Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

petra mantw

Members
  • Περιεχόμενα

    134
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.architect24.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

petra mantw's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα σου πρότεινα να επιμείνεις ότι δεν χρειάζετε η εφορία. Εμένα στη ΔΕΗ Χαλανδρίου δεν μου δεχόντουσαν ούτε καν τη βεβαίωση του ΤΕΕ για σύνδεση με δίκτυα επειδή δεν την εκτύπωσα έγχρωμη! Επέμεινα, φώναξα και αναγκάστηκαν και τη δέκτηκαν.
  2. Ακριβώς επειδή έκανα τον κόπο και διάβασα ΟΛΟ το θέμα από την αρχή, ίσως να μην το έχετε αντιληφθεί αλλά η τελική εικόνα είναι ότι αυτό είναι κακό και το πετρέλαιο είναι καλό. Δεν νομίζω ότι ο στόχος του φόρουμ είναι να βάλει ταμπελάκια. Φυσικά και θα πουν όσοι γνωρίζουν την άποψή τους και φυσικά και θα βγουν συμπεράσματα επί των ψευδών τοποθετήσεων. Αλλά ως επιστήμονες πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά. Και να λαμβάνουμε τις παραμέτρους υπόψην μας πριν δώσουμε μία οποιαδήποτε απάντηση. Και νομίζω ότι πλέον όλοι κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία λέει ανακρίβειες. Ας μην της δίνουμε περισσότερη αξία με το να αναφερόμαστε συνέχεια σε αυτή.
  3. Διάβασα όλα τα post των συναδέλφων και παρατήρησα μία εμμονή με μία συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία λέει ανακρίβειες. Το σύστημα όμως αυτό χρησιμοποιεί μία συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία όπως κατάλαβα από όσα διάβασα, αποδίδει και αυτό δεν είναι ψέμα. Λιγότερο ή περισσότερο από το πετρέλαιο δεν μπορεί κανείς να το πει, γιατί ο κάθε χώρος έχει τις δικές του παραμέτρους. Δεν θεωρώ σωστό να δαιμονοποιούμε μία τεχνολογία, η οποία μόνο νέα δεν είναι. Σαν μηχανικοί πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψην μας δεδομένα και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πιστεύω ότι υπό συνθήκες η χρήση λέβητα ιόντων είναι μία καλή λύση. Όχι λόγω οικονομίας. Αλλά λόγω κατασκευής. Σε πολυκατοικίες που δεν βάζουν πια πετρέλαιο γιατί δεν πληρώνουν οι ένοικοι, τι θα συμβουλέυατε να χρησιμοποιήσουν? Σε καταστήματα μικρού μεγέθους που δεν έχουν θέρμανση και χρησιμοποιούν aircondition τι θα συμβουλεύατε?
  4. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα! Ο νόμος λέει ότι δεν υπάρχει απαίτηση αλλά προς το παρόν στο ΙΚΑ δεν δίνουν τέτοια βεβαίωση!
  5. Έτυχε να είμαι μπροστά σε μία συζήτηση στην πολεοδομία που έλεγαν για το ΙΚΑ της νομιμοποίησης. Η φοροτεχνικός της πολεοδομίας έλεγε ότι αυτή θέλει από το ΙΚΑ χαρτί που να λέει ότι δεν θέλουν ένσημα για την νομιμοποίηση. Ο ενδιαφερομένος έλεγε ότι το ΙΚΑ τέτοιο χάρτι δεν του έδινε. Φοβάμαι ότι θα υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα και στο θέμα του ΙΚΑ. Δυστηχώς.
  6. Τοπογραφικό γιατί κάνεις? Από ότι καταλαβαίνω υπάρχει οικοδομική άδεια, οποτε γιατί δεν χρησιμοποιείς το τοπογραφικό της άδειας? Επίσης λέει κάπου ο 4014 ότι νομιμοποιούμε οικόπεδα? Το οικόπεδο θεωρώ ότι είναι θέμα διακαστικό. Φαντάζομαι ότι δίνεις βεβαίωση μη αυθαιρεσίας και γι'αυτο κάνεις τοπογραφικό, αλλά εγώ θα έγραφα στο τοπογραφικό ότι με νέα καταμέτρηση τα τετραγωνικά είναι τόσα, προκύπτει διαφορά με το αρχικό τόσο. Και ας πάει ο πελάτης σου μετά και σε δικηγόρο και όπου θέλει. Δεν νομίζω ότι ούτε ο 4014 ούτε η βεβαίωση εχουν αντικείμενο τη διακδίκηση ορίων.
  7. Είδα έναν έναν τους νόμους που αναφέρεις, αν και τους είχα υπόψην μου, αλλά τους ξαναδιάβασα μήπως κάτι μου ξέφυγε. Στους νόμους λοιπόν δεν αναφέρει πουθενά ούτε αν μπορούν οι αρχιτέκτονες ούτε αν δεν μπορούν να υπογράφουν εξαρτημένο. Οπότε υπάρχουν μόνο οι γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου, που όπως λέει και ο συνάδερλφος ΒΑS δεν είναι νόμοι, είναι απλώς γνωμοδοτήσεις. Το θέμα όμως που ανήρτησα δεν είχε να κάνει με το να με πληροφορήσετε για τα επαγελματικά μου δικαιώματα, αλλά για να συζητήσουμε σχετικά με το τι πρέπει να γράφει το τοπογραφικό. Προφανώς όμως εκτός από το κράτος που έχει πρόβλημα έχουμε και μεταξύ μας. Και αν κάποιος δεν μας οριοθετήσει τα επαγγελματικά μας διακαιώματα πολύ απλά θα φαγωθούμε... Απορώ πως δεν είχαμε φαγωθεί και τόσα χρόνια που έτσι και αλλιώς όλοι τα έκαναν ΌΛΑ!Αν θέλετε να κλειδώσετε το θέμα γιατί καμία σχέση με τον τίτλο του δεν έχει πια
  8. Καταρχήν μιλάω για εντός σχεδίου με άδεια. Οπότε υπάρχει κτίριο μέσα και υλοποιημένα όρια. Κάμια σχέση λοιπόν τα 10 στρ. κάπου στο κάμπο.Επίσης υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει ότι οι αρχιτέκτονες δεν υπογράφουν εξαρτημένο τοπογραφικό; Γιατί εγώ γνωρίζω μόνο μία εγκύκλιο του ΤΕΕ πελοποννήσου. Αν ξέρεις κάποιο νόμο που να το λέει θα μπορούσες να τον παραθέσεις;
  9. Σύμφωνα με το ΤΕΕ για την έκδοση οικοδομικής άδειας τα τοπογραφικά της άδειας πρέπει να αναγράφουν τα παρακάτω: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/SEMINARIA_NEWN_MHXANIKWN_OKTWBRIOS_08/2-%D4%EF%F0%EF%E3%F1%E1%F6%E9%EA%FC%20%E4%E9%DC%E3%F1%E1%EC%EC%E1.pdf Για τα τοπογραφικά που πλέον θα επισυνάπτονται στα συμβόλαια τι πιστεύετε ότι πρέπει να γράφουν; 1, Σίγουρα συντεταγμένες οικοπέδου, αλλά και συντεταγμένες κτιρίου; 2, Αποτύπωση και των όμορων; 3, Ισχύοντες κανονισμούς ΓΟΚ ή κανονισμούς όπως ίσχυαν όταν βγήκε η εκάστοτε άδεια; 4, Υπέυθυνη δήλωση ιδιοκτήτη ότι τα όρια υλοποιήθηκαν βάση υπόδειξής του; Αλλά αφού πλέον κάνεις αποτύπωση δεν σου υποδυκνύει κανείς τίποτα, ότι βλέπεις αποτυπώνεις. Άρα μήπως δεν έχει νόημα;
  10. Μα αυτό ακριβώς λέω, ότι εγώ θα έλεγχα μόνο την ιδιοκτησία για την οποία δίνω τη βεβαίωση. Άλλωστε ο νόμος λέει ότι ελέγχουμε μόνο την ιδιοκτησία και όχι όλο το κτίριο. Άρα το 2% στο μήκος του διαμερίσματος.
  11. Και πως ξέρεις ότι το κτίριο δεν μεγάλωσε συνολικά κατά 30εκ. οπότε κανείς δεν μπήκε σε κανέναν! Εγώ θα το έδινα.
  12. Εγώ όταν ελέγχω ένα ακίνητο μετράω την συνολική διάσταση τής ιδιοκτησίας και σε αυτή υπολογίζω το 20% ανοχή. Αν δηλαδή το μήκος της ιδιοκτησίας είναι 8μ υπολογίζω 20% επί των 8μ δηλ. 16εκ. < 20εκ. Η ανοχή αφορά όλο το κτίριο αλλά εφ'όσον εμείς δίνουμε βεβαίωση μόνο στο ένα διαμέρισμα του κτιρίου θεωρώ ότι ελέγχω το 20% σε αυτό μόνο. Να κάνω μία θεωρητική ερώτηση: μετράς όψη διαμερίσματος και την βγάζεις 10μ. αντί για 9.80 που έλεγε το σχέδιο. Δίπλα υπάρχει άλλο διαμέρισμα στο οποίο δεν έχεις πρόσβαση. Τι θα πεις? α. Ανοίξτε και δίπλα να μετρήσω για να δω αν αυτός είναι νόμιμος οπότε στο σύνολο με καλύπτει το 20% β. Στα 10μ. με την ανοχή του 20% είσαι εντάξει . Εγώ ακολουθώ το β. Θεωρώ ότι κατά την διάρκεια της κατασκεύης είναι ανεκτό να ξεφύγει το κτίριο ακούσια κατά 20 εκ. Τώρα θα μου πείτε μπορεί να έγινε και εκούσια, Ναι, όντως αλλά τι κέρδισαν? 20εκ??? Όσον αφορά τον κοινόχρηστο χώρο και πάλι πιστεύω ότι η ανοχή αφορά και τους κοινόχρηστους χώρους. Τώρα αν κάποιος θέλει τα 15εκ να τα διεκδικήσει δικαστικά, πιστεύω ότι ακόμη και ένας δικαστής μπορεί να καταλάβει πόσο ασήμαντα είναι 15εκ.
  13. Η διαδικασία θεωρείτε περαιωμένη από τη στιγμή που το πρόστιμο πληρώνετε ολόκληρο και ο μηχανικός δηλώνει ότι έχει όλα τα σχέδια, κτλ στα χέρια του. Γιαυτό άλλωστε μετά ο ιδιοκτήτης παίρνει βεβαίωση μηχανικού και κάνει όποια συμβολαιογραφική πράξη θέλει. Τώρα αν είσαι μέσα στο 5% που θα ελέγξουν εύχεσαι να έχεις κάνει τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς ώστε να μην υπάρχουν διορθώσεις.
  14. Κοίταξε εγώ βεβαίωση στην τράπεζα έτσι απλά επειδη σήμερα ξύπνησε με αυτό το πλευρό δεν θα έδινα. Σίγουρα θα έκανα γραπτό αίτημα προς την τράπεζα για να μάθω ποιος το ζητάει το χαρτί και ανάλογα την απάντηση θα απευθυνόμουν στον δικηγόρο μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.