Jump to content

SIGIO

Core Members
 • Posts

  647
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SIGIO

 1. Στα πολύ σωστά που αναφέρει ο Παύλος να προσθέσω ότι το "Το αγροτεμάχιο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη προϋφίσταται της 12-11-1962" δεν αρκεί. Απαιτούνται περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία για τον χρόνο δημιουργίας του γηπέδου.
 2. Καλημέρα. Από τη στιγμή που έχεις την απόσταση των 15μ δεν απαγορεύεται να δομήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή
 3. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αγοράστηκε λωρίδα γης (δεν έχει νόημα ο ιδιωτικός δρόμος) από το όμορο με ιδιωτικό συμφωνητικό. Ως γνωστό τα ιδιωτικά συμφωνητικά δεν έχουν καμιά ισχύ στη βεβαίωση οικοδομησιμότητας.
 4. Στο τοπογραφικό ΟΑ δεν ήταν απαραίτητη η δήλωση Ν651 παρά μόνο το πινακάκι έρευνας μηχανικού
 5. Αν είναι να λες μόνο τη γνώμη σου δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Πρόσεχε με σε βάλουν σε κανένα τεχνικό συμβούλιο και πρέπει να υπογράφεις και πρακτικά. Εκεί υπάρχει θέμα!
 6. Αν ο οικισμός έχει ρυμοτομικό θα πρέπει να κλείσεις και τα όμορα και να ελέγξεις την αρτιότητά και οικοδομησιμότητα τους.
 7. Η περ. δ αναφέρεται στα εντός ζώνης. Ο συνάδελφος ρωτάει για την παρέκκλιση επί κύριας δημοτικής οδού. Ο 4759/20 με το άρθρο 40 παρ.1 περ. ε, δίνει τη δυνατότητα να οικοδομούνται μόνο τα γήπεδα που απομειώνονται λόγω απαλλοτριώσεων ή διανοίξεων και βρίσκονται εντός ζώνης.
 8. Αυτό ίσχυε πριν το Ν4759/2020 ο οποίος με το άρθρο 40 περιέπλεξε τα πράγματα.
 9. Ισχύει και για την αναβάθμιση από την παλαιότερη έκδοση;
 10. Έχεις τίτλο μόνο για 2000τμ. Μέχρι τα 4600 είναι μεγάλη διαφορά και δεν δικαιολογείται βάσει νέας καταμετρησης. Τα επιπλέον προήλθαν από κάπου και συνενώθηκαν με τα 2στρ. Το πώς και πότε καθορίζει την οικοδομησιμότητα. Η δικαστική απόφαση που πρότεινε ο tetris είναι μια λύση.
 11. Αφού το ΣΧΟΟΑΠ δεν καταργεί τις παρεκλίσεις και "κατά τα λοιπά ισχύουν οι εκάστοτε διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης" θεωρώ πως ισχύουν και οι διατάξεις για τα εντός ζώνης αλλά και η παρέκλιση για τα τυφλά πριν το 2003. Ερώτηση : το 2018 έγινε κάποια πράξη ή μόνο τοπογραφικό;
 12. Ναι οι συνοπτικοι διαγωνισμοί διαγωνισμοί έχουν καταργηθεί. Απευθείας αναθέσεις μέχρι 30000 για προμήθειες, εργασίες και έργα γενικα. Για κάποιες περιπτώσεις εργων η απευθείας ανάθεση μπορεί να φτάσει τις 60000.
 13. Προσωπικά θεωρώ πως οι διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου έχουν ισχύ μόνο για τα γήπεδα που βρίσκονται σε περιοχές που δεν υπάρχει πολεοδομικός σχεδιασμός Α επιπέδου. Στο άρθρο 162 αναφέρει πως επιδιωκόμενος σκοπός των διατάξεων είναι "... ο περιορισμός της δόμησης σε περιοχές, για τις οποίες δεν υπάρχει πολεοδομικός σχεδιασμός πρώτου επιπέδου". Συνεπώς, όσα αναφέρονται στο κεφάλαιο περί του περιορισμού της δόμησης αναφέρονται αποκλειστικά για γήπεδα εκτός ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ κλπ. Εξάλλου το αναφέρει και στο άρθρο 163 του ΦΕΚ129Α/23.07.2021 ότι τα γήπεδα ......... εκτός περιοχών στις οποίες έχουν καθορισθεί χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης από εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου... διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου...
 14. Ναι μπορείς να αιτηθεις επιστροφή ΦΠΑ από την εφορία, αλλά θα πρέπει να μπεις σε διαδικασία ελεγχου🙄
 15. Καλημέρα. Απλά βάζεις τις ποσότητες του προηγούμενου λογαριασμου.
 16. Δεν το γνωρίζω. Αν το κάνεις όπως σου είπα δεν θα έχεις προβλημα
 17. Αν δεν υπάρχει μπορείς να μετατρέψεις το pdf σε word, να το γράψεις όπως θέλεις, να το ξανακάνεις pdf και να το υπογράψεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις σε οτιδήποτε θέλεις να προσθέσεις. Επίσης μπορείς να έχεις ένα word ως πρότυπο και να χρησιμοποιείς όπως θέλεις. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις το αναρτημένο. Προσοχή όμως το δικό σου να μην υπολοιπεται σε πληροφορία.
 18. 1. Σωστά 2. Ιδιοκτήτης Ατομικής Επιχείρησης ή Ελεύθερος Επαγγελματίας 3. Μπορείς να αναφέρεις και την τάξη πτυχίου 4. Άλλες οικονομικές ή χρηματοοικονομικές απαιτήσεις. Δήλωση για ανεκτέλεστο
 19. Μπαίνεις στο https://espdint.eprocurement.gov.gr/#/start και φορτώνεις το xml που έχει αναρτημένο στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Δημιουργείται το ΕΕΕΣ και το αποθηκεύεις ως pdf. To xml έχει δημιουργηθεί από την αναθέτουσα αρχή και περιέχει τα στοιχεία της. Δεν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις το xml. Μπορείς να δημιουργήσεις ΕΕΕΣ από την αρχή, αλλά θα πρέπει να περάσεις εσύ τα στοιχεία της αναθέτουσας αρχής.
 20. Η ζώνη παραλίας θεωρώ πως είναι ισοδύναμη με δρόμο και όχι με πρασια (ρυμοτομείται) για αυτό και σύμφωνα με τον Ν. 2971 εφαρμόζονται οι διατάξεις περί απαλλοτριωσεων λόγω ρυμοτομιας. Εξάλλου νομίζω πως το για την έκδοση ΟΑ απαιτείται η ζώνη παραλίας να τεθεί σε κοινή χρηση. Όσον αφορά για τη δαπάνη της απαλλοτρίωσης των ζωνών παραλίας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους θα είναι μηδενική για το κράτος αφού συνήθως μιλάμε για αυτοαποζημιωση
 21. Ακόμα όμως και πριν την κύρωση της Π. Ε., οταν έχεις εγκεκριμένη Πολεοδομικη μελετη, στο τοπογραφικό συμβολαίου μεταβίβασης αναφέρεις το ρυμοτομουμενο τμήμα. Το τελικό οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο. Κατά τον ίδιο τρόπο νομίζω πως πρέπει να αναφέρεις και τη ζώνη παραλίας, το αρχικό και το εναπωμενων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.