο χρηστής μπορεί να κάνει επιλογή αν πάσα στιγμή. Κόστος ελάχιστο και χωρίς ιδιαιτερότητες ,ειδικά εάν υπάρχει στο μπάνιο εξωτερικός τοίχος με δυνατότητα τοποθέτησης σωλήνων έως την ταράτσα. Όσο για τα απαγορευτικό κόστος που αναφέρθηκε ανωτέρω συμφωνώ μόνο με την υπογραφη που είδα ότι «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια...»
  7. Στην περίπτωση μας ,τη στιγμή που έχει προηγηθεί καμένος συμπιεστής υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν δημιουργηθεί στο δίκτυο οξέα και « λάσπη » που προέρχονται από το καμένο μονωτικό υλικό της περιέλιξης του συμπιεστή. Τα ανωτέρω ανεπιθύμητα υλικά προσκολλούνται στα τοιχώματα των σωληνώσεων και δεν υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν αν δεν εκτεθούν σε υλικό με απορρυπαντική ιδιότητα. Πριν γίνει η σύνδεση του νέου συμπιεστή η (διαζ) εάν έχει γίνει τον αφαιρούμε από το κύκλωμα, αφαιρούνται όλα τα « εντόσθια » από τα διάφορα εξαρτήματα που υπάρχουν στο κύκλωμα (φίλτρα, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, εκτονωτική βαλβίδα, βαλβίδα σταθερής αναρροφήσεως, ελαιοδιαχωριστήρας) πλένονται ξεχωριστά χωρίς να τοποθετηθούν ακόμα στα κελύφη τους και το δίκτυο έρχεται σε μια δυνατότητα ελεύθερης ροής του υγρού καθαρισμού. Συνδέεται η αντλία του καθαριστικού με αναρρόφηση και εξαγωγή του υγρού στο ίδιο δοχείο για δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης. Στην αναρρόφηση της αντλίας τοποθετείται ειδικό φίλτρο σωματιδίων ( όχι υγρασίας ) το οποίο κατακρατά ότι κυκλοφορεί και τροφοδοτεί με καθαρό υγρό το δίκτυο. Ο χρόνος πλύσης εξαρτάται από τη σύσταση του εξαγομένου υγρού. Όταν εξασφαλιστεί η καθαρότητα του δικτύου τοποθετούνται τα « εντόσθια » και ο συμπιεστής και προμηθευόμαστε αρκετά φίλτρα υγρασίας και ελάχιστη ποσότητα ξυλοπνεύματος (4-5 ml είναι αρκετά) διότι το δίκτυο παρέμεινε ανοικτό και έχει εισχωρήσει υγρασία σε αυτό. Γίνεται κενό και πριν την πλήρωση με ψυκτικό υγρό γίνεται η πλήρωση λόγω κενού με το ξυλόπνευμα. Γίνεται εκ νέου καλό κενό και πλήρωση με ψυκτικό υγρό. Παρακολουθούμε τη το σύστημα και εντός εικοσιτετραώρου αλλάζουμε τα φίλτρα με καινούργια τα οποία τα αλλάζουμε εν νέου σε σαράντα οκτώ ώρες και τοποθετούμε τότε τα τελικά. Παρακολουθούμε το σύστημα και παρεμβαίνουμε αναλόγως. Μπορεί ο ανωτέρω τρόπος να χαρακτηριστεί από νεωτερίζοντες ως απηρχαιωμένος και μπακαλίστικος ,αλλά πιστέψτε με είναι δοκιμασμένος και λειτουργεί. Τα ανωτέρω και εμένα μου τα έχει διδάξει ένας παππούς (κυριολεκτικά) των ψυκτικών και κλιματιστικών εφαρμογών το 1986 στο Ναύσταθμο Κρήτης.
  8. Η πλύση γίνεται με ειδική αντλία και χρησιμοποιείται freon 11 με αποσύνδεση του συμπιεστή από το κύκλωμα και κάποιες άλλες ουσιώδεις λεπτομέρειες.
  9. Καλησπέρα Μανόμετρα παρακολούθησης του συστήματος υπάρχουν; Γράψε τις πιέσεις λειτουργίας και τι διακυμάνσεις παρουσιάζουν κατά τη λειτουργία και τι ψυκτικό υγρό χρησιμοποιείται στο κύκλωμα. Από πρώτη εκτίμηση έλεγχο για παγοφραγμό και πιθανότητα ανάγκης πλήρωσης με ψυκτικό υγρό
  10. Καλησπέρα Το θέμα στο οποίο θα αναφερθώ μάλλον έχει νομική υπόσταση και όχι πολεοδομική αλλά ίσως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες κατευθύνσεις για αρχή. Υπάρχει ένα οροφοδιαμέρισμα σε τριώροφη οικοδομή. Ο ιδιοκτήτης το χάνει σε πλειστηριασμό από εταιρια ακινήτων η οποία στην πορεία το πουλάει σε έναν ιδιώτη. Η εταιρια στον πλειστηριασμό παίρνει μόνο το διαμέρισμα ή και τον αέρα που έχει ο αρχικός ιδιοκτήτης κατά το 1/3 και κατά προέκταση εάν παίρνει τα πάντα υπάρχει περίπτωση να πούλησε μόνο το διαμέρισμα στον νέο ιδιοκτήτη και όχι τον αέρα; Το συμβόλαιο του νέου ιδιοκτήτη δεν αναφέρει μέσα για αέρα Όλα αυτά τα αναφέρω διότι εμφανίστηκε κάποιος και διεκδικεί τον αέρα κατά το 1/3
  11. Καλησπέρα Μέχρι επτά μέτρα δεν χρειάζεται τίποτα και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Από επτά και πάνω και μέχρι δέκα πέντε χρειάζεται συμπλήρωση με ψυκτικό υγρό. Οι αποστάσεις μέχρι τρία μέτρα είναι αστείες για σοβαρά κλιματιστικά και συνίσταται να υπάρχει μήκος σωλήνα τουλάχιστον ενάμιση μέτρο ,έστω και σε μορφή κουλούρας, διότι λειτουργεί ως αντικραδασμικό και σιγαστήρας.
  12. Καλησπέρα Η ερώτηση μου είναι κατά πόσο έχει σημασία η ποιότητα του νερού που θα χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή σκυροδέματος. Στην Κινέττα από γεώτρηση το νερό θα το χαρακτήριζα (χωρίς να γνωρίζω τη χημική ανάλυση του) υφάλμυρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να προτιμήσω πόσιμο νερό ( πολύ ακριβότερη λύση) ; Ευχαριστώ.
  13. Καλημέρα Παίρνεις ένα στρατζαριστο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μήκος Τοποθετείς μία πλάκα σε κάθε γωνία του χώρου που θα στρωθεί, οπού με την πήχη δημιουργείς τη διαφορά κλίσεως που χρειάζεσαι. Την επόμενη μέρα πάντα με την πήχη ως οδηγό τοποθετείς τις πλάκες από τις πλευρές πρώτα και γεμίζεις τα κενά. Το πάχος της λάσπης από τέσσερα εκατοστά και πάνω.
  14. Και με αυτα τα θερμομετρα μπορει να γινει μετρηση http://www.soldatos.gr/html/sol-psy/thermo.html http://www.analytika.gr/index.asp?mod=eshop_item&ID=54&p=682 http://www.special-products.gr/gr/optika_thermometer.asp
  15. Καλησπερα Η «υγρασια» δεν είναι από καποια διαρροη ή από εισροη υδατων από εξωτερικό παραγοντα. Το δαπεδο του δωματιου λόγω του ότι βρίσκεται σε ελευθερο χώρο της πιλοτής είναι πιο κρυο από το δαπεδο του διαμερισματοσ που καλυπτεται από από το κλειστο γκαραζ. Η κρυα πλακα είναι παραγοντας συμπυκνωσης της υγρασιας που υπάρχει στον εσωτερικο αέρα του διαμμερισματος. Σε αναλογο προβλημα με κρυα πλακα στο τελευταιο οροφο του σπιτιου μου και σε αναζητηση απαντησεων από τους μηχανικους του χώρου, με παραπεμψαν στην εσωτερικη μονωση της πλακας (δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθετησης εξωτερικης μονωσης λόγω βαρους). Στο δια ταυτα τωρα μετά τις συμβουλές των ειδικων σου προτεινω μια μονωση στην οροφη της πιλοτης για να μην παγωνει τόσο πολύ η πλακα http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=21769
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.