Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαλούμ με την ιδία συμμετοχή στα δάνεια


hamin

Recommended Posts

Καλησπερα, ειμαι σε αναμονη εγκρισης ενος δανειου απο την πειραιως για εναν πελατη (αγροτη) και σε μια ενημερωση που ειχε σημερα με ενημερωσε οτι η συγκεκριμενη τραπεζα στους ορους εγκρισης αλλαξε το ποσο της ιδιας συμμετοχης απο 20% (αγροτικο) σε 40%. Κατα τα αλλα οι οροι παραμενουν ιδιοι οπως και το επιτοκιο. Εχει κανεις καποια ενημερωση? Και αλλες τραπεζες εχουν προχορησει σε τετοιου ειδους ενεργιες? Ειναι σε αναμονη 4 μηνες και ξαφνικα υπαρχει αυτο το κολημα αλλα οχι σαν οριστικη απαντηση. Δεν υπαρχει ακομη ουτε εγκριση ουτε οριστικη απορηψη. Μηπως ολοι προσπαθουν να μην χωρηγησουν δανεια ωστε ολοι να καταφυγουν στην λυση του leasing, ειτε να εγκαταλειψουν την ιδεα οριστικα?

Link to comment
Share on other sites

Μην το ψάχνεις πολύ με την Πειραιώς.Απλά δεν έχει χρήματα.Και απ΄ότι βλέπω πολλές τράπεζες δεν ασχολούνται με το θέμα των γηπέδων και πολύ.Πήγαινε πάρε μία εικόνα από την Εμπορική.

 

Γενικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης και προσαρμόζουν τους όρους κατά το δοκούν.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που βρίσκουν ευκαιρία πατάνε όπου βρούνε. Εγώ πριν 16 μήνες που έκλεισα δάνειο είχα συμφωνήσει με 3.5 % επιτόκιο. Μόλις έφτασε η στιγμή να υπογράψω ξαφνικά πήγε 4.3%. Κάτι ανάλογο γίνεται και τώρα. ¨οπως μπορούνε "παίρνουν" Προσπαθούν να βρούν τρόπο να μπαλώσουν την χασούρα απο τα άλλου είδους δάνεια που έχουν δώσει για να περνάνε τα crass test.

Είναι μαγαζιά και είμαστε πελάτες. Νομίζω ήρθε η ώρα να στραφούμε σε τράπεζες του εξωτερικού με 5- 5,5% , αν μας χάσουν απο πελάτες θα μας ψάχνουν μετά. Γιατί είμαστε οι πελάτες και θέλουν να μας πουλήσουν χρήμα

Link to comment
Share on other sites

Όμως

Δάνειο σε ευρώ από ξένη τράπεζα τωρα = δάνειο σε ευρώ και μετά από πιθανή επιστροφη στη δραχμη

 

Δανειο σε ευρώ από ελληνική = πιθανη μετατροπη δανειου σε δραχμές μετά από επιστροφη στη δραχμη

 

Απαιτειται οργάνωση των μικροεπενδυτών.Πρεπει να κάνουν σύλλογο και μαζί με συλλόγους μηχανικων/ηλεκτρολόγων να πιέσουν τους κυβερνώντες/τοπικους βουλευτές. Καλές οι εγγυησεις του ελληνικου δημοσίου προς τις ελληνικές τράπεζες με δανεικά στην πλάτη των Ελλήνων,αλλά όταν έρχεται η ώρα να στηρίξουν έμπρακτα την πραγματικη ,οπως λένε με στομφο, οικονομία, ώς δια μαγείας όλες κανουν τον κινέζο και ξαφνικά ζητάνε και ενα σωρο διασφαλίσεις.Ετσι αν πεσουν έξω οι δουλειές,θα πάρουν το σπιτι του καθε κακομοιρη:-x

Link to comment
Share on other sites

ΤΙ σε κάνει να πιστευεις ότι οι τρέπεζες του εξωτερικού θα δώσουν δάνεια γιαα Φ/Β στην Ελλάδα, απο μια βόλτα σε κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Intersolar μάλλον μου κόπηκε η λαλιά...

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι καταλαβαινω οι τραπεζες θελων μεριδιο στην αγορα των απε οποτε ο σκοπος τους ειναι να αναγκασουν τους επενδυτες να καταφυγουν στην λυση του leasing. Το επιτοκιο για δανεια ειναι στο 7% και στο leasing πανω απο 10%, περαν των πιστοποιητικων που επιβαρυνουν την κατασκευη με ενα μεγαλο κοστος. Με τετοιες χρηματοδοτησεις ειναι σαν να βαζεις την τραπεζα συνεταιρο. Εχουμε φτασει στο σημειο να ειναι δυσκολοτερο να παρεις ενα επιχειριματικο δανειο απο οτι ενα καταναλωτικο. Και για το επιτοκιο καλυτερα να μην το σχολιασω.

Link to comment
Share on other sites

Σε επαφές μου με τράπεζες του εξωτερικού, έχω διαπιστώσει πως είναι διατεθειμένες να χρηματοδοτήσουν ένα 80%-85% η και 100% εάν υπάρχει cash collateral απο πίσω σε μεγάλο ποσοστό.

Βασική προυπόθεση είναι να χρησιμοποιήσεις υλικά δικών τους συμφερόντων. Ακόμη όμως δεν έχω βγάλει το δάνειο γιατί δεν μου αρέσει ο εξοπλισμός. Το προσπαθώ με εξοπλισμό της επιλογής μου.

Α, υποτίθεται τώρα αρχίζει η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ την ίδια μέρα ανέβηκαν και άλλο τα επιτόκια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.