Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Οικοδομική Άδεια σε οικόπεδο στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης


Recommended Posts

Καλημέρα!Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω και όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να βρω λύση. Υπάρχει ένα οικόπεδο 5.500 τ.μ στο Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης Θεσ/νίκης. Τα 2.000 τ.μ εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλεως με απόφαση του νομάρχη. Τα 3.500 τ.μ είναι εντός ζώνης, εκτός σχεδίου.

Όσες κινήσεις και αν κάναμε για να χτίσουμε στα 2.500 τ.μ, η απάντηση ήταν αρνητική διότι δεν μπορεί να περάσει δρόμος από τα έμπροσθεν 3.500 τ.μ γιατί μετά τα την ένταξη των 2.000 τ.μ στο σχέδιο πόλεως, τα ανωτέρω χαρακτηρίστηκαν διαφορετικού οικισμού.

Σημειωτέον ότι υπάρχει συγκυριότητα. Το δικό μας ποσοστό είναι 61,80% και των υπολοίπων 38,2%.Οι συνιδιοκτήτες δεν είναι καθόλου συζητήσιμοι ως προς οποιαδήποτε ενέργεια και καθ' όλα αρνητικοί.

 

Ευχαριστώ, αναμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την τόσο γρήγορη απάντηση!Απλά να διευκρινίσω ότι από τα 3.500 τ.μ που είναι πάνω στον δρόμο(κεντρικό) είναι δυνατόν να περάσει δρόμος και για τα άλλα 2.000 τ.μ που είναι στο πίσω μέρος του οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Άρα από ότι καταλαβαίνω ο κεντρικός δρόμος είναι εκτός σχεδίου και το τμήμα των 2000τμ είναι τυφλό. Σε αυτή την περίπτωση το τμήμα των 2000τμ δεν είναι οικοδομήσιμο ως εντός σχεδίου.

Το συνολικό των 5500τμ, με την επιφύλαξη άλλων διατάξεων, μπορεί να οικοδομηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείτε την έκδοση ΟΑ εκτός σχεδίου θα πρέπει να συνεκτιμηθούν πολλοί παράγοντες για να μπορέσετε να οικοδομήσετε, κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου. Μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιον μηχανικό της εμπιστοσύνης σας για να μελετήσει την υπόθεσή σας και να σας ενημερώσει αναλυτικά.

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτησή σας είναι γενική και δεν μπορεί να απαντηθεί με σαφήνεια μέσω διαδικτύου. Πάντως επειδή η περιοχή του Πλαγιαρίου γύρω από τον οικισμό είναι διανομές του ΥΓ, με επιφύλαξη λόγω έλλειψης αναλυτικών στοιχείων, η κατάτμηση γενικά δεν μπορεί να γίνει. Επίσης, ακόμα κι αν θα ήταν έγκυρη μια τέτοια κατάτμηση, οι ιδιοκτησίες που θα δημιουργούνταν θα ήταν μη άρτιες και προφανώς μη οικοδομήσιμες. Οσον αφορά της σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια στις εκτός σχεδίου περιοχές

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.