Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο σε εργαστήριο


Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω μια πολύπλοκη υπόθεση.

Μονοκατοικία:

-Αλλαγή χρήσης σοφίτας σε χώρο κατοικίας

-Επέκταση υπογείου με τα υπολοιπόμενα τετραγωνικά χωρίς υπέρβαση κάλυψης

-Αλλαγή χρήσης υπογείου (υφιστάμενου χώρου και επέκτασης) σε εργαστήριο ραφείου

-Άνοιγμα πόρτας σε ένα εξωτερικό τοίχο του υπογείου

 

Αρχικά αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνει ρύθμιση βάσει του Ν3843/2010 στη σοφίτα και στον υφιστάμενο χώρο υπογείου.

Επιπλέον χρειάζεται αναθεώρηση αδείας για την προσθήκη τμήματος υπογείου, αλλά δεν ξέρω τί είδους αναθεώρηση. Τί δικαιολογητικά κλπ. Όσον αφορά στην προσθήκη θύρας πρέπει να βγάλω κάποια άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας;;;

Link to comment
Share on other sites

Το εργαστηριο ραφειου που λες ειναι χωρος κυριας χρησης?Αν ειναι τοτε δεν επιτρεπεται να λειτουργει στο υπογειο.Μπορεις με τον μπιρμπιλονομο να αλλαξεις τη χρηση του υφισταμενου υπογειου και να τον κανεις κυριας χρησης (το εργαστηριο που θες) αλλα δεν μπορεις με καινουρια αδεια να προσθεσεις υπογειο και να ειναι χωρος κυριας χρησης, εκτος και αν μετρησει στη δομηση και εχεις εξασφαλισει φωτισμο αερισμο.

Η σοφιτα και το υφιασταμενο υπογειο "τακτοποιούνται"

Link to comment
Share on other sites

Είναι βοηθητικός χώρος (εργαστήριο ραφείου - υποθέτω θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκευσης και μηχανημάτων μικρής κλίμακας - δεν το έχω διευθετήσει ακόμα γιατί ο πελάτης μου λείπει στο εξωτερικό). Σε αυτή την περίπτωση μήπως γνωρίζεις ποιόν τύπο αναθεώρησης πρέπει να κάνω (όπως προείπα έχω υπολοιπόμενα τετραγωνικά και σε κάλυψη και σε δόμηση)??

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!

Link to comment
Share on other sites

Εαν εχει υπολοιπο συντελεστη τοτε πρεπει να κανεις μια ερευνα στην πολεοδομια σου εαν δεχονται φακελους για "τακτοποιηση" εφοσον υπαρχει υπολοιπος συντελεστης.Το υπολοιπο υπογειο που θες να προσθεσεις, δεν υπαρχει και θα το κανεις τωρα, ή υπαρχει αλλα δε φαινεται στα σχεδια?( μπορει να προεκυψε κατα την εκσκαφη και "αμελησαν" να αναθεωρησουν την αδεια)

για να κανεις αναθεωρηση θα πρεπει να ειναι σε ισχυ η αδεια και να μην εχει "κλεισει" με τη ρευματοδοτηση, τι ισχυει? Στην αλλη περιπτωση κανεις απλως προσθηκη υπογειου (και αν θελουν το πιστευουν):D

Link to comment
Share on other sites

Το υπόλοιπο υπόγειο έχει ήδη χτιστεί παράνομα. Υπάρχει αλλά δεν φαίνεται στα σχέδια. όσο για τη ρευματοδότηση δεν εχω επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη μου διότι λείπει. Πήγα και στην πολεοδομία της περιοχής μου (στην οποία δεν ανήκει το συγκεκριμένο κτ'ισμα) και ήταν κατηγορηματικοί στην διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!!! :smile: :-) Δεν ήξερα από που αν ξεκινήσω....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.