Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

SIGIO

Core Members
  • Περιεχόμενα

    712
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SIGIO

  1. Νέοι συντελεστές αναθεωρησης ΦΕΚ5983/2021 ΦΕΚ2735Β/2022 ΦΕΚ5565Β/2022 σε συνδυασμό με Ν.4782/2021
  2. Αν κρίνω από τα εργοληπτικά όχι. Το ΜΕΕΠ δεν αποτελεί από μόνο του επίσημο κατάλογο εγκεκριμένων οικονομικών φορέων. Μόνο οι εταιρείες που διαθέτουν ενημερότητα πτυχίου θεωρείται ότι είναι εγγεγραμμένες σε επίσημο κατάλογο. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα μελετητικά.
  3. Δεν ξέρω τι γράφει το ΣΧΟΟΑΠ όμως εντός Νατουρα είναι άρτια και οικοδομησιμα τα γήπεδα που έχουν εμβαδό τουλάχιστον 4 στρέμματα και πριν τη Νατουρα ήταν άρτια και οικοδομησιμα. Έχεις 4100τμ και αν βάσει του πδ του 85 καλύπτεις όρους παρεκλισης δεν έχεις θέμα. Εντός Νατουρα δεν ισχύουν οι παρεκλισεις για τα κάτω των 4 στρεμμάτων.
  4. Αν έχουν το απαιτούμενο πρόσωπο σε νομίμως υφιστάμενο δρόμο και δεν εμπίπτουν σε περιορισμούς κατάτμησης και αρτιότητας από ενδεχόμενο ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
  5. Υπάρχουν περιορισμοί. Θέλει προσοχή διότι μπορεί να καταστραφεί η αρτιότητά τους.
  6. Σωστά. Οποιοδήποτε πρόσωπο. Μόνο για τα δημιουργούμενα μετά το 2011 απαιτούνται συγκεκριμένα μεγέθη προσώπου.
  7. που το λέει αυτό; Αν προϋπάρχει του ΦΕΚ θέλεις οποιοδήποτε πρόσωπο. Αν έχεις 4μ είσαι ΟΚ.
  8. Θα είναι τελικός ΑΠΕ - Τακτοποιητικός. Δεν χρειάζεται να περάσει τεχνικό συμβούλιο
  9. Εκτός και αν υπάρχει ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ (όπως σωστά αναφέρει ο tetris) που καθορίζει μεγαλύτερα όρια αρτιότητας, καλύπτεις την αρτιότητα του κανόνα. Δεν σε ενδιαφέρει αν καταργήθηκε ή όχι η παρέκκλιση λόγω ζώνης.
  10. Με τα 5 στρέμματα δεν χρειάζεσαι ζώνη για οικοδομησιμότητα. Πας στον κανόνα. Για το πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό είναι προτιμότερο να αναμένουμε τις προαναγγελθείσες νομοθετικές ρυθμίσεις.
  11. Ναι. Η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας γίνεται συνολικά, μαζί με τα ΑΔ για τα οποία έχεις χαρακτηρισμό δασικής έκτασης και πιστοποιητικό ακαιας.
  12. Η συνολική ιδιοκτησία είναι αυτή του τίτλου ή αναδασμού. Θα περιγραφεί συνολικά και είναι αυτή για την οποία θα γίνει η αποδοχή. Επίσης θα περιγραφούν και τα χαρακτηρισμένα τμήματα (ΑΑ, ΑΔ). Η περιγραφή θα γίνει και στην δήλωση μηχανικού για τα δασικά.
  13. Η αποδοχή θα προχωρήσει κανονικά. Στο τοπογραφικό και βέβαια θα γίνει δήλωση για τα δασικά. (Τα δασικά θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά της βεβαίωσης χαρακτηρισμού).
  14. Για μια ομάδα εργασιών, η μείωση της δαπάνης της έως το 20% μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη ομάδα. Παραπάνω μείωση μειώνει αντίστοιχα και το κονδύλι της σύμβασης. Το σύνολο των παραπάνω μετακινήσεων από ομάδα σε ομάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% της σύμβασης.
  15. Εγώ μοιράζω την απόκλιση ανάλογα με το πρόσωπο του κάθε κληροτεμαχίου επί του άξονα μεταξύ των οροσήμων. Βέβαια στην περίπτωση που παρουσιάζεις οι αποκλίσεις είναι μεγάλες. Έλεγξε μήπως κάποια ορόσημα είναι στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Επίσης, μην θεωρείς δεδομένο ότι ισχύουν οι καθετότητες.
  16. Καλημέρα, από τη στιγμή που εμφανίζονται στο χάρτη της διανομής θα πρέπει να τα εμφανίσεις και εσύ στο τοπογραφικό σου. Από το εμβαδό τού τίτλου της διανομής θα εξακριβώσεις αν η επιφάνεια των ρεμάτων ή πτυχώσεων εμπεριέχεται στην ιδιοκτησία ή όχι. Ανάλογα θα δηλωθεί και στο κτηματολόγιο. Στη δήλωση του Ν.651 δεν αναφέρουμε την ύπαρξη ή όχι ρεμάτων.
  17. Καλησπέρα. ΦΕΚ181Δ/1985 Άρθρο7, παρ. 1 "1. Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός του ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή". ΥΓ Αρκεί να προϋφίσταται της οριοθέτησης
  18. Όχι. Η ΚΞΙΑ θα δημιουργηθεί εφόσον είστε ανάδοχοι.
  19. Και στις δύο περιπτώσεις τα πτυχία παρατείνονται έως την 31.12.2023 χωρίς αίτηση αναθεώρησης. Το άρθρο 2 αναφέρεται στα πτυχία που εκδόθηκαν πριν την 2.7.2019 και το άρθρο 3 μετά.
  20. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Αναμένουμε και το ΦΕΚ για το τυπικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.