Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: διοδος δουλειας


s1978

Recommended Posts

πατερας πριν 10 χρονια μεταβιβαζει με γονικη παροχη στον γιο αγροτεμαχιο,εκτος σχεδιου,κατα παρεκλιση αρτιο και οικοδομησιμο(ετσι λεει το τοπογραφικο)το συγκεκριμενο ακινητο εχει 2 μετρα περιπου προσβαση στον αγροτικο δρομο.(η επαρχιακο,δεν γνωριζω ακριβως).το συμβολαιο γραφει οτι το συγκεκριμενο ακινητο ειναι ελευθερο απο καθε βαρος,δουλεια,κλπ.απλα ο πατερας κρατησε την επικαρπια.

παρολο που εγινε μεταβιβαση απο τον πατερα στο γιο μεσω χρησικτησιας του πατερα η αληθεια ειναι οτι το ακινητο αυτο αγοραστηκε πριν 10 χρονια απο καποιον συγγενη τους,ο οποιος το πουλησε με ιδιωτικο συμφωνητικο μεσω χρησικτησιας αφου ο ιδιος δεν ειχε συμβολαια,και απλα συμφωνηθηκε να κρατηθει κρυφο το ιδιωτικο συμφωνητικο και να ισχυριστουν χρησικτησια του πατερα για να το μεταβιβασει με γονικη παροχη στον γιο,που ηταν ο νεος ιδιοκτητης.ελπιζω να μην σας μπερδεψα..

ο πατερας ειχε δικα του διπλανα αγροτεμαχια τα οποια πουλησε πριν λιγες μερες και στο συμβολαιο που εκανε στον αγοραστη εγραψε οτι θα εχει 2 μετρα δρομο απο το ακρο του ακινητου του οποιου την ψιλη κυριοτητα εχει ο γιος.δλδ εδωσε δρομο στην ουσια απο το ακινητο του γιου γιατι το ακινητο αυτο τελειωνει σε τραφο,βαση των συνορων που ειναι γραμμενα στο συμβολαιο γονικης παροχης,το οποιο υπαρχει και στο υποθηκοφυλακειο,και αρα το ακρο αυτο που λεει ο πατερας ειναι πραγματικο κομματι του οικοπεδου.δεν υπαρχει δλδ δρομος αναμεσα στο ακινητο του γιου και στον τραφο γιατι το συμβολαιο του γιου λεει οτι συνορευει με τον τραφο.

αν παρουν δρομο απο εκει τοτε το ακινητο του γιου χανει την επαφη με τον δρομο γιατι αυτα τα 2 μετρα ειναι που τον συνδεουν με αυτον...θα μπορει να το οικοδομησει?

τι μπορει να κανει για να προστατευσει το ακινητο του?

στο υποθηκοφυλακειο δεν ελεγχουν τα ορια και τους δρομους που αναγραφονται σε καθε συμβολαιο ετσι ωστε να μην γραφει ο καθενας οτι θελει?στο υποθηκοφυλακειο δεν φαινεται πουθενα οτι εκει ηταν δρομος,ουτε οτι υπαρχει διοδος δουλειας.

μπορει ο γιος να κανει καποια ενσταση στο υποθηκοφυλακειο ετσι ωστε να μην γινει η μετεγγραφη και να κινηθει νομικα?

στο υποθηκοφυλακειο ειπαν οτι αφου καποτε και τα δυο ακινητα ανηκαν στον πατερα μπορει να δωσει δρομο απο το ακινητο του γιου.

να σας πω οτι πριν αγοραστει το ακινητο του γιου ο πατερας δεν περναγε απο αυτο γιατι ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν τον αφηνε...και ειχε προσβαση με τα ποδια μεσα απο ελαιωνα καποιου αλλου.

επισης,το ακινητο του γιου και τα ακινητα που πουλησε ο πατερας τα χωριζει τραφος και οταν αγοραστηκε το ακινητο του γιου εφτιαξε με τον πατερα ενα γεφυρι για να μπορει να πηγαινει ο πατερας στο κτημα του.

αυτο το γεφυρι μπορει να το χαλασει ο γιος?η θελει αδεια?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως ο πατέρας δίνει στα διπλανά γήπεδα "δουλεία" μέσα από το γήπεδο του γιου? Αν ναι, σε αυτήν τη περίπτωση δε χάνει κάτι ο γιος απλώς βάζει ένα μπελά στο κεφάλι του. Όταν λες ότι τα χωρίζει τράφος μήπως εννοείς τάφρος (δηλ κάτι σα μικρό ρέμα?)

Link to comment
Share on other sites

ναι,τραφος ειναι ρεμα για τα νερα του χειμωνα..αλλα ειναι αρκετα μεγαλο,δεν το πηδας με τα ποδια...εκει ειχαν φτιαξει πατερας κ γιος μια γεφυρα...

οταν εγινε η γονικη παροχη στον γιο,στην οποια ο πατερας κρατα την επικαρπια,στο συμβολαιο εγραψε ο πατερας οτι το γηπεδο ειναι ελευθερο απο καθε βαρος η δουλεια.το γηπεδο εχει τραφο απο δυο μεριες,μια ειναι εκει που ειναι η γεφυρα και η αλλη ειναι απο εκει που τους εδωσε δρομο...ομως στο συμβολαιο της γονικης παροχης γραφει οτι τα συνορα του οικοπεδου ειναι με τον τραφο...ενω στο συμβολαιο που εκανε τωρα γραφει οτι υπαρχει δρομος 2 μετρων "απο το ακρο της ιδιοκτησιας του γιου και του τραφου"(ο δρομος που τους δινει οπατερας ειναι παραλληλος με τον τραφο)...οπως το καταλαβαινω εγω ειναι σαν να λεει οτι το γηπεδο του γιου τελειωνει 2 μετρα πριν τον τραφο....εκτος κ αν το αντιλαμβανομαι λαθος....

εστω ομως οτι απλα ο πατερας δινει διοδο δουλειας απο το γηπεδο του γιου...

μπορει να κανει κατι τετοιο σε ακινητο που στην ουσια δεν του ανηκει?αφου η ψιλη κυριοτητα ανηκει στον γιο...

για αυτο ρωταω αν ελεγχουν τα συνορα των ιδιοκτησιων στα συμβολαια...

μπορει να ρωταω και ανοησιες,δεν ξερω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.