Jump to content

SIGIO

Core Members
 • Content Count

  606
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SIGIO

 1. Νομίζω πως πρέπει σε συνεννόηση με το γείτονα να προχωρήσετε σε διόρθωση των ορίων στο Κτηματολόγιο και μετά να γίνει η μεταβίβαση.
 2. Πως προέκυψε η διαφορά αυτή? Θα πρέπει αρχικά να γίνει διόρθωση, είτε με συναίνεση των ιδιοκτητών που εμπλέκονται είτε με αγωγή.
 3. Όπως έγραψα και παραπάνω, οι νέες εργασίες αναγκαστικά από απρόβλεπτα. Κάνε και έλεγχο για το 10 και 20%. Οι υπερβάσεις πάνε και αυτές από απρόβλεπτα. Αν δεν σου φτάνουν πας για συμπληρωματική σύμβαση.
 4. Η δαπάνη των νέων εργασιών μπορεί να καλυφθεί μόνο με χρήση απροβλέπων και όχι από επί ελαττον δαπάνη. Γράφεις ότι οι νέες εργασίες είναι 25000, τα απρόβλεπτα 20000, και μετά ότι οι νέες τιμές δεν υπερβαίνουν τη δαπάνη απροβλέπτων. Τι ισχύει τελικά;
 5. Η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα βεβαιώνονται στο κατεβατό που αναφέρει ο συνάδελφος nbr. Δήλωση του Ν651 όπως την βάζουμε στα τοπογραφικά που συνοδεύουν συμβόλαια δεν απαιτείται στα τοπογραφικά αδειών.
 6. Δεν έχεις χρήση επί έλαττον οπότε δεν χρειάζεται Τεχνικό Συμβούλιο.
 7. Η πιο ασφαλής λύση είναι η επίσκεψη στην κτηματική υπηρεσία του Νομού.
 8. Η δημιουργία δρόμων με ιδιωτική πρωτοβουλία απαγορεύεται. Για τον χαρακτηρισμό του υφιστάμενου δρόμου θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό της περιοχής σας.
 9. Συμφωνώ ότι εμείς διαβάζουμε και ακολουθούμε την κείμενη νομοθεσία. Όμως για τον συγκεκριμένο νόμο, όπως και για άλλους, χρειάζονται διευκρινιστικές για να μπορέσουμε με ασφάλεια να υπογράψουμε δηλώσεις. Για το παραπάνω έχω την ίδια άποψη, με επιφύλαξη όμως.
 10. Σε αυτό που νομίζω όλοι συμφωνούμε, είναι ότι κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να ισχυριστεί αν οι περιοχές με ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ κλπ εντάσσονται ή όχι στις διατάξεις του παρόντος. Περιμένουμε διευκρινιστικές... Κατά τα άλλα "Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας" 😃😃😃
 11. Ο δρόμος της διανομής είναι νομίμως υφιστάμενος. Μπορείτε να κατατμήσετε, τηρουμένων βεβαίως των λοιπών διατάξεων που ενδεχομένως να ισχύουν (πχ. ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ)
 12. Ο μηχανικός με τον οποίο θα συνεργαστείτε θα μπορέσει να σας απαντήσει αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης και αν αυτό δύναται να τοποθετηθεί σε τμήμα του οικοπέδου μεταβαλοντας ταυτόχρονα τη σύσταση των καθετων ιδιοκτησιων.
 13. Καλημέρα σας. Από ότι μπορώ να καταλάβω, υπάρχει ένα οικόπεδο 3.312τμ με δύο κάθετες ιδιοκτησίες 1.500τμ έκαστη και κοινόχρηστη έκταση 4*78=312τμ που χρησιμοποιείται ως δίοδος για την πίσω κάθετη. Εντός των καθέτων υπάρχουν κτίσματα. Εσείς θέλετε να τροποποιήσετε τη σύσταση των κάθετων ιδιοκτησιών, και να δημιουργήσετε νέα σύσταση, με τη δημιουργία και τρίτης. Το παραπάνω σαφώς και γίνεται, όμως πρέπει να απευθυνθείτε σε αρμόδιο μηχανικό, ο οποίος θα χρειαστεί να αποτυπώσει όλες τις ιδιοκτησίες με τα κτίσματα τους για να σας προτείνει την τροποποίηση των καθέτων, τηρουμένων των πολεοδομικ
 14. Το ερώτημα είναι αν ισχύουν οι διατάξεις για τη δόμηση 186τμ κλπ για τα αγροτεμάχια της παρ. 2 του άρθρου 32.
 15. Το "πώς ακριβώς κατατμήθηκε" πήγαινε στο με ποια διαδικασία κατατμήθηκε. Συνεπώς, η κατάτμηση δημιουργείται εμμέσως με τη διαθήκη. Αποδοχή κληρονομιάς θανόντος με χρονολογία θανάτου το 1994. Άρα, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Δημήτρης, χρονολογία δημιουργίας για αρτιότητα το 1994, για να είσαι σίγουρος. Εκτός και αν μπορεί να αποδειχτεί προγενέστερη ημερομηνία δημιουργίας.
 16. Πολύ καλά έκανες. Δεν υπάρχει συνάδελφος που να ασχολείται με τα δημόσια έργα και να μην έχει να λαμβάνει χρωστούμενα... αναγνωρισμένα και μη.
 17. Καλημέρα. Αν υπάρχει εγκεκριμένο ΓΠΣ εφαρμόζεται ο ΜΣΔ του ΓΠΣ, όπως επίσης και οι χρήσεις του.
 18. Νομίζω πως για τα ακίνητα που γίνονται κάτω των 4στρ λόγω παραλίας και δεν έχουν πρόσωπο σε διαμορφωμένη οδο υπάρχει νομοθετικό κενό. ΥΓ. Κυκλοφορεί ενα σχέδιο νόμου που προσπαθεί να δώσει λυση
 19. Στο άρθρο 33 αναφέρει "Εάν εμβαδόν γηπέδου που υπερέβαινε τα 4.000τ.μ. απομειώθηκε λόγω απαλλοτρίωσης, διάνοιξης διεθνούς, εθνικής, επαρχιακής οδού ή δημοτικής οδού ή αναδασμού, το γήπεδο θεωρείται άρτιο, εάν το εμβαδό του υπερβαίνει τα 2.000 τ.μ. και έχει πρόσωπο σε διεθνή, εθνική, επαρχιακή ή δημοτική οδό τουλάχιστον 25μ.". Η παραπάνω διάταξη θα μπορούσε να εφαρμοσθεί στην απομείωση αγρού λόγω παραλίας;
 20. Στην περίπτωση αυτή εμπίπτει στις διατάξεις του Ν1337/83;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.