Jump to content

Milakis

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About Milakis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Άλιμος
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Kαλημέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά! Υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με το αν θα μεταφερθούν οι δηλώσεις που είναι σε υπαγωγή σε οριστική υπαγωγή από το σύστημα του 4178 με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής το Φεβρουάριο? Είναι σημαντικό ειδικά για όσες δηλώσεις μεταφέρονται από τον 4014 στον 4178 διότι κατά τη μεταφορά τα φύλλα καταγραφής πολλές φορές χαλάνε και σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να τροποποιηθούν ούτως η άλλως. Ευχαριστώ
 2. Συνάδελφοι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον πλότερ μου. Εχω τον 510PS της HP και το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι στην αριστερή πλευρά του χαρτιού σε όλα τα σχέδια που τυπώνω εμφανίζει τις γραμμές διπλές! Είναι σαν να τυπώνει 2 φορές με μια μικρή απόσταση η μια γραμμή από την άλλη. Το υπόλοιπο σχέδιο τυπώνεται τέλεια. Το κάνει σε μια λωρίδα πλάτους 13cm περίπου στα αριστερά του ρολού όπως κοιτάμε το πλότερ από μπροστά. Δοκίμασα να κάνω align printheads, καθαρισμό και test pages αλλά δεν έστρωσε. Έχετε κάτι να προτείνετε?
 3. Δεν θα έπρεπε να εξαιρούνται από τις επόμενες κληρώσεις όσοι έχουν κληρωθεί μέχρι να κληρωθούν όλοι από μια φορά και μετά πάλι από την αρχή? Κάτι βρωμάει σίγουρα!
 4. Και εγώ δύσκολο το βλέπω να γίνεται χωρίς να εμπλακεί η πολεοδομία δυστυχώς. Πάντως αλλαγή χρήση από υπηρεσίες σε υπηρεσίες έχει νόημα αφού μπορεί να ήταν πριν γραφείο για παράδειγμα και να μετατράπηκε σε κατάστημα ή το αντίστροφο. Το θέμα είναι ότι είναι λίγο extreme η διαδικασία αυτή και δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει στη συνέχεια.
 5. Σε ευχαριστώ φίλε Κώστα για την απαντησή σου. Η νέα χρήση θα είναι εργαστήριο δερματοστιξίας- κοινώς τατουατζίδικο. Στο υγειονομικό μου είπαν ότι τους ενδιαφέρει να υπάρχει ΒΚΧ από μηχανικό με τα σχετικά σχέδια και από εκεί και πέρα να εφαρμόζονται όλες οι προδιαγραφές του εν λόγω καταστήματος, όπως χώρος αναμονής, τουαλέτα με προθάλαμο κτλ. Το ερωτημά μου είναι αν μπορεί να δηλωθεί ολόκληρο το κατάστημα στον 4014 σαν αλλαγή χρήσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να μην χρειαστεί να κατατεθεί φάκελος για άδεια αλλαγής χρήσης με ότι αυτό συνεπάγεται από χρόνο κτλ. Αυτο που με προβληματίζει είναι ότι και η παρούσα χρήση είναι κατάστημα και δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται για τον 4014 αλλαγή χρήσης η μετατροπή του σε υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 6. Καλημέρα συνάδελφοι! Μου παρουσιάστηκε περίπτωση καταστήματος το οποίο στην αδεία οικοδομής φαίνεται ενωμένο με το διπλανό ενώ στην πράξη διαχωρίσθηκε εξ αρχής (προ 83) και ο νέος ενοικιαστής επιθυμεί να εντάξει χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πέρα από τον διαχωρισμό λοιπόν των καταστημάτων ο οποίος μπορεί να ρυθμισθεί με τον 4014 σαν διαμερισμάτωση με πρόστιμο 500ευρώ αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να γίνει και αλλαγή χρήσης από απλό κατάστημα σε υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να κάνω αλλαγή χρήσης με τον 4014 για να μην 'μπλέξω' με έκδοση αδείας γιατί το κατάστημα είναι σχετικά μικρό και το πρόστιμο είναι λογικό, απλά δεν γνωρίζω αν θα σκαλώσει αργότερα στο υγειονομικό αν και απ'οτι ξέρω επιτρέπεται κανονικά. Υπάρχει βέβαια το ερώτημα του χρόνου εγκατάστασης της νέας χρήσης... Εχει τύχει σε κανένα τέτοια περίπτωση? Επίσης, σχετικά με τη διαμερισμάτωση θα με καλύψει για το διαχωρισμό των καταστημάτων?
 7. Συνάδελφοι για οικόπεδο με σ.δ. 0.60 και επιτρεπόμενο ύψος με τις ισχύουσες προ ΝΟΚ διατάξεις 8.00μ+ στέγη, ποιο είναι το νέο επιτρεπόμενο ύψος? 14.00μ αφού ο σ.δ είναι στην κατηγορία μεταξύ 0.40-0.80 ή θα πρέπει να υπολογισθεί αναλογικά...δηλαδή στο μέσο του 10.75 & 14.00... 12.375μ? Επίσης, έχει μάθει κανείς τι συμβαίνει με τις απολήξεις των κλιμ/σιων? Μετράνε στο μέγιστο ύψος? Ο ΝΟΚ αναφέρει ότι δεν μετράνε στις περιπτώσεις των φυτεμένων δωμάτων μόνο αν δεν κάνω λάθος. Ευχαριστώ
 8. Συνάδελφοι, έχει τύχει σε κανένα να μην καταβάλει εταιρεία στην οποία κόψατε ΑΠΥ την παρακράτηση στην εφορία? Εταιρεία στην οποία έκοψα στη χρήση του 2011 ΑΠΥ δεν κατέβαλε στην εφορία την παρακράτηση φόρου 20% που μου έκανε και δεν πρόκειται να την καταβάλει καθώς η εταιρεία είναι προς πώληση απ΄οτι ξέρω. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?
 9. Απ'οτι καταλαβαίνω δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα αυτό. Η λογική λέει ότι δεν θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει κάποιος πρόστιμα διατήρησης για τα επόμενα 30 χρόνια κατά τον 4014 ώστε να πάει αύριο να το κατεδαφίσει... αλλά η λογική σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν πρυτάνευσε.
 10. Συνάδελφοι έχω αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του συνεδέλφου που άνοιξε το εν λόγω τόπικ. Κατάστημα, με άδεια οικοδομής για 30μ2, το οποίο πλέον είναι 100μ2 με μια αυαθίρετη επέκταση 70μ2. Ο ιδιοκτήτης έχει βρει αγοραστή ο οποίος ενδιαφέρεται για το οικόπεδο οπότε το κατάστημα πρέπει να κατεδαφισθεί πριν την αγορά. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια κατεδάφισης εφόσον υπάρχουν αυθαιρεσίες θα πρέπει υποχρεωτικά να υπαχθεί το ακίνητο στον 4014 και να πληρωθούν όλα τα πρόστιμα πριν εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης? Το σενάριο να υπαχθεί στον 4014 με την αίρεση να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης εντός 3ετιας θα μπορούσε να καλύψει μια πιθανή κατεδάφιση μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα?..ή πρέπει να πληρωθούν όπως και να χει τα πρόστιμα? Ευχαριστώ
 11. Υπάρχει όντως θέμα με τις ημερομηνίες πληρωμής. Δεν αρκεί να ανακοινωθεί απλά παράταση της διαδικασίας αλλά θα πρέπει να ενημερωθούμε για τις ημερομηνίες πληρωμής εφάπαξ ή πρώτης δόσης για να μην έχουμε παρατράγουδα. Έκανα προσωρινή υπαγωγή μιας δήλωσης πριν λίγο και μου έβγαλε ότι πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση αύριο!...22/12. Το παράβολο πληρώθηκε πριν 3 μέρες. Κανονικά η ημερομηνία που βγάζει αφορά τις δηλώσεις που έγιναν μέσα στο Νοέμβριο και όχι όσες μπήκαν μετά την παράταση.
 12. Δεν νομίζω να μπορεί να γλυτώσει κανείς το παράβολο, αφού χωρίς αυτό δεν γίνεται υπαγωγή στον 4014 και δεν ανοίγει καν το κελί του συμψηφισμού. Αυτό που έκανα σε κάποιο πελάτη είναι να μειώσω τα τετραγωνικά που δήλωσα ώστε να βγει το ελάχιστο παράβολο, να το πληρώσει και μετά να τροποποιήσω το φύλλο καταγραφής με τις σωστές επιφάνειες και να κάνω συμψηφισμό. Θέλω να πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα ζητήσει το σύστημα να πληρωθεί και το υπόλοιπο του παραβόλου.
 13. Oταν αναρτήθηκε το Δ μέρος ερωταπαντήσεων συνάδελφε δεν είχε εκδοθεί ο 4030 και η ανακοίνωση του ΤΕΕ για τον συμψηφισμό που αναφέρει : ''...σε όποιο στάδιο και διαδικασία αν βρίσκονται οι σχετικές υποθέσεις.'' Επίσης, στο Β μέρος ερωταπαντήσεων στην ερώτηση 3. αναφέρει ότι δεν γίνεται καν συμψηφισμός αφού δεν προβλέπεται με τον 4014. Μετά πάμε στο Δ μέρος που αναφέρει ότι γίνεται συμψηφισμός γιατί το προβλεπει ο 4014 αλλά όχι για περαιωμένες υποθέσεις...μετά ήρθε ο 4030 που λέει συγκεκριμένα για τον 3843 και τέλος η ανακοίνωση του ΤΕΕ που αναφέρει το παραπάνω...περί σταδίου και διαδικασίας που βρίσκονται οι υποθέσεις. Σχετικά με τα παράβολα η γνώμη μου είναι ότι δεν συμψηφίζονται στην περίπτωση που δεν προχωράει η διαδικασία με τον 3843. Αντίθετα αν έχει πληρωθεί μια δόση ή έχει πληρωθεί ολόκληρο το πρόστιμο τότε θα αφαιρείται και το παράβολο αφού έχει υπολογισθεί σαν προκαταβολή προστίμου στην εφάπαξ πληρωμή ή στον υπολογισμό των δόσεων. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και φυσικά δεν είναι νόμος.
 14. Πολύ φοβάμαι ότι από τη στιγμή που επιλέχθηκε πληρωμή με δόσεις και η πρώτη δόση ορίστηκε για τις 22/12 θα πρέπει να πληρωθεί τότε για να είμαστε σίγουροι ότι κάτι δεν θα πάει στραβά. Αυτό βέβαια είναι παράλογο διότι αν κάναμε την οριστική υποβολή από τις 23/12 και μετά μέχρι το τέλος του έτους θα έγραφε ξανά 22/12 για την πρώτη δόση... Δεν έχουν ενημερώσει ούτε την ημερομηνία πληρωμής παραβόλου, γράφει ακόμα τέλος Νοεμβρίου!
 15. Συνάδελφοι με τις ημερομηνίες προσωρινής υπαγωγής κτλ υπάρχει απ'οτι αντιλαμβάνομαι πρόβλημα, δεν έχουν μεταβληθεί ούτε στις δηλώσεις που κατατέθηκαν μέσα στο Δεκέμβριο. Το τεε και το υπεκα κοιμούνται και δεν ενημερώνουν για τίποτα!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.