Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοίχοι από μπετόν(?)


Recommended Posts

Τοιχοποία με οπλισμένο σκυρόδεμα στον 3ο όροφο και συμβατική στους άλλους κάτωθεν του αυτού κατά τη γνώμη μου θα τους εξέταζα ως πλαστικούς.

Θα μπορούσε να υπάρξει όμως και στατικώς αν υπήρχε εξ αρχής η πρόβλεψη καθ' ύψος ορόφου για παράδειγμα κατασκευή 2 ορόφων με πρόβλεψη 4 και γίνεται προσθήκη καθ' ύψος 1 ορόφου του οποίου τα φορτία καλύπτουν την προσθήκη 1 ακόμη.

ϊσως ... όλα υποθετικά ... αλλά σίγουρα θα έλεγχα τους ήδη υφιστάμενους ως πλαστικούς ...

Link to comment
Share on other sites

Κωστή, η επικοινωνία δεν είναι και το ευκολώτερο πράγμα..

Άσε την υπόθεση για το μέλλον.

 

Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Ανησυχώ όμως ότι σε επικείμενο μεγάλο σεισμό θα υπάρχει πρόβλημα...

 

 

Εδώ που τα λέμε η αυξημένη ακαμψία που θα έχει ο 3ος όροφος σε σχέση με τον 1ο και 2ο που δεν είναι όλα μπετό (αν κατάλαβα καλά) δεν είναι ότι καλύτερο για την συμπεριφορά σε σεισμό.

ίσα ίσα....

 

Βασικά δεν έχει 3ο. Είναι ισόγειο, πρώτος και δεύτερος, με τον δεύτερο να είναι έτσι όπως περιέγραψα.

 

Κι εγώ το πιστεύω αυτό για την ακαμψία... Και απορώ πραγματικά πώς είναι δυνατόν μηχανικός να συμφώνησε (να πρότεινε κιόλας) να φτιαχτεί κάτι τέτοιο, μια "βαριά" κατασκευή επάνω σε έναν όροφο που είναι φτιαγμένος αλλιώς και...έχει διαφορετικές αντοχές! Κι όλο αυτό το πρότεινε ως...αντισεισμικό :confused:

 

Το άλλο που με προβληματίζει είναι ότι συνολικά το σπίτι είναι φτιαγμένο σε τρεις φάσεις. Δυο όροφοι ('90 - '02) στηριζόμενοι σε μια κατασκευή του '60,

 

Έγινε κάποια ενίσχυση από τότε;

 

παρότι το '90 (κατά τα λεγόμενα του πατέρα μου) προστέθηκαν επιπλέον κολώνες στο σπίτι. Δεν ξέρω, όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο αγχώνομαι κυρίως γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε καν να μάθω περισσότερα.

 

Τα παραπάνω τα επισημαίνω , χωρίς να έχω εικόνα της κατασκευής σου.

Θα πρέπει να επισκεφτείς ένα μηχανικό της περιοχής σου με όλα τα σχέδια (ξυλότυποι). Μετά από αυτοψία , ο μηχανικός σου , θα απαντήσει καλύτερα γιατί θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα της κατασκευής.

 

Αυτό εξηγώ, ότι ο πατέρας μου δεν εγκρίνει κάτι τέτοιο γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο μηχανικό που επέβλεψε το σπίτι. Δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα στην παρούσα φάση.

 

Εντωμεταξύ σκέφτομαι ότι καλώς ή κακώς η πόλη μου δεν έχει δοκιμαστεί από μεγάλους σεισμούς, πέραν αυτού της Πάρνηθας. Τότε το σπίτι δεν είχε παθεί καμία ζημιά αλλά δεν υπήρχε ο επιπλέον όροφος. Έκτοτε δεν έχει δοκιμαστεί η αντοχή του, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.