Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kάλυψη ορόφου - ισογείου σε εκτός σχεδίου, στη Σίφνο


Recommended Posts

Καλησπέρα,

το θέμα αφορά στον υπολογισμό της κάλυψης, ορόφου και ισογείου, ενός διόροφου κτιρίου κατοικίας στη Σίφνο, (σε εκτός σχεδίου με έντονη κλίση εδάφους) όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κάλυψη του ορόφου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70% της κάλυψης του ισογείου.

Η ερώτηση μου είναι αν προσμετρόνται στην κάλυψη του ισογείου οι εξωτερικές, πέτρινες κλίμακες, που τοποθετούνται σε επαφή με το κτίριο, και δημιουργούν την επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων του εδάφους και του κτιρίου.

Επίσης ένας "εξώστης" ξύλινος, ο οποίος όμως στηρίζεται σε υποστήλωμα από την μία πλευρά, μετράει στην κάλυψη του ορόφού η΄ του ισογείου;

 

ευχαριστώ πολύ!!!

όποια πληροφορία θα είναι πολύ χρήσιμη, γιατί είναι λίγο ασαφή αυτά τα θέματα.. τουλάχιστον σε εμένα

Link to comment
Share on other sites

Στους όρους δόμησης για τη Σίφνο γίνεται κάποια ειδική αναφορά για τις εξωτερικές κλίμακες? Ψάξε διεξοδικά. Αν όχι, υπάρχουν σχετικές (γενικές) συζητήσεις εδώ κι εδώ (βασικά υπάρχουν κι άλλες...άρα "Αναζήτηση").

 

Ένας εξώστης δε στηρίζεται πουθενά - αλλιώς δεν είναι εξώστης. Αν μιλάμε για "αρχιτεκτονικά μη φέροντα στοιχεία" (ξύλινα εν προκειμένω) αυτά δεν επηρεάζουν το είδος του στοιχείου και άρα δεν προσμετράται ούτε κάλυψη ούτε δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση, όμως ο εξώστης που λανθασμένα ανέφερα, είναι βατό δώμα, πως να το πω, ελαφριάς κατασκευής, οπότε είναι φέρον.

Επίσης στη νομοθεσία για τη Σίφνο δεν αναφέρει κάτι για τις εξωτερικές κλίμακες, όμως δεν μπορώ να βρώ και στη γενική νομοθεσία, τι προσμετράται στην κάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

Εάν και στη Σίφνο ισχύει το 270Δ' χωρίς κάποια διευκρίνηση όσο αφορά ειδικούς όρους ή ΖΟΕ τότε τα εξωτερικά κλιμακοστάσια και εφόσον είναι μπαζωμένα δεν μετρούν πουθενά (δόμηση - κάλυψη). Αν δεν τα δείξεις μπαζωμένα τότε απαγορεύονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.