Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραίτηση από σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών


Drexter

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους,

εδώ και κάποιους μήνες απασχολούμαι σε μια εταιρεία με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών (με δπυ). όπως αναφέρει η σύμβαση αυτή τη στιγμή έχω χρέη "συμβούλου". το θέμα είναι ότι θέλω να διακόψω τη συνεργασία μου με αυτήν την εταιρεία. τί το διαφορετικό υπάρχει σχετικά με το αν ήμουν μισθωτός και δήλωνα παραίτηση? έχω ψάξει σχετικά στο ίντερνετ και δεν έχω βρει κάποια περιγραφή ή πληροφορίες για αυτή την περίπτωση. ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν οικονομικά είσαι οκ τότε γράφεις ένα κείμενο με τίτλο "λύση συνεργασίας-σύμβασης" όπου θα αναφέρεις από πότε μέχρι πότε είχες συνεργασία και το ποσό που πήρες ως αμοιβή, σε 2 αντίγραφα υπογεγραμμένο από υπεύθυνο της εταιρίας στην οποία συνεργαζόσουν.

Link to comment
Share on other sites

εδώ και κάποιους μήνες απασχολούμαι σε μια εταιρεία με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών (με δπυ)
Ο αντισυμβαλλόμενος συμφωνεί στην λύση της σύμβασης; Εάν ναι, τότε ο kostassid τα λέει όλα. Εάν όμως δεν συμφωνεί, τότε :

 

 

Εάν μεν υπάρχει κείμενο της σύμβασης, διάβασε τους όρους. Θα πρέπει να προβλέπουν είτε χρόνο λήξης της σύμβασης, είτε τον τρόπο καταγγελίας της σύμβασης.

 

Εάν όμως δεν υπάρχει κείμενο σύμβασης, τότε το λεπτό σημείο είναι να εξακριβωθεί (υπολογιστεί) η "σιωπηρώς συμφωνημένη" διάρκεια της σύμβασης.

 

Ειναι δυνατόν, σε ακραία περίπτωση, ο αντισυμβαλλόμενος να σου ζητήσει αποζημίωση (εάν υποστεί ζημία από την "πρόωρη" λύση της σύμβασης), επειδή δεν τήρησες την σύμβαση.

 

τί το διαφορετικό υπάρχει σχετικά με το αν ήμουν μισθωτός και δήλωνα παραίτηση
Το νομικό πλαίσιο του μισθωτού είναι η εργατική νομοθεσία που συνήθως μέχρι σήμερα προστατεύει τον εργαζόμενο. Εάν είσαι πάροχος ανεξάρτητων υπηρεσιών δεν καλύπτεσαι από το εργατικό δίκαιο. Θεωρείσαι ανεξάρτητη επιχείρηση και έχεις (θεωρητικά) τα ίδια δικαιώματα και κυρίως υποχρεώσεις με τον αντισυμβαλλόμενο.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.