Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελετη φρενων αδρανειας?


antonis l

Recommended Posts

Αγνωστο συναδελφε.Το γερμανικο εργοστασιο αν και χρονια συνεργατες εχει πολιτικη να μην αφηνει κανενα δεδομενο να βγαινει απο το εργοστασιο του...Θεωρει οτι απο τη στιγμη που πληρουνται ολες οι ευρωπαικες προδιαγραφες για τους αξονες του δεν υπαρχει λογος να γνωστοποιειται κανενα στοιχειο για αυτους.

Link to comment
Share on other sites

Άρα ψάξε πρότυπα και κάνε παραδοχές. Αυτό που σου είπε συνάδελφος για ΚΤΕΟ και φρενομέτρηση ισχύει.

Φορτώνεις το τρέιλερ με διάφορα βάρη και παίρνεις μετρήσεις. Το φρενόμετρο θα σου βγάλει πόσα kN δύναμης βγάζουν τα φρένα του τρέιλερ.

Η νομοθεσία για τα αυτοκίνητα λέει ότι τα φρένα πρέπει να βγάζουν σε Ν το >50% του βάρους του αυτοκινήτου εκφρασμένο σε Ν.

Άν πχ ένα αυτοκίνητο είναι 1200kg άρα 11,77kN τα φρένα του πρέπει να βγάζουν τουλάχιστον 5.9kN. Δες τι αντίστοιχο ισχύει για τρέιλερ από τη νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ κάποιους τύπους που ίσως σου χρησιμέψουν:

 

http://wikihelp.autodesk.com/Inventor/enu/2012/Help/0073-Autodesk73/0742-Engineer742/0915-Transmis915/0966-Brake_Ca966/0967-Basic_ca967

 

Να και κάτι που είδα τώρα. Το Inventor στην έκδοση 2011 και 2012 έχει ενσωματωμένο calculator για φρένα. Δεν το έχω δει τι αποτελέσματα βγάζει αλλά αξίζει να το ψάξεις. Ειδικά αν ξέρεις από τέτοια προγράμματα κάνε ένα κόπο και σχεδίασε τα φρένα σε 3d και 2d σχέδιο για τον φάκελο της μελέτης σου.

Link to comment
Share on other sites

Τα φρένα σίγουρα κατασκευάζονται βάση κάποιων προτύπων (το οποίο μπορεί να σου βεβαιώσει ο κατασκευαστής τους με πιστοποιητικό του, τύπου 2.2 ή 3.1 ΕΝ 10204, όπου θα αναγράφεται ποιό πρότυπο πληρείται). Πολύ πιθανό να ικανοποιούν κάποιο πρότυπο ΙSO EN ή DIN το οποίο να υπολογίζει τη δύναμη πέδησης και να καλύπτει την μελέτη που χρειάζεσαι.

Αν ισχύει αυτό,τότε όπως προείπε κι ένας συνάδελφος δεν χρειάζεται να επανεφευρίσκεις τον τροχό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.