Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Διαφορά θερμοκρασιας και υγρασία σε επεκταση του σπιτιού στο μπαλκόνι


Recommended Posts

Καλησπερα!!!!!

Θελω την πολυτιμη βοήθεια οποιουδηποτε γνωριζει περι του θεματος να μας βοηθησει

Το διαμερισμα μας ειναι 4 ετων και προ 2 ετων καναμε μια επεκταση του σαλονιου 1 μετρο στο μπαλκονι.Εγινε με ιτον και σοβα ολα κανονικα.Καθε χειμωνα ομως υποφερουμε...Επειδη οπως σας ειπα ειναι μπαλκονι και απο κατω κενο δηλαδη (επισης μπαλκονι,οχι σπιτι) εχουμε αυτο που λενε διαφορα θερμοκρασιας. Πλημηριζει ολο το πατωμα νερο.Ομως αυτο συμβαινει περισσοτερο απο τη μια πλευρα γιατι απο την αλλη περνανε οι σωληνες του καλοριφερ. Ετσι αυτες τις μερες σπασαμε ολο το πατωμα της επεκτασης και βγαλαμε ολα τα πλακακια , την τσιμεντογωνια και απλωσαμε σε ολο το μερος τους σωληνες του καλοριφερ για να ζεσταινεται παντου..Τωρα ψαχνουμε τι υπαρχει που μπορουμε να βαλουμε σαν υλικο . Μας εχουν πει για φελιζολ 2 ποντους και πλεγμα αλλα λενε πως θα ακουγεται κουφιο το πατωμα.Τωρα μας ειπαν για ενα υλικο που απλωνεται σαν μπογια κατω στην πλακα και μετα μπαινει η τσιμεντογωνια...Δεν ξερω ...Τραβηξαμε πολλα για να το κανουμε γιατι τα κανουμε ολα μονοι μας ,εγω και ο αντρας μου και τωρα για να τα ξηλωσουμε ψωφησαμε....Ετσι θελουμε κατι να κανει δουλεια..Σας παρακαλω οσοι γνωριζετε πειτε μας τι γνωμη σας ...

Ευχαριστωωωωωωω

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς έγινε μία παράνομη επέκταση στον εξώστη σας χωρίς μελέτη και άδεια από μηχανικό και τώρα ζητάτε μέθοδο-υλικά και συμβουλές ώστε να βελτιώσετε την εξαρχής λάθος ενέργεια σας.

Το ιτον (Y-Tong) αν δεν τοποθετηθεί σωστά έχει πρόβλημα με την υγρασία ειδικά σε εξωτερικούς χώρους.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να καταπονείτε τον εξώστη σας με μεγαλύτερο φορτίο από αυτό που αντέχει.

Συμβουλευτείτε κάποιο μηχανικό από κοντά.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην σας ευχαριστω για την απαντηση...

Λοιπον , φυσικα και συμβουλευτηκαμε ειδικο μηχανικο.... Αυτον που εχτισε το σπιτι μας .Δεν θελαμε να βαρινουμε το μπαλκονι μας και ετσι να βρεθουμε απο κατω χα χα Γι αυτο το λογο χρεισιμοποιησαμε ιτον ...Αυτο μας ειπε ο μηχανικος μας...Λογω του οτι ειναι πιο ελαφρη απο το τουβλο..Οσο για το παρανομο..ναι ειναι...δεν μπορουσε αλλωστε να γινει κατι για να δηλωθει οπως καναμε με τους ημιπαιθροιους..

Κατι πιο πρακτικο που θα μπορουσαμε να κανουμε εχετε να μας πειτε?????

Link to comment
Share on other sites

Και ο μηχανικός τώρα δε σας λέει τι να κανετε για να το διορθώσετε? Αφού σας πρότεινε να κάνετε κατι τέτοιο τότε είναι και υπεύθυνος και αρμόδιος. Φυσικά πάντα υπάρχει η επιλογή να βρείτε ενα ευσυνείδητο μηχανικό με πείρα ώστε με μια επίσκεψη να σας προτείνει της αλλαγές. Απο ενα forum ειναι αδύνατο και μάλιστα οταν πρόκειται για παράνομες και αυθαίρετες περιπτώσεις. Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.