Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χάραξη οικοπέδων σε Π.Ε.


Recommended Posts

Είμαι νέος συνάδελφος και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Σε πειριοχή που έχει κυρωθεί Π.Ε. όταν ζητώ στοιχεία για να υλοποιήσω τις κορυφές ενός οικοπέδου ενός πελάτη ζητώ τις αξονοδιασταυρώσεις με τις συντεταγμένες ώστε να εξαρτηθώ από αυτές. Τις περισσότερες φορές όμως(δηλ. όλες) οι εξασφαλίσεις των αξονοδιασταυρώσεων έχουν καταστραφεί. Οπότε ψάχνω κάποιο παλιό σπίτι που να υπάρχει αποτυπωμένο στην Π.Ε. παλιά και σήμερα και να έχει συντεταγμένες σε κάποια κορυφή του και από αυτές εξαρτώμαι. Το κάνω σωστά ή θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο που αγνοώ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Σε μας εδώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει. Σου δίνουν μεν συντ/νες στάσεων μελετητή που στην πράξη δεν υπάρχουν .

 

Επομένως στηρίζεσαι σε αποτυπωμένα κτίσματα που υπάρχουν ακόμα κοντά στη περιοχή του οικοπέδου σου ώστε να εντάξεις τη στάση σου στο σύστημα συντ/νων της μελέτης .

 

Τι άλλο να κάνεις ; Να κατεβάσεις από τα τριγωνομετρικά που χρησιμοποίησε ο μελετητής τις στάσεις σου ; Ίσως να είναι και χειρότερη λύση, καθώς η όδευση του μελετητή άλλα αποτελέσματα του έδωσε σε σχέση με τα δικά σου.

 

Άρα πιθανόν να χαράξεις οικόπεδο με διαφορά από ότι θα χάραζες από μια κοντινή στάση του μελετητή. Και η αμοιβή που θα φτάσει ; Όταν την πεις στον ιδιώτη είναι να κρατάς και ένα ποτηράκι νερό για παν ενδεχόμενο

:D

Link to comment
Share on other sites

thomas σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Το κακό βέβαια είναι ότι ανάλογα με το κτίσμα που εξαρτάσαι βγαίνουν διαφορές που είναι της τάξης και 20εκ. που δεν μπορείς να τις αγνοήσεις.απλά προσέχω να μην βγώ σε κοινόχρηστο τμήμα (πχ δρόμο) και για τις υπόλοιπες διαφορές με όμορους έρχομαι σε επαφή για συνεννόηση ενημέρωση και λήψη τελικής απόφασης.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς συνάδελφε, επειδή σχεδόν σε καμία περιοχή με πράξη εφαρμογής δεν υπάρχουν στάσεις του μελετητή ή αξονοδιασταυρώσεις από τα οποία να εξαρτηθείς για να είσαι απόλυτα σωστός, ότι και να κάνεις υπάρχει πιθανότητα να έχεις πρόβλημα. Εγώ επειδή δουλεύω σε περιοχή που σχέδον όλη αποτελείται από πολ/μικες ενότητες με πράξη εφαρμογής, συνήθως λειτουργώ ως εξής:

- Αποτυπώνω όρια τα οποία διατηρούνται με την πράξη τα οποία έχουν σημεία με συν/νες (τελικών οικοπέδων) και τα χρησιμοποιω για εξάρτηση.

- Αποτυπώνω σταθερά σημεία (κτίρια, μάντρες κλπ. ) τα οποία φαίνονται στην αποτύπωση της Π.Ε. όπως είπες.

- Εαν υπάρχουν υλοποιημένες ρυμ/κες γραμμές και από τις δύο πλευρές κάθετων δρόμων αποτυπώνω και τις δύο πλευρές, φερνω τις μεσοπαράλληλες δηλ. τον άξονα της οδού και προκύπτει αξονοδιαστάυρωση. Εδώ φυσικά μπαίνει το θέμα οτι εξαρτάσαι από αποτύπωση και χάραξη άλλων μηχανικών.

- Τέλος σαν έσχατη λύση, αποτυπώνω κράσπεδα που έχουν υλοποιηθεί σε κάθετους δρόμους, φέρνω από αυτα πάλι μεσοπαράλληλες δηλ. τους άξονες των οδών και προκύπτει ομοίως αξονοδιασταύρωση. Εδώ εξαρτάσαι όμως από την ακρίβεια με την οποία έριξαν τα κράσπεδα οι μηχανικοί και τα συνεργεία του εκάστοτε δήμου όποτε...κλάφτα :)

Γενικά πάντως, όπως είπες ,πρόσεχε μην τρως από κοινόχρηστους χώρους και για τα υπολοιπα ενημερώενεις αναλυτικά πελάτη και ότι σου πει. Πάντως από την μικρη εμπειρία μου, υπάρχουν πράξεις που είναι τόσο προχειροφτιαγμένες και με τόσα λάθη, που δεν βγάζεις άκρη με τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Το κακό βέβαια είναι ότι ανάλογα με το κτίσμα που εξαρτάσαι βγαίνουν διαφορές που είναι της τάξης και 20εκ. που δεν μπορείς να τις αγνοήσεις.απλά προσέχω να μην βγώ σε κοινόχρηστο τμήμα (πχ δρόμο)

 

Κοιτάς να χρησιμοποιείς τα κοντινότερα κτίσματα .

Κάνεις πολλαπλή οπισθοτομία με γύρω κτίσματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.