Μετάβαση στο περιεχόμενο

despcv

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by despcv

  1. Ήλπιζα ότι εφόσον γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην κατηγορία σπουδαιότητας, όταν αναφέρεται στα φορτία αναφέρεται στα μόνιμα και ωφέλιμα βάσει του Κανονισμού Φορτίσεων.
  2. Καλημέρα. Σε ισόγειο χώρο απαιτείται αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε εκπαιδευτήριο. Ανέτρεξα στο Άρθρο 5, του Ν.4067/12 (ΝΟΚ), το Άρθρο 29, του Ν.4495/17, το ΦΕΚ 4520Β/2018 και φυσικά στο Άρθρο 2, του ΦΕΚ 1843Β/13-5-2020, σε περίπτωση που είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης με ΕΕΜΚ. Σύμφωνα με την παρ. 1β, του τελευταίου, εφόσον έχω αλλαγή Κατηγορίας Σπουδαιότητας κατά ΕΑΚ, από Σ2 σε Σ3, δεν δύναμαι να χρησιμοποιήσω την ΕΕΜΚ, σωστά (η κατηγορία σπουδαιότητας που έχει ληφθεί υπόψη κατά τη μελέτη ανέγερσης είναι όντως Σ2)? Σημειωτέον, έχει ληφθεί υπόψη κατά τη μελέτη κινητό φορτίο καταστήματος 5,0kN/m2. Γίνεται, να γίνει χρήση της παρ. 2, του Άρθρου 5, του ΝΟΚ, που κάνει αναφορά μόνο στην παρ. 1 (του ιδίου Άρθρου), στην οποία δεν αναφέρει την αλλαγή σπουδαιότητας, αλλά μόνο τα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης και να προχωρήσω σε Ενημέρωση Αδείας (με βάση τις προϋποθέσεις εγκρίσεων κλπ., πάντα) και προφανώς στη συνέχεια ενημέρωση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας?
  3. Επιτρέπεται σαν να λέμε η υπαγωγή της αποθήκης, παρ' ότι κατασκευάστηκε μετά το ΦΕΚ της ΖΟΕ; Δεν βρίσκω κάπου στο νόμο να αναφέρει περίπτωση στην οποία να απαγορευόταν εντελώς η ανέγερση κατά τη χρονική στιγμή της ανέγερσης, παρά μόνο γίνεται αναφορά στη χρήση και στις περιπτώσεις που απαγορεύεται εντελώς η υπαγωγή και δεν ανήκει σε κανένα από τα ανωτέρω.
  4. Σε εκτός σχεδίου μη άρτιο-μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο γίνεται ρύθμιση κτισμάτων με χρήση κατοικίας με τον Ν.4495/17. Το θέμα είναι ότι το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός ΖΟΕ και στην περιοχή στην οποία βρίσκεται, επιτρέπεται μεν η χρήση κατοικίας (που αφορά στο βασικό κτίσμα), αλλά απαγορέυει την ύπαρξη δεύτερου κτίσματος στο αγροτεμάχιο (υπάρχει αποθήκη σαν ανεξάρτητο κτίσμα). Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Η αποθήκη δεν μπορεί να υπαχθεί? Και αν γίνει αυτό και ρυθμίσω μόνο το βασικό κτίσμα, εφόσον μου ζητείται να δώσω βεβαίωση μηχανικού, τί κάνω? Προφανώς δεν θα έχω να κάνω με νομίμως υφιστάμενο αλλά ούτε με ρυθμισμένο, καθ' ότι θα εκκρεμεί η αποθήκη.
  5. Καλημέρα, Σε άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε εκπαιδευτήριο, χωρίς εκτέλεση εργασιών, χρειάζεται να περάσει έλεγχο δόμησης;
  6. Στην περίπτωση επέκτασης υφιστάμενης εξωτερικής σκάλας, που συνδέει τη στάθμη του δρόμου με τη στάθμη υπογείου ΚΥΕ τί είδος αδειοδότησης απαιτείται;;
  7. Πρόκειται να γίνει Ανασύσταση φακέλου με γνώμονα σχέδια που διαθέτει μεν ο ιδιοκτήτης, δεν έχουν σφραγίδα Πολεοδομίας δε.... Έγινε και Αρχιτεκτονική και Στατική αποτύπωση. Το κτίσμα πρέπει να βγάλει άδεια ενίσχυσης. Στην ανασύσταση δείχνω τους παλιούς ξυλοτύπους με στοιχεία που δεν επαρκούν?? Πρέπει να παραδόσω και τεύχος στατικών?? Αν ναι, θα φάνει ότι δεν επαρκούν διαστάσεις υποστυλωμάτων, οπλισμοί κλπ??
  8. Έχω όρους δόμησης με επιβαλλόμενα πλάτη προκηπίου 4.00, 8.00 ΚΑΙ 12.00 μ. Ταυτίζεται η έννοια αυτή με το προκήπιο μεταβλητού πλάτους? Δεν γνωρίζω καν πως ερμηνεύεται κανένα από τα 2. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
  9. Καλησπέρα, Έχω υφιστάμενο κτίριο προ του '55 χωρίς άδεια, σε οικόπεδο οικισμού προ του '23. Θέλω να βγάλω οικοδομική άδεια με τον 4030 για εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Είχε βγει μια Άδεια Ανακατασκευής του το 2003 αλλά δεν ξεκίνησε και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Τί είδους άδεια θα πρέπει να ξεκινήσω. Δεν μιλάμε απλά για ανακατασκευή. Μιλάμε και για μετατροπές σε διαρρύθμιση, επέκταση του κτιρίου, διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου κλπ. όλα βάσει των επιτρεπόμενων όρων δόμησης της περιοχής. Σε όλα αυτά πρέπει να έχω ήδη τις εγκρίσεις που απαιτούνται (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Νεοτέρων Μνημείων, κλπ.) από τη φάση του Τοπογραφικού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Έχω αλλαγή χρήσης με αρνητική διαφορά προϋπολογισμών. Δεν έχω εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Από εργασίες έχω: - Αποτύπωση Αρχιτεκτονικών - Μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας (- και Τοπογραφικό, αλλά δε μας ενδιαφέρει ο Προϋπολογισμός για τις αμοιβές αυτού), Διάβασα τα παραπάνω: Την ελάχιστη αμοιβή Αποτύπωσης Αρχιτεκτονικών, με ποιόν προϋπολογισμό την βγάζω;; Μου είπαν από την πολεοδομία ότι την αμοιβή Μελέτης Παθητικής τη βγάζω με το 2% του προϋπολογισμού Νέας Χρήσης. Ισχύει?
  11. Καλημέρα, Έχω όροφο πολυκατοικίας του οποίου το ένα μπαλκόνι μεγάλωσε κατά 20 cm. Δηλώθηκε στον 4178 και για το οποίο θα βγει ΔΕΔΟΤΑ όταν βγει το αντίστοιχο ΦΕΚ. Από την Πολεοδομία (στην οποία πήγα για αλλαγή χρήσης, χωρίς να αλλάξει η εσωτερική διαρρύθμιση, προσκομίζοντας και τη δήλωση 4178 και με επιβεβαίωση από αυτούς ότι δεν χρειάζεται στατική μελέτη διότι το ωφέλιμο φορτίο δεν αλλάζει με την αλλαγή χρήσης) με βάλανε να ελέγξω τον πρόβολο αυτό. Διαθέτω έναν ξυλότυπο του '62 απο μικροφίλμ και μια Στατική Μελέτη του '62 από μικροφίλμ. 1) Τον έλεγχο θα τον κάνω βάσει ΚΑΝ.ΕΠΕ. ή ΕΚΩΣ? Παρουσίασα δε τα φορτία πριν και με τα σημερινά δεδομένα, βάσει ΕΚ1, ο οποίος μου είπε ότι δεν ισχύει (?) ακόμα στην Ελλάδα. 2) Θα πρέπει να κάνω έλεγχο και με σεισμικά φορτία? Μπορεί να φαίνονται απλά αυτά που ρωτάω, απλά δεν έχει τύχει να ασχοληθώ με μελέτη beton (με εξαίρεση τα φοιτητικά χρόνια)
  12. Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Βγάζω μια άδεια αλλαγής χρήσης από κατοικία σε Γραφείο-Φυσικοθεραπευτήριο. Η άδεια έχει περάσει Έγκριση Δόμησης και θα πάω μια από τις επόμενες μέρες να καταθέσω Αρχιτεκτονικά, κλπ. Μίλησα με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για να δω πως πρέπει να κάνω τη μελέτη Πυροπροστασίας και μου είπαν ότι το λαμβάνω σαν χρήση Γραφείου. Παρ'ολ' αυτά μου είπαν ότι το Φυσικοθεραπευτήριο ανήκει στα Ιατρεία και ότι η χρήση πρέπει να αναγράφεται σαν Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας. Αν ισχύει αυτό: α) δεν ισχύει το γεγονός ότι κάνω μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας με χρήση Γραφείου (Άρθρο 8-Κανονισμού Πυροπροστ.Κτιρίων Π.Δ.71/88), αλλά πρέπει να γίνει με χρήση Κτίρια Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (Άρθρο ΄12-Κανονισμού Πυροπροστ.Κτιρίων Π.Δ.71/88). Σωστά? β) Τί κάνω με τα 4φυλλα Αιτησης Έγκρισης/Άδειας Δόμησης και Έγκριση/Άδεια Δόμησης, το Διάγραμμα Δόμησης και το Τοπογραφικό που έχουν άλλο τίτλο (Φυσικοθεραπευτήριο)? Έχω μπλεχτεί....
  13. Ευχαριστώ για την απάντηση! Το διαπίστωσα λίγα λεπτά μετά και ήδη τα καταχώρησα. Πιο πολύ αναφερόμουν μέσα στο άγχος μου στον στρατό και όχι στην υπηρεσία. Δεν ήξερα ότι αυτό θα προκαλούσε σύγχυση. Ευχαριστώ πάντως.
  14. Από το site του ΓΥΣ βάζοντας συντεταγμένες Χ,Υ κατά ΕΓΣΑ βγάζει 3 φ και 3 λ. Ποιό ζεύγος φ,λ θεωρώ γεωγραφικό μήκος και πλάτος?? ΥΓ. Θα θεωρηθεί άσχετη η ερώτηση αλλά δεν γνωρίζω γεωδαιτικά.
  15. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Αν μιλάμε για όλη τη διαδικασία εκτός από το κομμάτι του φορέα της αδειοδότησης...για τί ποσό μιλάμε περίπου; (δεν έχω κάποια αίσθηση γιατί είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω αδειοδότηση)
  16. Καλησπέρα, Έχω μία υπόθεση εγκατάστασης φυσικοθεραπευτηρίου σε χώρο κατοικίας. Μου έχουν ανατεθεί 3 εργασίες: - Βεβαίωση μηχανικού για έναρξη επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή. Στο ακίνητο έχει γίνει μετατόπιση κουζίνας στο χώρο του 1 λουτρού (υποθέτω και αυτό νοείται σαν αυθαιρεσία) καθώς και κλείσιμο τμήματος φωταγωγού που ανήκει στον όροφο στην νέα κουζίνα. Συνεπώς πρέπει να γίνει τακτοποίηση υποθέτω. Εφόσον πληρωθεί το παράβολο μπορώ να εκδόσω βεβαίωση με τον 4178? - Αλλαγή χρήσης του ακινήτου από κατοικία σε γραφεία (υποθέτω αυτό περιλαμβάνει και τη διαδικασία αίτησης βεβαίωσης κύριας χρήσης) - Έκδοση άδειας λειτουργίας του φυσικοθεραπευτηρίου (σαν συνέχεια των 2 παραπάνω διαδικασιών) Η βασική μου ερώτηση (πέραν των επιμέρους) είναι: Τί αμοιβή ζητάω από τον πελάτη για όλα αυτά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  17. Καλησπέρα, Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Θέλω να βγάλω μια άδεια αλλαγής χρήσης για έναν πελάτη για να ανοίξει φυσικοθεραπευτήριο (στην άδεια ο χώρος χαρακτηρίζεται ως κατάστημα): α) Ζητάει Αριχτεκτονική Μελέτη: εννοεί την αποτύπωση μόνο του ορόφου ή τα πάντα από όλο το κτίριο (πρόκειται για πολυκατοικία) κατόψεις όλων των ορόφων, όψεις, τομές και Διάγραμμα Δόμησης με τα νέα δεδομένα του 4030? και αν τα θέλει όλα αυτά, θέλει σχέδια από αποτύπωση??? β) Ζητάει Τοπογραφικό επίσης με αποτύπωση?? γ) Ζητάει Στοιχεία Νομιμότητας Υφισταμένου-δηλαδή βεβαίωση μηχανικού για τη μη ύπαρξη αυθαιρεσιών? και τέλος.... δ) Η μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας έχει ήδη γίνει από έναν γνωστό του πελάτη χωρίς να βγει επίσημη εντολή αμοιβής. Βγάζω μία ενιαία και καταχωρώ το όνομα του άλλου μηχνικού και τον βάζω να πληρώσει κρατήσεις και ΦΠΑ κλπ? Ευχαριστώ
  18. Καλησπέρα, Ξέρει κανείς αν τελικά μπορώ να κάνω από κάπου χρήση του εκπαιδευτικού προγράμματος ANSRuop? Για να δω ποιά διαδικασία τηρείται στον έλεγχο με ΚΑΝΕΠΕ.... Αν υπάρχει κάποιος πχ. από Πάτρα και μπορεί να βοηθήσει....
  19. Καλησπέρα, Έχω κι εγώ μια αντίστοιχη περίπτωση στην οποία έχω εκτός από αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση σε σχέση με τα σχέδια πολεοδομίας,΄έχω και το εξής πρόβλημα θεωρώ πιο βασικό: 2 αυτόνομα διαμερίσματα, το ένα της ιδιοκτήτριας, το άλλο της ιδιοκτήτριας και του΄συζύγου της (στον ίδιο όροφο και τα μοναδικά στον όροφο). Η ιδιοκτήτρια πέρα από τη βασική παρά΄βαση για την οποία με φώναξε (πέργκολα στο μπαλκόνι), έχει μεγαλύτερο μπαλκόνι από τα σχέδια (έτσι το αγόρασε) οπότε το βάζω και αυτό στη δήλωση, έχει πάρει και τμήμα των τετραγωνικών του δεύτερου διαμερίσματος που κατέχει με τον σύζυγό της. Συν τοις άλλοις, έχει δημιουργήσει και άνοιγμα επικοινωνίας μεταξύ των δύο διαμερισμάτων (πράγμα το οποίο απ' ό,τι διάβασα σε άλλη συζήτηση δεν με αφορά στην αυτοψία). Το θέμα είναι όμως α) θεωρείται υπέρβαση τετραγωνικών? (στην εφορία τα δηλώνει όπως τα έχει μετατρέψει, όχι όπως τα αγόρασε) β) Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση και στο διπλανό διαμέρισμα ή αδιαφορώ και απλά παρουσιάζω το ένα διαμέρισμα στην κάτοψη (αν και στα σχέδια ης πολεοδομίας έχει την κάτοψη όλου του ορόφου που περιλαμβάνει και τα δύο διαμερίσματα) Ελπίζω να βγάζετε΄κάποια άκρη από την περιγραφή. Συγνώμη για την φλυαρία, προσπάθησα να είμαι περιεκτική αλλά δεν... :unsure:
  20. Καλησπέρα, Πρόκειται να γίνει μόνωση σε φατνώματα που έχουν χτιστεί σε περιβάλλοντα χώρο σε στάθμη που έρχεται σε επαφή με τα τοιχεία του υπογείου (από την εξωτερική πλευρά εννοώ). Έγινε επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα και κατόπιν με βενζινοδιαλυτό ασφαλτικό βερνίκι. Στη συνέχεια θα πέσει αφρομπετόν και από πάνω του πάλι βερνίκι και μετά 2 ασφαλτόπανα (ένα απλό και ένα αντιριζικό). Οι χώροι αυτοί θα γεμίσουν με κηπευτικό χώμα (κήπος). 2 ερωτήσεις: - Η χρήση αφρομπετόν ενδείκνυται ή θα είναι ανεπαρκές με την έννοια του ότι θα κάτσει;; Θα ήταν προτιμότερο περλομπετόν η οπλισμένο μπετόν;; - Αν καταλήξουμε στο αφρομπετόν πρέπει να ενισχυθεί με ίνες;; Γιατί ο μονωσάς επέμενε ότι δεν παίρνει ίνες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα!!!
  21. Το υπόλοιπο υπόγειο έχει ήδη χτιστεί παράνομα. Υπάρχει αλλά δεν φαίνεται στα σχέδια. όσο για τη ρευματοδότηση δεν εχω επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη μου διότι λείπει. Πήγα και στην πολεοδομία της περιοχής μου (στην οποία δεν ανήκει το συγκεκριμένο κτ'ισμα) και ήταν κατηγορηματικοί στην διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!!! :-) Δεν ήξερα από που αν ξεκινήσω....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.