Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τομείς απασχόλησης Μηχανολόγου Μηχανικού


Recommended Posts

Γεια σας παιδεια, παρακολουθω το φορουμ εδω και καιρο αλλα λογω του οτι ειμαι φοιτητης ακομα, δεν καταφερα να ενταχθω στο κλιμα που επικρατει.

 

Σχετικα με το θεμα, πυροπροστασια, ποια ειναι η δουλεια ενος μηχανολογου σε αυτο το θεμα, και γενικα με τι ασχολουνται συνηθως οι μηχανολογοι μηχανικοι. Οτι βλεπω γυρω μου, ολα εχουν μερικη εως πολυ σχεση με μηχανολογια. Ετσι ειναι τα πραγματα ή ειναι η ιδεα μου? Εξω στο εμποριο με τι δουλεις ασχολουνται οι μηχανολογοι?

 

 

Οποια βοηθεια, καλοδεχουμενη.

Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα της πυροπροστασίας: Xωρίζεται σε παθητική (προκείπτει από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και αφορά διάταξη χώρων-χρόνου εξόδου από το κτήριο, επιλογή κατάλληλων δομικών υλικών) υπογράφεται από ΠΜ,ΑΜ, και στην ενεργητική -αποβλέπει στην αντιμετώπιση και καταστολή της πυρκαγιάς σε περίπτωση που αυτή εκδηλωθεί, υπογράφεται από μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο.

Στην μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας, ο μηχανολόγος μελετάει τα προβλεπόμενα μέτρα αφορούν τον εξοπλισμό και τις προγραμματισμένες ενέργειες που ενεργοποιούνται αν εμφανιστεί πυρκαγιά και κατά την διάρκεια της. Αυτά συνήθως είναι τοποθέτηση φορητών μέσων πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες), τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης, τοποθέτηση χειροκίνητου συστήματος συναγερμού (κομβία συναγερμού), τοποθέτηση μονίμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου (πυροσβεστικές φωλιές), τοποθέτηση συστήματος καταιονητήρων (sprinklers) κτλ. Το ίδιο ισχύει και στην συντήρηση αυτών.

Οι μηχανολόγοι ασχολούνται με τα πάντα όλα (εννοώ σε τομείς). Από μελετιτικό γραφείο εταιρεία όπου κάνεις Η/Μ μελέτες, κατασκευαστικές-εργοληπτικές επιχειρήσεις ασχολείσε με την κατασκευή- επίβλεψη των Η/Μ του έργου, μέχρι βιομηχανία (συντήρηση εξοπλισμού), ναυτιλιακές (το ίδιο με πριν), νοσοκομεία (επίσης κάθε ένα έχει τεχνική υπηρεσία) και γενικά κάθε εταιρία που έχει πάσης φύσης μηχανολογικό εξοπλισμό. Στο εμπόριο επίσης σαν μηχανολόγος, μπορείς πχ να ασχοληθείς με εγκαταστάσεις θερμανσης, φυσικού αερίου και να αναλαμβάνεις την εγκατάσταση αυτών σε κτήρια, κατοικίες, το ίδιο και με εγκαταστάσεις κλιματισμού, ανελκυστήρων κτλ,κτλ,κτλ

Ολα αυτά σαν υπάλληλος ή σαν ελ.επαγγελματίας.

Α, Ξέχασα μπορείς και στο δημόσιο :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Γεια σας, ονομάζομαι Γιάννης και φέτος έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις.Ενδιαφέρομαι για το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Κοζάνη.Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά στην κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πιστεύω ότι είναι ότι πιο κοντά σε αυτό που θέλω γιατί αφόρα αποκλειστικά αυτόν τον τομέα.Ωστόσο πριν λιγες μέρες διάβασα στο ίντερνετ ότι το Υπουργείο Παιδείας θέλει να την συγχωνεύσει με τα ΤΕΙ.Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο,τι σημαίνει πρακτικά; Θα υπάρχει αλλαγή σε σχέση τα επαγγελματικά δικαιώματα;Τέλος, θα ήθελα την άποψη σας αν το να ακολουθήσεις μια τέτοια κατεύθυνση θα έχει αντίκρισμα στο μέλλον;Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω καλύτερα θα ηταν να επιλέξεις σε κάποια άλλη πόλη το ιδιο τμήμα αν φυσικά σου φτάνουν τα μόρια.Αύτο για τη συγχώνευση με ΤΕΙ για το τμήμα της Κοζάνης ακούγεται εδω και δυο χρόνια.Ολες οι σχολες μηχανολόγων μηχανικών ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μπορεις να διαλέξεις τον ενεργειακο τομέα αφου σ ενδιαφέρει αυτο το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.