Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη ηλιασμού με το Revit Architecture


Recommended Posts

Με το Revit Architecture μπορούμε με εύκολο τρόπο να συντάξουμε μια μελέτη ηλιασμού, δηλαδή το πως προσπίπτει το φως στο έργο μας και της σκιάς που δημιουργείται, σε διάφορα χρονικά διαστήματα.

 

Μπορείτε να δείτε μια σειρά μαθημάτων που ανέπτυξα σε Webhelp με κλικ εδώ

 

Με ποιητικές διαθέσεις

MilAlex

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω εδώ στον αγαπητό συνάδελφο - τη πάτησα σε μελέτη και μου έγινε μάθημα - ότι δυστυχώς στο Revit οι πραγματικές σκιές του μοντέλου φαίνονται μόνο στις 3d views και στο Site view...

και εξηγούμαι....

Μελέτη φωτοβολταϊκών σε δώμα με ψηλό κτίριο στο νότο. Στη μία εικόνα φαίνεται αυτό που βλέπω στο επίπεδο του δώματος (wrong) ενώ στην άλλη φαίνεται η αλήθεια, όταν κοιτάξω από ψηλά.

Δηλαδή το Revit όταν κόβεται το αντικείμενο σε μια κάτοψη, κόβει και τι σκιά του. Αυτό είναι ΣΟΒΑΡΟ λάθος ειδικά εφόσον δεν έχουμε καν την επιλογή του να επιλέξουμε ποιές σκιές θα φαίνονται. Η σκιά ενός αντικειμένου υπάρχει ακόμη και αν δεν βλέπουμε το αντικείμενο, σωστά;

 

14901547-bd0.png

14901548-abd.png

14901550-144.png

Link to comment
Share on other sites

Για να δεις σε κάτοψη σωστά τη σκιά, πολύ απλά δεν θα πας σε κάτοψη από floor plan, γιατί το πρόγραμμα και σωστά κατά την άποψή μου δεν το "βλέπει" ως προοπτικό για να ταυτίσει τη σκιά με αυτή του 3D View.

 

Παράγει μια γεωμετρική σκιά, ανεξάρτητη από το ύψος των αντικειμένων

 

Μπορείς να δείς σε κάτοψη την ίδια σκιά με το 3D View, απο το top view. Δες εδώ

 

Στη περίπτωση αυτή η σκιά παράγεται προοπτικά.

 

Με ποιητική διάθεση

MilAlex

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ... Το πρόγραμμα θα έπρεπε είτε να έχει τη δυνατότητα να επιλέξεις τί σκιές θα βλέπεις είτε να υπολογίζει τις πραγματικές σκιές. Οι σκιές υπάρχουν ακόμη και αν δεν βλέπεις τα αντικείμενα... ακόμη και αν θεωρητικά κόβεις το αντικείμενο για λόγους σχεδίασης ή παρουσίασης, το αντικείμενο υπάρχει ολόκληρο.

Η σκιά είναι σαν τα schedules δημιουργείται και υπάρχει από ολόκληρο το αντικείμενο.

Θα έπρεπε να υπάρχει η επιλογή του τί σκιά θα βλέπουμε... ως view property.

 

Δες το σαν τον φωτορεαλισμό... Το ότι ένα φως δεν φαίνεται στη κάμερα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ούτε ότι δεν συμβάλλει στο φωτισμό της σκηνής.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ως βελτίωση των δυνατοτήτων σε αυτά που λες, συμφωνώ ότι δημιουργεί κάποια σύγχυση, αλλά πιστεύω πως δεν είναι λάθος.

Προς το παρόν κάνει τη δουλειά μας.

 

Με ποιητικές διαθέσεις

AlexMil

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

κατα την γνωμη μου δεν είναι τόσο τραγικό αυτο,θα μπορουσε βεβαια να προβλεπεται,αλλα προηγειται η ανθρωπινη σκέψη αλλιως θα χαθουμε στα απειρα view properties......εχουμε σκια αντικειμενου.....οχι σκια αναγομενη σε κατοψη....αλλα είναι τα προβλήματα του revit.....(π.χ export...).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.