Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρατήριο καυσίμων επί δύο οικοπέδων διαφορετικού κυρίου - γίνεται;


Recommended Posts

Θα ήθελα την άποψή σας για το παρακάτω θέμα.

Είναι δυνατή η έκδοση εντός οικισμού οικοδομικής άδειας πρατήριου υγρών καυσίμων σε οικόπεδο το οποίο αποτελείται από δύο διαφορετικά οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα τα οποία το ένα είναι ιδιοκτησία του αιτούντα την οικοδομική άδεια και το άλλο σε διαφορετικό ιδιοκτήτη και έχει γίνει ενοικιαστήριο .

Αν είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας με ποιους όρους δόμησης μπορεί να γίνει

Link to comment
Share on other sites

χωρις να μπορώ να φέρω στο μυαλό μου και τη μνήμη μου κάποιο συγκεκριμένο ΦΕΚ ωστε να μπορέσω να το τεκμηριώσω νομικά, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Να χτίσει δηλαδή κάποιος σε ακίνητο που δεν του ανήκει. Και, αν υποθέσουμε ότι γίνεται (ας πουν και άλλοι συνάδελφοι τη γνωμη τους), ο ιδιοκτήτης του άλλου ακινήτου το δέχεται να βγει τέτοια άδεια. Δε φοβάται χρησικτησίες κτλ?

Link to comment
Share on other sites

Για να μπορέσει να εκδοθεί ΜΙΑ οικοδομική άδεια για δυο διαφορετικά οικόπεδα πρέπει και τα δυο οικόπεδα να έχουν την ίδια ιδιοκτησιακή σχέση.

 

Δηλαδή

Οικόπεδο Α ιδιοκτήτης ο Χ

Οικόπεδο Β ιδιοκτήτης ο Χ

Ή

Οικόπεδο Α ιδιοκτήτες ο Χ με ποσοστό αΧ% και ο Ψ με ποσοστό αΨ%

Οικόπεδο Β ιδιοκτήτες ο Χ με ποσοστό αΧ% και ο Ψ με ποσοστό αΨ%

 

 

Η άδεια αυτή δημιουργεί μια ντε Γιούρι συνένωση των δυο οικοπέδων. Σε περιπτώσεις οικοδόμησης κτιρίου επιτρέπεται να έχουν κοινό κλιμακοστάσιο.

Αυτό είναι από άδειες εντός σχεδίου που το είχα αντιμετωπίσει. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία για τα εντος οικισμού.

 

Στην δική σου περίπτωση αν ενδιαφέρει τους πελάτες σου θα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες μεταβιβάσεις ποσοστών στα οικόπεδα τους για να έχουν τις ίδιες αναλογίες ο καθένας και στα δυο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.