Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση 0,4 και κάλυψη 20%! Γίνεται;


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω την εξής περίπτωση. Είναι ένα οικόπεδο εντός σχεδίου. Παίρνω τους όρους δόμησης από την αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου και λένε Κάλυψη 40% και δόμηση 0,4. Ωραία. Πάω στην πολεοδομία και μου λένε πως δεν ισχύει αυτό γιατί με τον νόμο 2831/2000 σε περιοχές με μικρότερο συντελεστή κάλυψης επανέρχεται ο παλιός και άρα το οικόπεδο έχει κάλυψη 20%!

Και ρωτάω εγω πως γίνεται αυτό; όταν υπάρχουν χώροι πχ οι ημιυπαίθριοι, η ανοιχτή εξωτερική σκάλα, κ.α. που μετράνε στην κάλυψη και δεν μετράνε στη δόμηση;!

Αν μπορώ δηλαδή να καλύω 50τμ και να χτίσω 100τμ και στο ισόγειο χτίσω 40+ 10 Η-Υ και στον όροφο χτίσω άλλα 50τμ.... τα υπόλοιπα 10τμ που δικαιούμαι τι θα τα κάνω!!!

 

...Συγνώμη πάνω στη σύγχιση στον τίτλο τα έγραψα ανάποδα... άλλα τα διόρθωσα τελικά με την "επεξεργασία "...

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την κάλυψη στον ΓΟΚ αναφέρει ότι μπορείς να καλύψεις μεχρι και το 70% του οικοπέδου αν με το συντελεστή κάλυψης δεν δημιουργείται κτίσμα 120μ2. Σε κτήριο με χρήση κατοικίας πάντα.

Αν δηλαδή το οικόπεδο είναι 100μ2 και η κάλυψη 40% δηλαδή 40μ2, μπορείς να καλύψεις τα 70μ2 του οικοπέδου, δηλαδή το 70% της επιφανειάς του.

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. ;)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λές αν ισχύει λύνει το πρόβλημα. Αν και το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει πολλά θέματα όπως για παράδειγμα ότι είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος "Δια ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων" μαζί με την ευρύτερη περιοχή. Όλη την περιοχή την αγόρεσε κάποιος κι έχτισε ένα ξενοδοχείο και αυτό που έμεινε είναι πολύ μικρό και δε χτίζεις ούτε μακέτα ξενοδοχείου κι απ'την άλλη ούτε κατοικία επιτρέπεται να χτίσεις έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι θα μπορούσα να κάνω για να παρακάμψω νόμιμα το "ξενοδοχείο";

Link to comment
Share on other sites

Φίλε th_tsoukala, το έψαξα λίγο κια όντως ισχύει αυτό που ανέφερα παραπάνω στην περίπτωση κατοικίας. Τώρα τι μπορείς να κάνεις στην περιπτωσή σου με το ξενοδοχείο κτλ δυστυχώς δεν γνωρίζω. :sad:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ....

δυστυχώς για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όσο διαβάζω τις σχετικές διατάξεις τόσο απογοητεύομαι! Ξενοδοχείο εννοείται δεν παίζει... για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και κατοικίες το πήγαινα αλλά έχει περιορισμούς στον αριθμό και τα τετραγωνικά, έχει υποχρεωτικές κοινόχρηστες εγκαταστάσεις κοκ... και δε μένει τίποτα στο τέλος... για να είμαστε νόμιμοι δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.