Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσομοίωση υποστυλώματος Ο/Σ που ενισχύθηκε με μεταλλικό κλωβό στο SAP


 

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Θέλω να προσομοιώσω στο SAP, διατομή στύλου Ο/Σ (ποιότητα Β225, έτος κατασκευής 1960) το οποίο ενισχύθηκε με μεταλλικό κλωβό (ποιότητα S235, έτος ενίσχυσης 2003) αφού προηγουμένως προηγήθηκαν, θεωρητικά τουλάχιστον, όλες οι απαραίτητες ενέργειες (καθαίρεση επικάλυψης οπλισμού, πλύσιμο επιφάνειας με νερό υπό πίεση, κτλ).

 

Στο SAP, απ' όσο γνωρίζω όταν κάνεις define για τα section properties δέχεται ένα μόνο υλικό, για κάθε διατομή.

 

Έχει νόημα να ορίσω υλικό κοινό για όλη τη διατομή, με αντίστοιχο μέτρο ελαστικότητας Ε και δείκτη Poisson ν (π.χ. αναλογικά με το εμβαδόν κάθε διατομής); Ποια είναι η γνώμη σας για τις υπόλοιπες ιδιότητες (θλιπτική αντοχή σκ/τος και όριο διαρροής χάλυβα);

Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντήσω στο πρώτο ερώτημα, ότι κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα η προσομοίωση με ένα υλικό για όλη τη διατομή. Θα πρέπει να ορίσεις και τα 2 υλικά και μάλιστα να βρεις και τρόπο σύνδεσης ο οποίος να μην είναι απόλυτα μονολιθικός, να υπάρχει ολίσθηση. Στο SAP μου φαίνεται λίγο δύσκολο- επίπονο αλλά σίγουρα θα μάθεις πολλα και εμείς μαζί σου.

Οι ιδιοτητες του κάθε υλικού είναι οι γνωστές fck και fyd. Το θέμα είναι η συνεργασία των 2 υλικών πως θα επιτευχθεί στο SAP.

Βέβαια όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από το είδος ανάλυσης που θέλεις να εκτελέσεις όπως και τα αποτελέσματα που θέλεις να εξάγεις-αντικειμενικός στόχος προσομοίωσης (Push over, γραμμική ελαστική, δυναμική...κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ kostassid.

 

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες "Στο SAP μου φαίνεται λίγο δύσκολο - επίπονο"; Έχεις κατά νου κάποιο άλλο πρόγραμμα;

 

Και κάτι άλλο. Αυτή η διατομή, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα θεωρείται σύμμικτη ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Στο SAP μου φαίνεται λίγο δύσκολο - επίπονο"; Έχεις κατά νου κάποιο άλλο πρόγραμμα;

 

Εκτός και αν εχεις το Section Builder της CSi (της ίδιας εταιρίας με το SAP δηλαδή) είναι σχεδόν ακατόρθωτο να κάνεις αυτό που θέλεις... Εκτός και αν βρείς στο "χερι" της ιδιότητες της συμμικτης διατομής (2 είδη σκυροδέματος και 2 είδη οπλισμού) και τα εισάγεις ως ιδιοτητες διατομής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.