Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϊόντα καύσης Pellets


Recommended Posts

@Hannibal συμφωνώ με αυτά που γράφεις.

Είχα την εντύπωση ότι τα pellets του ξυλουργείου δεν έχουν συγκεκριμένη σύσταση αλλά ότι η σύστασή τους κυμαίνεται εντός ορισμένων ορίων. Μια χημική ανάλυση διαφόρων δειγμάτων από αναγνωρισμένο εργαστήριο θα έδινε μεγαλύτερη αξιοπιστία στην μελέτη καύσης εφόσον θα είχε και πιστοποιητικό της μέσης σύνθεσης του καυσίμου. Αυτή η χημική ανάλυση μπορεί να γίνει στο εργαστήριο και χωρίς να υπάρχει η βιοτεχνική μονάδα.

Τώρα αν το εργαστήριο δίνει και μετρήσεις από την καύση τους συγκρίσιμα με αυτά που υπολογίζονται με το μαθηματικό μοντέλο η έγκριση θα ήταν βέβαιη και η διαστασιολόγηση της αντιρρυπαντικής εγκατάστασης πιο ακριβής.

Τα στερεά υπολείμματα από τον καυστήρα, τον κυκλώνα και τα φίλτρα (σακκόφιλτρα ή ηλεκτρόφιλτρα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δομικό υλικό.

Link to comment
Share on other sites

Το πιό σωστό θα ήταν αυτό που λές. Η ανάλυση όμως κοστίζει. Και όπως θα γνωρίζεις οι περισσότεροι πάνε να την βγάλουν στο τζάμπα.

Εδώ για τη μελέτη δεν πληρώνουν. Ακόμη και "συνάδερφοι" προσπαθούν να βρούν έτοιμες μελέτες γαι να "αδειοδοτήσουν" παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Και όταν τους λές ότι η μελέτη κοστίζει και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική σου απαντάνε ότι "μόνο φωτοτυπία θέλω από μιά άλλη που έχεις κάνει" . Και συ περιμένεις να κάνουν μετρήσεις. :P

Όπως μου λένε όλλοι. Εγώ δεν θέλω τέτοια που μου λές. Κάτι συμπληρωματικά στοιχεία ζητάνε (δύο φωτοτυπίες με κάτι πραματάκια λέει- κάτι καυσαέρια , θερμογόνο δύναμη - να συμπληρώσουμε) να πάρουμε το "χαρτί".

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι για να διορθώσω το λάθος στο μήνυμα που έστειλα (ευχαριστώ τους συνάδελφους που το πρόσεξαν και μου το υπέδειξαν). Τα νούμερα που ανέφερα στην σύσταση των καυσαερίων (πού παράγονται από την καύση του pellets ξύλου) δεν είναι σωστά και "βγάζουν μάτι", αφού κατά λάθος αναφέρθηκαν στην θέση τους οι ποσοστιαίοι συντελεστές υπολογισμού του όγκου των παραγομένων "υγρών καυσαερίων" (βλ."ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΜΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ", Λέφας, σελ.103). Τό σωστό είναι ότι : το παραγόμενο CO2 = 1,867 * C και αρα ποσοστό 12,20% κατ' όγκον στα "πραγματικά" καυσαέρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.