Jump to content

Dimitris!

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Ουδέτερη

About Dimitris!

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
 1. Να δούμε ποτέ θα ξεκινήσουν οι εγκύκλιοι που θα περιλαμβάνουν τα ξεχασμενα...!! Καλό διάβασμα!
 2. Σε δεύτερη φάση βγήκε άδεια για κεραμοσκεπή στην οικοδομή. Στην αρχή έκανε εξωτερική πόρτα και στην συνέχεια κατασκεύασε εσωτερική σκάλα. Στην άδεια εννοείται πως δεν υπάρχει σοφίτα. Καταστατικό δεν υπάρχει.
 3. Δεν υπάρχει κανονισμός οικοδομής. Οι καπνοδόχοι έγιναν αργότερα με συναίνεση προφορική όλων. Ένα δίκιο το έχει με το θέμα της πυρκαγιάς, αλλά ήταν ένα τυχαίο γεγονός. όταν λέμε πυρκαγιά δεν εννοώ παρανάλωμα, απλά πυράκτωσε το μέταλλο και βγήκε φλόγα από την κορυφή. Το αστείο ήταν οτι είχε εναν μήνα και κάτι που είχε καθαριστεί η καπνοδόχος!!! Προφανώς κάποια υπολείμματα έμεινα στην γωνία που κάνει η καπνοδόχος και κάηκαν. Αυτό κατάλαβα εγώ. Κατά τα άλλα σαν κατασκευή είναι πολύ καλή
 4. ευχαριστώ για την απάντηση, και εγώ ακριβώς αυτό είπα, με το 11i, απλά φοβήθηκε ο πελάτης μου με τα της μήνυσης!! Ισχυρίζεται ο του 4ου οτι σε περίπτωση πυρκαγιάς η οποία μπορεί να εξαπλωθεί και σε γειτνιάζουσες οικοδομές να μην κατηγορηθεί οτι και αυτός ευθύνεται απ την στιγμή που οι καπνοδόχοι διέρχονται και από το δικό του διαμέρισμα (εξωτερικά και σε κανένα μπαλκόνι του). Τελος πάντων, μπούρδες. Ευχαριστώ !!
 5. Καλημέρα, έχω έναν πελάτη ο οποίος έχει κατασκευάσει τζάκι στο διαμέρισμά του και έχει βγάλει καπνοδόχο μεταλλική η οποία οδεύει από τον 1ο όροφο μέχρι πάνω από την κεραμοσκεπή της οικοδομής. Το ίδιο έχει κάνει και ο ιδιοκτήτης του 2ου ορόφου, του οποίου η καπνοδόχος τρέχει παράλληλα με αυτήν του 1ου με την διαφορά οτι ξεκινά από τον 2ο. Οι καπνοδόχοι διέρχονται επί της όψεως της οικοδομής και τις έχουν κλείσει σε μεταλλικό πλαίσιο μέχρι το σημείο που τελειώνει η πλάκα.Από εκεί και πάνω φαίνονται κανονικά οι μεταλλικές καπνοδόχοι. Η οικοδομή έχει 4 οροφοδιαμερίσματα εκ των οποίων οι τρεις ιδιοκτήτες συναινούν στην τακτοποίηση των καπνοδόχων. Όπως καταλαβαίνετε ο τέταρτος διαφωνεί με την τακτοποίηση ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του 4ου. όλη η φασαρία ξεκίνησε από μία μικρή πυράκτωση που είχε η μια καπνοδόχος, προφανώς λόγω κακού καθαρισμού (σημειωτέον, πήρε φωτιά 1 μήνα μετά που καθαρίστηκε). Ήρθε η πυροσβεστική και έγινε καταγγελία στην πολεοδομία και τώρα πρέπει να γίνει τακτοποίηση. Οι τρεις ιδιοκτήτες που συναινούν έχουν περίπου 70% της συνολικής ιδιοκτησίας. Ο τέταρτος (σ.σ. έχει και αυθαίρετη σοφίτα) λέει πως θα κάνει μήνυση για να αποποιηθεί τυχόν κατηγορίες σε περίπτωση που ξαναγίνει πυρκαγιά. Με την συναίνεση του 70%, και χωρίς την γνώση των στοιχείων του τέταρτου γίνεται να τακτοποιηθούν οι καπνοδόχοι;; Θα θεωρηθεί ως παράβαση σε κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής , σωστά;; (όψη οικοδομής γαρ)
 6. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει κάτι κεντρικά, μια συσπείρωση, κάτι για να προστατευθούμε. Ελέω κρίσης ίσως και να είναι η ευκαιρία να πετύχουμε και κάποια πράγματα, καθώς τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία συνεχώς, να δημιουργήσουμε μια νέα βάση. Όλοι αυτοί οι παρείσακτοι στον τομέα θα πρέπει να πάρουν πόδι και εμείς θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να προστατεύσει τον κλάδο. Απορώ με αυτούς που ξεφτιλίζουν τις τιμές τι έχουν να κερδίσουν;;;; Είμαι σίγουρος οτι θα κερδίσουν το πολύ πολύ δυο τρεις δουλειές παραπάνω και τίποτε άλλο!!!!! Δεν αξίζει καν τον κόπο να ρίχνεις την τιμή!! Δεν πουλάς πατάτες για να κερδίσεις από την ποσότητα, γνώση πουλάς!!
 7. Αγαπητοί πραγματικοί συνάδελφοι η κατάντια μας έχει φτάσει στο απροχώρητο!!Ως πότε θα ξεφτιλιζόμαστε όσοι από εμάς θέλουμε να λεγόμαστε Διπλωματούχοι μηχανικοί;;; Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε με το παραπάνω!! Οι δουλειές ελάχιστες και οι αμοιβές ξεφτιλισμένες!! Έχω βαρεθεί να ακούω για αμοιβές πιστοποιητικών 50€,80 €, καθώς και το ίδιο και για ηλεκτρολογικά σχέδια (το ίδιο και με αυθαίρετα, άδειες, κτλ κτλ.). ΕΣΕΙΣ που στολίσατε την ειδικότητα σας με την λέξη "μηχανικός" και ξεφτιλίζετε τον εαυτό σας, το επάγγελμα και κατ' επέκταση και όλους τους άλλους, θέλετε να μου πείτε πως με τις άνω αμοιβές κάνετε όλη την προβλεπόμενη διαδικασία;;;;; Θα τρελαθούμε εντελώς μου φαίνεται!!! Υπάρχει ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ που για 50 και 80 € θα πάει πολεοδομία να πάρει άδεια σχέδια μελέτες, θα πάει ενδεχομένως κτηματολόγιο, θα πάει να συγκρίνει την κάτοψη που έχει στα χέρια του με την υπάρχουσα κατάσταση; θα μετρήσει το υπό εξέταση κτήριο; θα μετρήσει εμπόδια; κ.ο.κ. και τέλος θα πάει στο γραφείο του να αποτυπώσει όλα τα στοιχεία που βρήκε για να κάνει το σχέδιο και την μελέτη για το ΠΕΑ;;;;;;;ΚΑΙ όλα αυτά για 50 & 80€ ;;;;(για απόδειξη προφανώς ούτε που το συζητάμε!!) ΟΧΙ κυρίες και κύριοι!! Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Σταματήστε να ξεφτιλίζεστε και να καταστρέφετε. Με τον εξευτελισμό των αμοιβών δεν καταλαβένετε οτι δεν πετυχένετε τίποτα παρά μόνον μια τσαπατσούληκη δουλεία που φέρει την υπογραφή σας και τίποτα άλλο;; Μάθετε να κρατάτε τις αμοιβές σε αξιοπρεπή επίπεδα αναφορικά με το είδος της δουλείας. Η ξεφτιλισμένη αμοιβή συνεπάγεται και ξεφτιλισμένη μελέτη. (και μη μου πει κανένας για ελευθερη αγορά ή οτι τόσο κοστολογεί την δουλειά του γιατί ή τρελλός θα είναι ή μ@λ@κ@ς! Με συγχωρείται για τον αγανακτισμό αλλά τον τελευταίο καιρό με αυτά που βλέπω και ακούω μου πέφτουν τα μαλλιά!!!
 8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, το γνωρίζω οτι δεν αφορά άμεσα τον ΝΟΚ αλλά δεν ήξερα που να το παραθέσω. Ναι , από δημόσια αρχή το ζητά, αλλά η δημόσια αρχή δεν δίνει τέτοια βεβαίωση. Δεν μπορώ να καταλάβω, αν κάνω την αίτηση και κατόπιν η υπηρεσία προβεί σε αυτοψία, δεν μπορεί να μου δώσει σχετική βεβαίωση. Η ως τώρα κατασκευή, δεν έχει κάποια παρανομία. Υπάρχει η πιλοτή και η πλάκα του ορόφου όλο και όλο!! (σ.σ. μετακινήστε το Post όπου κρίνεται καλύτερα!)
 9. Καλημέρα και καλή χρονιά! Έχω έναν πελάτη ο οποίος έχει ένα ημιτελές κτίσμα. Το κτήριο βρίσκεται στα μπετα και αυτά δεν έχουν τελειώσει εντελώς. Η οικοδομική άδεια είναι του 1988 και ο πελάτης χρειάζεται μια βεβαίωση οτι όντως το κτήριο είναι ημιτελές. Την βεβαίωση την ζητάει ο λογιστής. Πήρα στην πολεοδομία όπου υπάγεται το κτήριο και μου είπαν οτι δεν δίνουν κάτι σχετικό. Μπορείτε να μου πείτε από που μπορώ να πάρω σχετική βεβαίωση?? ( ο επιβλέπων μηχανικός αγνοείται !!!!) Ευχαριστώ!
 10. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ! Με την απόφαση έγκρισης τύπου που ζητούν στα δικαιολογητικά τι γίνεται? μήπως γνωρίζεις?
 11. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Δεν μπορώ να πω πως κατατοπίστηκα πλήρως, αλλά απ' οτι βλέπω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη ύπαρξη πληροφοριών από το κλαρκ. Ο πελάτης είναι 3-4-5 χέρι, ούτε ο ίδιος γνωρίζει φαντάζομαι και δεν υπάρχουν καθόλου χαρτιά (brochure) από αυτό. Γεγονός που καθιστά αδύνατη σχεδόν την εύρεση πληροφοριών. Αξίζει να σημειωθεί οτι πουθενά στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάποιο υπόδειγμα τεχνικής περιγραφής ή μελέτης έγκρισης τύπου!!!!!!!
 12. Καλημέρα, υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να ασχολείται με μελέτες οχημάτων? Μου έχει τύχει μια μελέτη για φορτωτή και μια για κλαρκ. Διαβάζω τι χρειάζεται για να πάρουν πινακίδες και σε ένα σημείο λέει για τεχνική περιγραφή και έγκριση τύπου. Στην τεχνική περιγραφή, πάνω κάτω φαντάζομαι τι πρέπει να γράψω (όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος, μάλλον), στην έγκριση τύπου όμως δεν ξέρω ακριβώς τι πρέπει να περιλαμβάνει. Κάποιο υπόδειγμα δεν βρίσκω. Από εγκρίσεις τύπου έχω εμπειρία μόνο από τρέιλερ, τα οποία και είναι πολύ απλά. Στα μηχανήματα έργου δεν ξέρω τι θα πρέπει να περιλαμβάνει . Όποιος μπορεί ας βοηθήσει!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 13. @julius Caesar, Αποστάσεις, σχολεία, κτλ είναι μια χαρά!σχολείο δίπλα, γραφείο από παράδρομο στο 5λεπτο (επαρχία γαρ). Γενικώς έχω σκεφτεί όλες τις παραμέτρους που πολύ καλώς ανέφερες. Ναι, είμαι νέος και έχω μικρό παιδάκι. Βέβαια όπως είπες είναι αβέβαιο το μέλλον στην Ελλάδα. αλλά είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος! Επειδή μεγάλωσα σε μονοκατοικία με πολλές σκάλες, στο σπίτι που σκέφτομαι να χτίσω δε θα κάνω πολλές σκάλες, υπόγειο, ισόγειο και τα δωμάτια με μικρή υψομετρική διαφορά (3-4 σκαλιά). Το θέμα είναι πως τα υπολογίζω, τα ξανα υπολογίζω και μια μου βγαίνουν και μια οχι. Γι αυτό ζητάω την εμπειρία των συναδέλφων από το φόρουμ, καθώς προσωπικά δεν έχω εμπειρία στο χώρο κατασκευής κατοκίας edit Σύζυγος συνειδητοποιημένη!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.