Μετάβαση στο περιεχόμενο

4M flow - Πίεση λειτουργίας (βιομηχανικό)


mech13

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα.

 

Το θέμα μου είναι το εξής:

 

Σε βιομηχανικό χώρο θα εγκατασταθούν 10 κάτοπτρα ακτινοβολίας ισχύος 45kW το καθένα. Η πίεση λειτουργίας της εγκατάστασης είναι 3bar από την ΕΠΑ για το εργοστάσιο. Θα τοποθετηθεί σταθμός μείωσης πίεσης από 3bar στα 25mbar πριν δώσω παροχή αερίου στις συσκευές.

 

Ψάχνοντας στο 4M-FLOW να βρω την κατάλληλη διατομή για να υπολογίσω τι διάσταση σωλήνα θα χρησιμοποιήσω έκανα 2 επιλογές. Η μία για 3 bar όπου έχω επιτρεπόμενη πτώση πίεσης 300mbar και η άλλη για 25mbar όπου έχω επιτρεπόμενη πτώση πίεσης 1.25mbar.

 

Ποια από τις 2 πιέσεις λειτουργίας να χρησιμοποιήσω (..4Μ..στα στοιχεία δικτύου), μιας και η διαφορά στις διατομές είναι τεράστια:confused:...(στα 3 bar έχω κεντρική παροχή Φ4'' - στα 25mbar έχω κεντρική Φ2'')

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωριζω ακριβως αυτό με τα κάτοπτρα, αλλα με την απλη λογικη σκέφτομαι το εξής: Ο μειωτής πίεσης θα κατασκευαστεί ( φανταζομαι απο την ΕΠΑ ) και απο το μειώτη θα ξεκινά σωλήνωση για κάθε κάτοπτρο ισχύος 45kW. Οπότε υπολογίζεις τη διαδρομη του αερίου και και τη διατομή της σωλήνας για ισχύ 45kW και πίεση αερίου 25mbar (αφού η πίεση αερίου μειωθηκε στο μειωτή πίεσης). Αν τώρα μια σωλήνα θα συνδεέι όλα τα κάτοπτρα φανταζομαι οτι ακολουθώντας προδιαγραφες του κανονισμού θα υπολογίσεις παλι πτώση πιεσης αερίου για κεντρικό και επιμέρους κλάδους.

Link to comment
Share on other sites

ΛΕΩΝΙΔΑ,

 

το κεντρικό δίκτυο που δίνει στο υπόλοιπο εργοστάσιο θα είναι 3bar και ο μειωτής θα τοποθετηθεί από την εταιρεία μου στα 25mbar. Σε άλλο σημείο ας πούμε έχουμε τοποθετήσει μειωτή πίεσης στα 300mbar για τις ανάγκες μηχανημάτων παραγωγής.

 

Απλά τα κάτοπτρα ακτινοβολίας είναι μικρής ισχύος και λειτουργούν όπως ακριβώς οι οικιακές συσκευές θέρμανσης δι' ακτινοβολίας.

 

Σε κάτι αντίστοιχο είχα πάρει πίεση λειτουργίας 2 bar (αυτό που δίνει η ΔΕΣΦΑ-βιομηχανικό) κι ας είχαμε μειωτή πίεσης στα 300mbar εντός του εργοστασίου.

 

Άμα το διασταυρώσεις ή αν το γνωρίζεις σίγουρα μου το λες. ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.