Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ορισμός string στο PVsyst


granazi

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους,

 

Αν και διαβάζω το φόρουμ αρκετά κατά καιρούς, είναι η πρώτη φορά που postαρω μήνυμα.

Έχω ένα θεματάκι με το pvsyst. Προσπαθώ να υπολογίσω τις απώλειες που θα έχω σε 10ρακια σε δώμα ή στέγη με διαφορετικά setup αποστάσεις μεταξύ σειρών, αποστάσεις απο εμπόδια, μονές-διπλές σειρές κλπ.

Αυτό που δεν ξέρω αν γίνεται και πώς είναι να κάνω το πρόγραμμα να βλέπει 2 ή 3 διαδοχικές σειρές απο π.χ. 6 πάνελ σαν ένα string και όχι να τα υπολογίζει ανεξάρτητα ώστε όταν τρέχω το simulation να βλέπω πραγματικά τι χάνω οταν σκιάζεται η μια μονο σειρά απο το εμπόδιο.

 

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως γνωρίζεις κάποιο άλλο πρόγραμμα που να έχει αυτή τη δυνατότητα ώστε να γίνεται πιο ρεαλιστική η προσομοίωση και ο υπολογισμός των απωλειών?

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή για υπολογισμό απωλειών από σκιάσεις δε γνωρίζω κάποιο άλλο πρόγραμμα. Οι απώλειες από σκιάσεις να ξέρεις πάντως δεν είναι τόσο "τραγικές" όσο παρουσιάζονται στο pvsyst. Είναι κάτι το οποίο έχω επιβεβαιώσει πειραματικά. (μιλάω μόνο για τις απώλειες λόγω σκιάσεων).

Link to comment
Share on other sites

Στο τελεταίο θα συμφωνήσω και εγώ. Αν διαβάσεις το manual του pvsyst θα δεις ότι δεν υπολογίζει απώλειες λόγω σκίασης! Ή τις λαμβάνει αναλογικά (ήπια περίπτωση) ή τις κόβει τελείως (ακραία) με βάση τα string. Φυσικά στο manual το αναφέρει ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το ωραίο είναι ότι μιλάς με κάποιους και τους λες μα ξέρεις λίγο με τις σκιάσεις το ψάχνω και θα κάνω κάτι πειραματικά για να το βρω και σου λένε, ά εγώ πλήρωσα για ένα πακέτο και μου τα κάνει όλα. Γενικά αυτά τα πακέτα δεν είναι για να τα εμπιστεύεσαι, δες τα να πάρεις μία εικόνα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορούμε να χωρίζουμε σε partitions-strings στο pvsyst. Πάμε στο παραλληλόγραμμο που έχουμε ορίσει ως επιφάνεια φ/β

δεξί κλικ--->edit object--->partition in module chain

 

Μπορούμε επίσης στην έκδοση 5 να ρυθμίζουμε στο module strings shadings να ρυθμίζουμε το ποσοστό απωλειών που θα έχει το string που θα σκιάζεται. Δλδ πχ να μη γίνεται αυτό που λέει ο panoskak να κόβεται τελείως το string. To ρυθμίζω στο 75% για ρεαλιστικότερα αποτελέσματα.

 

Αυτό που δε μπορεί να γίνει στο pvsyst είναι αν έχουμε 12 panels σε ένα string και το 1 βρίσκεται σε κάποια απόσταση απ'τα υπόλοιπα 11. Δεν υπάρχει τρόπος να το συνδέσουμε στο ίδιο string με τα υπόλοιπα.

 

Δεν κατανόησα αρχικά την ερώτηση του granazi. Κατάλαβα ότι ήθελες να συνδέσεις φ/β από διαφορετικές επιφάνειες στο ίδιο string κάτι που δε γίνεται ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω. Οταν σκιάζεται ένα πάνελ να μου κόβει όλο το string ώστε να φαίνεται στο simulation πιο ρεαλιστικά η χασούρα. Στην περίπτωσή μου, που χρησιμοποιώ κυρίως μονές βάσεις στήριξης, ένα string μπορεί να πίάνει 3 ή 4 σειρές.

Μάλλον θα πρέπει να κάνω υπομονή για κάποια επόμενη έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.